به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مولف در کتاب «سینما فریاد» کوشیده است با تحقیق و کاوش در مکتوبات و مستنداتی که در مجموعه دو جلدی «تاریخ سینمای ایران» و مجموعه چهار جلدی «فرهنگ سینمای ایران» ارایه شدهاند، آن دسته از تولیدات سینما را که از بهمن ماه سال 1357 به موضوع انقلاب اسلامی پرداختهاند، معرفی کند.
مطالعه این اثر میتواند برای علاقهمندان به هنر فیلم و سینما بهویژه سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مفید باشد. مخاطبان در بخش نخست این اثر با جایگاه سینما در اندیشههای امام خمینی(ره) آشنا میشوند.
«سینما پس از انقلاب مرهون امام خمینی(ره) است» عنوان بخشی از کتاب «سینما فریاد» را تشکیل میدهد. در این بخش علیرضا داودنژاد، از سینماگرانی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت حرفهای و مداوم داشته، چنین بیان کرده است: «بقای امروز سینما مدیون نگرشی است که امام خمینی (ره) بعد از انقلاب بین مسوولان نسبت به سینما ایجاد کردند. در پرتو نظرات ایشان، بنیانهایی شکل گرفت که هنوز سینمای ما افتان و خیزان روی همان بنیانها قدم بر میدارد.»
«فریاد مجاهد»، «آمریکا نابود است»، «برزخیها»، «هیولای درون»، «خاک و خون»، «بایکوت»، «جدال»، «خبرچین»، «شاخههای بید»، «تبعیدیها»، «مرد ناتمام»، «مرد پنجم»، «فردا روزی دیگر است»، «راز مینا»، «لژیون»، «آسمان پُرستاره»، «بچههای نفت»، «گاومیشها»، «صنوبر» عناوین برخی تولیدات سینمای بعد از سال 1357 هستند. این آثار به موضوع مبارزات انقلابی مردم ایران پرداختهاند.
سیدرضا اورنگ در بخش پایانی کتاب، مطلبی با عنوان «سیمای مبارزه در قاب سینما» ارایه کرده است. وی در این بخش از کتاب عنوان کرده است: «سینمای مبارزه، سینمایی پویاست که همواره سوژههای جدید و تاثیرگذاری دارد که میتوان بر اساس آن، در هر دورهای، فیلمهای خوبی ساخت و روی پرده فرستاد.»
چاپ نخست کتاب «سینما فریاد» اثر اسماعیل ابراهیمی (کوشا) با شمارگان سه هزار نسخه، 286 صفحه به قیمت هشتاد هزار ریال در قطع خشتی از سوی انتشارات موزه عبرت ایران راهی بازار نشر شدهاست.
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳
نظر شما