سه‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۶
حمايت از صنعت نشر و تغيير در سطوح میانی مديريت وزارت ارشاد

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز (16 مهرماه) در مراسم تکریم و معارفه معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران به مباحثی مانند حمايت از صنعت نشر، راه‌اندازي كارخانه كاغذ سازي و تغيير در سطوح مياني مديريت معاونت فرهنگي پرداخت._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، جنتی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره ظرفیت‌های فرهنگی ایران و اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: بحث انتقال فرهنگ ایرانی ـ اسلامی به کشورها و ملت‌های دیگر، بحث بسیار مهمی است. نهادهاي فرهنگي کشور باید برای بهبود روابط و معرفی هنر و تمدن اسلامی کشورمان با سایر کشورها اهتمام جدی بورزند. در این راستا بنده تمام تلاش خود را به کار خواهم برد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اولویت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد به موضوع فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: بحث فرهنگ عمومی کشور و آسیب‌هایی که متوجه آن است در شورای فرهنگ عمومی شناسایی شده و راه ‌حل‌هایی برای آن‌ها در حال ارايه است و نه تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بلکه همه دستگاه‌های کشور که به نوعی درگیر کار فرهنگی هستند، باید در راستای ارتقای سطح فرهنگ عمومی کار کنند.

وی در ادامه، دیپلماسی فرهنگی و انتقال فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی را از اولویت‌های دیگر خود دانست و گفت: این مهم از جمله مواردی است که با جدیت و اهتمام بیشتر دنبال خواهد شد.

وی بحث اقتصاد فرهنگ و هنر را از اولویت‌های دیگر خود دانست و افزود: ارزش بخشیدن به فعالیت‌ها و محصولات فرهنگی کشور به نحوی که هنرمندان بتوانند روی پای خود بایستند و کالاها و محصولات فرهنگی‌شان را در سطح جهان عرضه کنند از ديگر سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

موضوع بردن امکانات فرهنگی درتمام سطح کشور از اولویت‌های دیگری بود که جنتی به آن اشاره کرد و در توضیح آن گفت: تقسیم عادلانه امکانات فرهنگی به دورترین نقاط کشور و تامین عدالت فرهنگی به نحوی‌ که همه نقاط کشور بتوانند به صورت برابر از آن‌ها استفاده کنند از سیاست‌هایی است که با وجود زمان‌بر بودن آن در صدد اجرای آن هستیم.

وی در سوالی مبنی بر احتمال تغییر مدیریت اداره کتاب گفت: با توجه به سیاست‌های دولت جدید به طور قطع در این زمینه هم قرار است تغییرات اساسی صورت گیرد.

جنتی در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکل قطع بیمه هنرمندان و نويسندگان توضیح داد: بیمه هنرمندان هیچ‌گاه قطع نشد ولی با توجه به مطالبات سنگین سازمان تامین اجتماعی و تهدید به قطع بیمه هنرمندان، رایزنی‌هایی با مقامات مسوول انجام شد که سرانجام قرار شد بخشی از این مطالبات از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخته شود و آن‌ها هم به خدمات خود ادامه دهند.

بحث موازی‌کاری با معاونت فرهنگی، سوال دیگری در این زمینه بود که جنتی به آن پاسخ داد و گفت: شاید در گذشته چنین موازی‌کاری‌هایی صورت می‌گرفته اما قصد ما این است که کارها به گونه‌ای تقسیم شوند که همدیگر را خنثی نکنیم.

وی به برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه اجماع‌های فرهنگی با کشورهای عربی و اسلامی اشاره کرد و گفت: به طور طبيعي روابط با کشورهای اسلامی و عربی از جمله کشورهای عربی خلیج فارس، خاورمیانه، شمال آفریقا به علت اشتراکات فرهنگی زیادی که وجود دارد در قالب برنامه های مختلفی تقویت خواهد شد. اکنون رایزنی‌های فرهنگی متعددی با این کشورها داشته‌ایم، به‌طوری‌که در حال حاضر، نمایندگان آن‌ها در تهران در حال فعالیت هستند و در تلاشیم از طریق برگزاری هفته‌های فرهنگی و نمایشگاه‌های کتاب در خارج از کشور به معرفی بیشتر فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی به سایر کشورها بپردازیم که باید مجموعه این تلاش‌ها به تبادل فرهنگی جهان اسلام منجر شود و این چیزی است که سعی می‌کنیم به نحو مطلوب آن را انجام دهیم.

وي درباره مهم‌ترین برنامه در حمایت از صنعت نشر گفت: مشکلات چاپ و نشر بزرگترین مساله ارشاد است و امروز نیز با تعدادی از ناشران که صحبت می‌کردم عمده‌ترین مشکلشان بالا بردن هزینه‌های چاپ و پایین بودن مشتریان کتاب است. باید تلاش کنیم در داخل کشور چاپخانه‌هایی را ایجاد کنیم که بتوانند به صورت مدرن اقدام به چاپ کتاب کنند. علاوه بر این باید کارخانه‌های کاغذ را در داخل راه‌اندازی کنیم. این مسايل اگر در موقعیت شکوفایی مالی کشور بود می‌توانستیم ظرف یک سال و نیم به آن سامان دهیم اما در وضع فعلی باید با تامل بیشتر این کار صورت گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر این‌که چرا از ارشاد نماینده‌ای در شصت و پنجمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور ندارد گفت: محمد عظیمی از سوی وزارت ارشاد در این نمایشگاه شرکت کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها