به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم تکریم و معارفه معاون جدید فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی صبح امروز (16 مهرماه) در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد. در این مراسم همچنین معارفه حسین نوشآبادی،معاون حقوقی و حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی برگزار شد.
سید عباس صالحی معاونت جدید فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنان کوتاه خود در جلسه معارفه گفت: فرهنگ تفسیرهای مختلفی دارد و با این تفسیرها رویکردهای مختلفی پدید میآیند. گاهی برخی افراد فرهنگ را در کالاهای فرهنگی محدود میکنند اما باید توجه داشت که فرهنگ دایره گستردهای دارد.
وی درباره نقش و اهمیت کتاب در جامعه گفت: کتاب به عنوان بخش قابل توجهي از فعالیتهای معاونت فرهنگی جایگاه والایی دارد، زیرا کتاب هسته سخت تمدنسازی است. کتاب نقش جوهری در فضای رسانهها دارد و جهت نیل به الگوی پیشرفت را به جامعه نشان میدهد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی این حوزه به دو دیدگاه توجه دارد؛ اول نگاهی که تلاش میکند فرهنگ را به عنوان هسته اصلی تمدنسازی مطرح کند و دوم رویکردی که قصد دارد فرهنگ را در جامعه گسترش و ترویج دهد.
وی در ادامه گفت: یکی از مسایل مهم ما در حوزه فرهنگ سالمسازی نقش فرهنگ و امکان حضور آزادانه فکرها در این فضاست. آنچه به عنوان آزاداندیشی در سالهای اخیر از سوی رهبرانقلاب مورد تاکید قرار گرفته است مبتنی بر این مهم است که فرهنگ در انحصار گروههایی خاص نباشد. آنچه حضور مستمر جریانهای فکری را تغذیه میکند حضور آزادانه آنها و امکان نظردهی درباره موضوعات فرهنگی است. نمیتوان فرهنگ را در محیط گلخانهای یا تاریکخانهها پرورش داد و باید اجازه دهیم تا خلاقیتها مجال رشد پیدا کند.
علی اسماعیلی، معاون فرهنگی پیشین وزارت ارشاد نیز در مراسم تودیع خود گفت: این دنیا مسافرخانه و انسانها نیز مسافران این راه هستند و در این راه همواره سختیهایی وجود دارد، مسافربودن به معنای سستی در کارها نیست بلکه باید با شدت عمل بیشتری به انجام امور پرداخت.
وی افزود: در ادای عهدی که برعهدهام بود سعی کردم در توسعه کتاب و کتابخوانی از هیچ تلاشی فروگذار نباشم همواره در این راه رهنمودهای رهبر انقلاب و امام خمینی (ره) سرلوحه کار من و همکاران بود.
اسماعیلی با اشاره به جایگاه کتاب در جامعه گفت: کتاب رکن اصیل فرهنگ بشری است و بخش مهمی در فرهنگسازی یک کشور دارد. رابطه کتاب با جامعه رابطه جویبار در جریان است که پیوسته تازههایی را در اختیار انسان میگذارد. در معاونت فرهنگی کوشیدیم از این عصاره فرهنگی صیانت کنیم و در راه گسترش آن اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی درباره فعالیتهای انجام شده در دوران معاونت خود در حوزه کتاب و چاپ گفت: توجه به چاپ و نشر، تکریم اهل قلم، کمک به رشد چاپ و نشر، حمایت راهبردها و پژوهشهای فرهنگی، برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای کتاب، حمایت ویژه از ادبیات داستانی و ادبیات انقلاب اسلامی، تقویت ترجمه آثار به زبانهای خارجی و انتقال یارانه از تولیدکننده به مصرفکنندگان از اقداماتی بودند که در دوره معاونت من انجام شد. همچنین در کار نشر تلاشهایی برای تسهیل دریافت مجوز انجام گرفت.
وی افزود: در بین دستگاههای متولی فرهنگی معاونت فرهنگی نقش مهمی در هماهنگسازی برنامههای دیگر نهادها داشت. این معاونت همچنین جایگاه نوقلمان و استعدادهای جدید در حوزه نگارش را ارتقا بخشید.
سهشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۰
نظر شما