به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، برنامه معرفی و بررسی کتابهای «اشتباه میکنید! من زندهام» و «شهید جانبزرگی به روایت همسر» عصر سهشنبه (16 مهر) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب با حضور نویسندگان کتابها و منتقدان برگزار شد.
گودینی این مراسم اظهار کرد: چاپ این دو کتاب بهگونهای است که در اثر گذر زمان فرسوده میشوند و شیرازه کتابها به هم میریزد. بنابراین، با توجه به کمبود کاغذ و گرانی فرآیند چاپ به صورت رسمی اعتراض خود را از نوع چاپ این دو عنوان کتاب بیان میکنم.
وی ادامه داد: دستاندرکاران چاپ اینگونه کتابها باید به فکر آینده این کتابها باشند و آنها را به گونهای چاپ کنند که در اثر دست به دست شدن در طول زمان از بین نروند.
گودینی با اشاره به مطلب پشت جلد کتاب «اشتباه میکنید! من زندهام» مبنی بر اینکه شهید علی شرفخانلو به هنگام خداحافظی به صورت پسرش به دلیل اینکه نکند محبت نگاه پسرش او را از رفتن به جبهه باز دارد، نگاه نکرده و تنها آن را به آغوش کشیده است.» گفت: با وجود اینکه بار عاطفی این مطلب بسیار بالاست و نشاندهنده ایثارگری و شهامت رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است اما باید در نظر داشته باشیم که ارایه اینگونه مطالب زمینه را برای سودجوییِ دلمریضانی که خلوص شهدا را نمیبینند بلکه این حرکات شهدا را به بیعاطفه بودن آنها نسبت به خانواده و فرزندانشان میپندارند، فراهم نکند.
وی درباره کتاب «شهید جانبزرگی به روایت همسر» اظهار کرد: درست است که این کتاب تنها به روایت همسر شهید نگارش یافته است اما مولف کتاب میتوانست از سایهروشنهای خاطرات همسر شهید بهرهمند شود و از این زاویه نیز به زندگی شهید بپردازد.
این منتقد ادامه داد: کتاب «شهید جانبزرگی به روایت همسر شهید» را از نگاه همسر معرفی کرده است و به سایر ابعاد زندگی شهید از دیدگاههای مختلف نپرداخته است. حتی در این کتاب شاهد معرفی فعالیتهای جنگی شهید جانبزرگی در میدان نبرد حق علیه باطل نیستیم. بنابراین، نویسندگان در تالیف اینگونه کتابها باید بکوشند تمام خاطرات شهدا را از زبان تمام اطرافیان و آشنایان شهدا ارایه کنند.
وی افزود: ضرورت داستانپردازی در کتابهایی که زندگی شهدا را به تصویر میکشند این است که ماندگاری اینگونه آثار را ارتقا میدهند. داستانپردازی در اینگونه کتابها باعث افزایش تعداد مخاطبان میشود و زمینه ترویج فرهنگ شهدا و دفاع مقدس در جامعه و خانوادهها فراهم میشود.
گودینی در نقد کتاب «اشتباه میکنید! من زندهام» گفت: آنچه در این کتاب مرا بیش از هر چیز دیگری تحت تاثیر قرار داد، انضباط و مردسالاری پدر شهید است. وی با همان غیرت مردانه، دقت و مدیریتی که داشت در امور اداری موفق بود و به دلیل توجه به کسب روزی حلال، فرزندی را تربیت کرد که به مقام والای شهادت نایل شد.
وی با بیان اینکه بار عاطفی کتاب «اشتباه میکنید! من زندهام» قابل توجه است، ادامه داد: چون شهید علی شرفخانلو در این کتاب از زبان همرزمانش معرفی شده، بسیار خوب و قابل تحسین است.
گودینی در پایان گفت: متولیان چاپ و انتشار اینگونه کتابها باید با سرمایهگذاری بهتر و بیشتر در این حوزه به تولید آثار غنیتر اقدام کنند چرا که وجود آثار کمسطح در جامعه، زمینه ترغیب جوانهایی که دوران جنگ را درک نکردهاند، به سمت مطالعه کتابهای بیگانگان که اغلب محتویات دروغ در بر دارند فراهم میکند.
حسین شرفخانلو، نویسنده کتاب «اشتباه میکنید! من زندهام» در این مراسم و در پاسخ به نقد مطلب پشت جلد کتاب، گفت: متنهای بهتر از متن پشت جلد کتاب در اختیار داشتم اما به تعمد نسبت به ارایه متن کنونی پشت جلد کتاب اقدام کردهام؛ چرا که میخواستم برجستهترین ویژگی شهید علی شرفخانلو را که داشتن قدرت انتخاب درست در همه موقعیتهاست، نشان دهم. چون اگر این ویژگی را نداشت دیگر عنوان شهید را به خود نمیگرفت بلکه مثل انسانهای معمولی به زندگی مادی خود ادامه میداد.
هاله عابدین، نویسنده کتاب «شهید جانبزرگی به روایت همسر» در پاسخ به نقد کتابش مبنی بر این که «کتاب تنها از زبان همسر شهید جانبزرگی روایت شده است» گفت: همانطور که از عنوان کتاب برمیآید، هدف از تالیف این کتاب ارایه خاطرات شهید جانبزرگی از زبان همسرش است. این در حالی است که با آوردن متنی در انتهای کتاب، کتاب را تمام شده نپنداشتهام بلکه بررسی سایر ابعاد زندگی شهید جانبزرگی از دیدگاه افراد مختلف را به مجلدهای دیگر این کتاب موکول کردهام.
چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
نظر شما