به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دکتر ابوالقاسم عیسی مراد، دبیر همایش «فرهنگ مطالعه در ایران: فرصتها، تهدیدها و آینده پیشرو» صبح امروز (3 مهرماه) در نشست خبری این همایش ملی، بیان کرد: دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور با نگاه به سند نهضت مطالعه و با در نظر گرفتن اهمیت فرهنگ مطالعه در جامعه برای اولین بار همایشی را به منظور آسیب شناسی موضوع مطالعه در ایران برگزار میکند تا بین تمام حوزههای مربوط و نقش آنها در گسترش فرهنگ مطالعه در کشور انسجامی برقرار کند.
وی ادامه داد: با وجود آسیبها و مشکلاتی که فرهنگ کتابخوانی را تهدید میکند، در حوزه عمل اتفاق خاصی برای رفع آن صورت نگرفته و به همین منظور از جامعه نخبگان و دانشگاهیان دعوت میشود تا بسیج شوند و به بررسی علمی و تخصصی این مهم بپردازند.
عیسی مراد با برشمردن پنج محور اصلی و پنج محور فرعی این همایش گفت: تبیین وضعیت موجود مطالعه در ایران، تبیین فرصتها، تهدیدها و چشمانداز فرهنگ مطالعه، نقش نوآوریهای نوین در فرهنگ مطالعه، تحلیل تطبیقی فرهنگ مطالعه در ایران و ارایه راهکارهای ارتقای این فرهنگ، پنج محور اصلی این همایش بزرگ را تشکیل میدهند.
وی افزود: همچنین بررسی آسیبهای مختلف، نقش فناوریهای نوین در فرهنگ مطالعه، بررسی های تطبیقی، واکاوی موضوع از منظر اسلامی و بومی و تعلیمی وتربیتی پنج محور فرعی این همایش هستند.
دبیر همایش «فرهنگ مطالعه در ایران: فرصتها، تهدیدها و آینده پیشرو» درباره چهار کمیته این همایش گفت: کمیته راهبردی دانشگاه، کمیته علمی همایش، کمیته داوری و کمیته اجرایی برای انجام هرچه بهتر این همایش یک روزه تشکیل میشوند. برآورد ما از تعداد مقالات دریافتی متجاوز بر 500 مقاله است و به تبع آن تعداد داوران به تعداد مقالات دریافتی بستگی دارد. کمیته علمی شامل اعضای هیات علمی گروههای مختلف دانشگاه علامه طباطبایی است و کمیته داوران نیز که وظیفه انتخاب مقالات برتر را بر عهده دارند، از دل کمیته علمی برگزیده میشوند.
عیسیمراد درباره بروندادههای این همایش اظهار کرد: مخاطب این همایش جامعه علمی و دانشگاهی کشور است اما برونداد این همایش ملی مربوط به آحاد جامعه است. امید است که این همایش با شناسایی آسیبها و تهدیدات این حوزه در حوزه اجرایی و سیاستگذاری مثمر ثمر واقع شود.
وی ضمن اشاره به نهادهایی از جمله آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، وزارت علوم که با دانشگاه علامه برای برگزاری این همایش اعلام همکاری کردند، گفت: نهادهای مختلف میتوانند در حاشیه این همایش یک روزه به ارایه محصولات علمی، فرهنگی و پژوهشی خود و برگزاری کارگاهها و نمایشگاههای تخصصی بپردازند.
دبیر همایش در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای برگزاری سالانه این همایش وجود دارد،بیان کرد: با توجه به بضاعت دانشگاه امیدواریم که بتوانیم این نشست ملی را به صورت سالانه یا هر دو سال یک بار برگزار کنیم و با توجه به ملی بودن این طرح از دعوت سایر دانشگاههای سراسر کشور برای میزبانی این نشست استقبال میکنیم.
به گفته عیسیمراد هنوز مهمانان این برنامه به صورت رسمی دعوت نشدهاند، با این وجود فعالان حوزه علم و فرهنگ این کشور حاضرین این همایش خواهند بود.
علاقهمندان میتوانند از اول مهر ماه سال جاری تا پایان مهر مقالات خود را به وب سایت همایش ارسال کنند. مقالات برگزیده در این همایش یک روزه که در تاریخ 28 آبان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی واقع در دهکده المپیک برگزار میشود، ارایه خواهند شد و تمام مقالات این همایش از سوی انتشارات دانشگاه علامه در قالب کتاب در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. همچنین میتوانند با مراجعه به وب سایت www.cs.atu.ac.ir اطلاعات تکمیلی را دریافت کرد.
چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶
نظر شما