شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۴
فصلنامه «پژوهش‌های جغرافيای طبيعی» به چاپ رسید

فصلنامه «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی» با مقاله‌های تخصصی در حوزه جغرافیای طبیعی و مسایلی مانند تخمین میزان نیتروژن در گیاه سویا و نقش باد و الگوهای جوی در مکان‌گزینی منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، تازه‌ترین فصلنامه علمی - پژوهشی «پژوهش‌های جغرافيای طبيعی» با هشت مقاله به همت «موسسه جغرافیا» دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران منتشر شد. 

نخستین مقاله این شماره با عنوان «بررسی تغييرات سريع خط ساحلی قاعده دلتای سفيد رود به روش تحليل نيمرخ‌های متساوی البعد» حاصل تلاش مشترک مجتبی يمانی، ابراهيم مقيمی، احمد معتمد، منصور جعفربيگلو و قاسم لرستانی است. 

در بخش از این مقاله آمده است: «با نگاهی کوتاه به هندسه خط ساحلی دریایی خزر، اولین نکته‌ای که جلب توجه می‌کند، عدم یکنواختی مورفولوژی خطر ساحلی است که در برخی قسمت‌ها، همچون مناطق شرق دریا به صورت تورفتگی مورفولوژی خطر ساحلی را شکل داده و در پاره‌ای قسمت‌ها،‌ همچون قاعده دلتای سفید رود، ‌کیلومترها در داخل دریا پیشروی کرده و با تحدب خاصی به سمت دریا کشیده شده است.»  
 
«نقش باد و الگوهای جوی در مكان‌گزينی و جهت ريگزارهای دشت كوير» به عنوان دومین مقاله این فصلنامه شناخته می‌شود. مهران مقصودی، مجتبی يمانی، فرامرز خوش‌اخلاق و علی شهريار نویسندگان این مقاله هستند. 

در این مقاله می‌خوانیم: «قرار گرفتن ایران روی کمربند خشک و بیابانی دنیا، موجب استقرار مناطق خشک در دو سوم قلمرو سرزمین ایران شده است. تسلط این شرایط موجب فقر پوشش گیاهی،‌ امکان فرسایش کاوشی و انتقال سالانه مقادیر فراوان خاک سطحی از نقطه‌ای به نقطه دیگر شده است.»
 
«ارزيابی شرايط مناسب برای فعاليت شنا در سواحل استان گيلان»، «بررسی و مقایسه کارایی روش‎های FAHP و GCA برای مکان‌یابی پخش سیلاب در محیط GIS (مطالعه موردی: حوضه آبریز گربایگان)»،‌ «استفاده از سیستم استنتاجی فازی عصبی در تخمین بار رسوبی و مقایسه آن با مدل‎های MLR وSRC در حوضه رودخانه قرانقو» سه عنوان بعدی مقاله‌های این شماره را معرفی می‌کنند.

سه مقاله پایانی با عنوان‌های «مقایسه مهارت مدل‌های استوکاستیک و شبکه‌های عصبی مصنوعی در مدل‎سازی و پیش‎بینی مقادیر و طبقات شاخص بارندگی استاندارد شده»،‌ «تخمین میزان نیتروژن در گیاه سویا با استفاده از سنجش از دور»، «‌شناخت پهنه‌های هم‌دید فشار مؤثر بر اقلیم ایران در نیمه سرد سال» مشخص شده‌اند.

دومین شماره از سال 45 فصلنامه علمی- پژوهشی «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی» در 145 صفحه، ‌شمارگان 300 نسخه و بهای دو هزار 500 تومان به همت «موسسه جغرافیا» دانشگاه تهران برای دانش‌پژوهان این حوزه به ‌چاپ رسیده است.        

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها