یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۵
منتقدان، مجموعه شعرهای مقاومت داخلی و خارجی را تحلیل کنند

جواد محقق، عضو کمیته علمی چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی گفت: شایسته است منتقدان و ادیبان، مجموعه شعرهای مقاومت شاعران داخلی و خارجی را بررسی تحلیلی و تطبیقی کنند./

محقق در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: اگر منتقدان و ادیبان به بررسی تحلیلی و تطبیقی شعرهای مقاومت بپردازند، مقاله‌هایشان در صورت تایید هیات داوران بیش از پیش، از قابلیت انتشار در مجموعه‌ کتاب‌های کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی برخوردار خواهد شد.

وی توضیح داد: هر سال همزمان با برپایی کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی، سه عنوان کتاب تدوین و از سوی انتشارات روایت فتح منتشر می‌شوند؛ کتاب نخست، مجموعه شعرهای ارسال شده به دبیرخانه کنگره را دربردارد. دومین کتاب، مصاحبه‌هایی را که با شاعران مقاومت انجام شده‌‌است در خود جا می‌دهد. همچنین سومین کتاب، دربرگیرنده مجموعه مقاله‌های نقد و بررسی شعر مقاومت است.

عضو کمیته علمی چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی با بیان این‌که همواره تدوین و تنظیم سومین کتاب بر عهده من بوده است، افزود: در دو سال نخست برگزاری کنگره، مجموعه مقاله‌ها به ترتیب در کتاب‌هایی با عناوین «کلمات در خط مقدم» و «بیداری کلمات» منتشر شدند.

محقق ادامه داد: مجموعه مقاله‌های سومین سال برگزاری کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی در کتابی با عنوان «با واژه در سنگر» ارایه شده‌اند. این اثر که هجده مقاله با موضوع نقد و بررسی شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی را دربردارد، اکنون زیر چاپ است.

وی با بیان این‌که کتاب مربوط به مقاله‌های چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی اکنون در حال بررسی و تدوین است، گفت: خوشبختانه مجموعه مقاله‌های چهارمین دوره این کنگره، هم از نظر کمّی و هم از نظر کیفی رشد قابل توجهی داشته‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که کنگره و موضوع شعر مقاومت در جهان، در حال نهادینه شدن است.

عضو کمیته علمی چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی در پاسخ به این سوال که «تفاوت میان کنگره شعر مقاومت با کنگره شعر دفاع مقدس چیست؟» گفت: کنگره شعر دفاع مقدس ناظر بر مقاومت و دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران در برابر تهاجم خارجی است. این مقاومت تنها به یک مقطع تاریخی هشت ساله اختصاص دارد، اما کنگره شعر مقاومت یک افق فراملی دارد و به مقاومت اسلامی در همه کشورهای دنیا به‌ویژه کشورهای اسلامی می‌پردازد. 

‌محقق در پاسخ به این سوال که «برپایی کنگره شعر مقاومت در سطح بین‌الملل چه ضرورتی دارد؟» عنوان کرد: شاعران نیز مانند همه مردم مسلمان، وظیفه ایستادگی در برابر ظلم، ستمگری و تجاوز به آب و خاک را دارند. بنابراین، طبیعی است که شاعران مسلمان و متعهد در هر دوره تاریخی به این‌گونه مسایل حساسیت دینی و انسانی داشته و در برابر آن‌چه که در کشورهای مختلف می‌گذرد، توجه ویژه داشته باشند. تولید آثاری با موضوع مقاومت نشان‌دهنده این توجه ویژه است.

وی ادامه داد: آثار تولیدشده با موضوع مقاومت بین‌الملل اسلامی، ادبیات مقاومت را غنی‌تر می‌کنند و آمادگی ذهنی، زبانی، روحی و معنوی مخاطبان برای مقابله با توطئه‌های دشمنان را به دنبال دارند.

چهارمين کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی همزمان با سیزدهم آبان، روز ملی مبارزه با استکبار، به مدت سه روز در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط