محمدرضا بارانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: من در این کتاب از دیدگاهی تطبیقی تعاملات فکری و سیاسی و فرقههای دوره آلبویه را بررسی کردهام که از این نظر تاکنون کتابی در این حوزه و در چنین سطحی نوشته نشده بود و تصور میکنم علت انتخاب تالیف من نیز به همین جهت بوده باشد.
وی ادامه داد: محور بحث در این کتاب شیعه امامیه و فرقههای مهم بغداد طی قرنهای چهارم و پنجم هجری از جمله حنابله، اشاعره و معتزله است که تاثیر و تاثرات فراوانی بر سیر فکری آن دوره بر جای نهادند.
بارانی با بیان اینکه در آن زمان بغداد به عنوان پایتخت جهانوطنی و مرکز خلافت اسلامی برای مسلمانان محسوب میشد افزود: قدرتگيری آلبويه شيعی در بغداد و حضور فرقههایی مانند اماميه، معتزله، حنابله و اشاعره سبب شد تا تحولات شتاب بیشتری یابند و در نتیجه میتوان چنین قلمداد کرد که بغداد در این دوره زمانی شهر پیروان اندیشههای مذهبی و کلامی بوده است.
نویسنده کتاب «بررسی تاریخی تعامل فکری و سیاسی امامیه با فرقههای حنابله، اشاعره و معتزله در عصر آلبویه» در پایان اظهار کرد: بررسي تحولات فكری اعتقادی و فكری سياسی اماميه در ارتباط با سه فرقه مهمی که پیشتر به آنها اشاره کردم، پژوهشی است که تاکنون از بعد تاثیرگذاری و تاثیرپذیری امامیه از این فرقهها سابقه نداشته است.
مراسم پایانی بیست و پنجمین جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران اکنون در سرای اهل قلم خانه کتاب واقع در تهران، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، پلاک 2 برپاست.
چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۸
نظر شما