به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجموعه «کلاسیکهای مدرن» انتشارات قدیانی برای معرفی آثار به مخاطبانی که پیش از این با وجود اهمیتشان در جهان ادبی، کمتر در ایران مورد توجه قرار گرفتهاند، منتشر میشود.
در این مجموعه که 40 عنوان را دربر میگیرد، تاکنون سه اثر منتشر شدهاند که مجموعه داستان «دری در دیوار» اثر اچ جی ولز و «نوازندهای که به ایرلند خیانت کرد» اثر فرانک اوکانر از آن جملهاند.
این مجموعه، شامل آثاری از نويسندگان مطرح كشورهايی مانند آمريكای لاتين، ژاپن، انگليس و روسيه است که در قطع جیبی به چاپ میرسند.
مجموعه «دری در دیوار» شامل داستانهایی از اچ جی ولز، نویسنده آثار علمی تخیلی است؛ نویسندهای که برخی منتقدان، آثار او را با داستانهای ژول ورن (نویسنده فرانسوی) مقایسه میکنند و گروهی، وی را پدربزرگ ژانر علمی تخیلی میدانند. ولز اغلب درباره موضوعهایی مینوشت که امکان اتفاق افتادنشان کم بود، مانند کتاب «جنگ دنیاها»، که در آن، بیگانهها به سیاره زمین حمله میکنند.
وی داستانهای علمی تخیلی خود را در فاصله سالهای 1895 تا 1901 نوشت و رمانهایی مانند «ماشین زمان»، «مرد نامرئی»، «جنگ دنیاها» و «نخستین انسانهای کره ماه» از جمله آثار این نویسنده هستند.
در توضیح این کتاب آمده است: «داستانهای این مجموعه صرفا از داستانهای ژانر علمی تخیلی نیستند که هدف اصلی در آنها سرگرم کردن خواننده باشد، بلکه نویسنده، در آنها با بهرهگیری از ویژگیهای این سبک از روایت، خواننده خود را به دنیای لایتناهی تخیلات میبرد تا در آن به تماشای پیچیدگیهای درونی خود بنشیند، انسانهایی که فرصت این را دارند که با ورود به دنیایی دیگر، خود را خوشبخت بدانند و یا دست کم بتوانند از زاویهای دیگر به خود بنگرند.»
این نویسنده، با نام کامل هربرت جرج ولز در سال 1866 در کنت متولد شد. پدرش مغازهدار فقیری بود و از عهده پرداختهای خانواده خویش برنمیآمد؛ به این دلیل، ولز از کودکی به کار مشغول شد. مدتی به عنوان شاگرد یک پارچه فروشی کار کرد، ولی خیلی زود دست از این کار کشید و برای تحصیل به دانشگاه رفت.
وی پس از چندی به تدریس زیستشناسی پرداخت و با نوشتن داستانها و مقالاتی برای روزنامهها به شهرت رسید. از آن پس در رشته نویسندگی پیشرفتهای زیادی کرد. رمانهای او به بسیاری از زبانهای زنده دنیا ترجمه و آثار مختلف سینمایی از این کتابها اقتباس شدهاند. ولز در سال 1946 و در 80 سالگی درگذشت.
مجموعه داستان «دری در دیوار» اثر اچ جی ولز با ترجمه محمد قصاع در 96 صفحه و به قیمت سه هزار و 500 تومان منتشر شده است.
یکی دیگر از آثاری که در مجموعه کلاسیک نشر قدیانی در حوزه ادبیات بزرگسال منتشر شده، «نوازندهای که به ایرلند خیانت کرد» نام دارد که نویسنده آن فرانک اوکانر است. تاکنون مجموعه داستانهای کوتاه زیادی از فرانک اوکانر به زبان فارسی ترجمه و در ایران منتشر شدهاند.
«نوازندهای که به ایرلند خیانت کرد» ترجمه کتابی با عنوان « The Cornet Player Who Betrayed Ireland» است که سالهای بعد از مرگ این نویسنده و در سال 1981،منتشر شد که پیش از آن در مجموعههایش جمعآوری نشده بودند.
مرضیه خسروی نیز این کتاب را با عنوان «نوازنده شیپوری که به ایرلند خیانت کرد» در نشر روزگار نو ترجمه کرده است.
اوکانر در سال 1903 میلادی به دنیا آمد و در 62 سالگی درگذشت. نویسندهای ایرلندی که بیش از 150 اثر از وی به یادگار مانده و بیشتر شهرتش را مرهون داستانهای کوتاه و خاطراتش است. به دلیل شهرت این نویسنده، جایزه معتبر و بینالمللی داستان کوتاه نیز به یاد وی نامگذاری شده که نویسندهای مانند هاروکی موراکامی نیز برنده آن است. جایزه «فرانک اوکانر» که برای بزرگداشت نام این داستاننویس بزرگ راهاندازی شده، گرانترین جایزه مجموعه داستان کوتاه در جهان است.
در توضیح این کتاب آمده است: «فرانک اوکانر که به عنوان چخوف ایرلند بسیار مورد تحسین قرار گرفته، استاد داستان کوتاه است. از یک گروه موسیقی آماتوری که به خاطر افکار سیاسی از هم میپاشد تا سربازان انگلیسی که با زندانبانان ایرلندی خود صمیمی میشوند و از کودکی به شیوهای طنزآمیز به گناهانش اعتراف میکند تا پایان یک دوستی در شهری کوچک، این چهار داستان طنزآلود حقایقی جهانی را از دل ایرلند قرن بیستم بازتاب میدهند و بیان میکنند.»
«صدای تنها: مطالعه و تحلیل ساختاری داستان کوتاه» با ترجمه شهلا فیلسوفی، «عقده ادیپ من و داستانهای دیگر» با ترجمه نسرین طباطبایی و «علاقه زیاد من به مادر» با ترجمه مریم صبوری آثاری هستند که از فرانک اوکانر به فارسی ترجمه و منتشر شدهاند.
«نوازندهای که به ایرلند خیانت کرد» 112 صفحهای نیز سه هزار و 500 تومان قیمت دارد.
رمان «شطرنج» اثر استفان تسوایک، نویسنده اتریشی، با ترجمه محمد قصاع نیز کتاب دیگری از این مجموعه است که به تازگی از سوی نشر قدیانی برای بزرگسالان منتشر شده است.
چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۳
نظر شما