یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۱
روایت سوء قصد نافرجام به حسن روحاني به نقل از كتاب خاطرات وي

کتاب «خاطرات دکتر حسن روحانی» در بخش ویژه‌ای، سوء قصد به حسن روحاني رییس جمهوری ایران، شهادت استاد مطهري و سرلشگر قرني و سوء قصد به هاشمي رفسنجاني را روايت مي كند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بازخوانی کتاب خاطرات شخصیت‌های سیاسی همیشه با مشهود شدن زوایای پنهان و حتی
ناگفته از زندگی این شخصیت‌ها تا پیش از رسیدن به سمت‌های سیاسی همراه است.این تحلیل تلاش می‌کند با بازخوانی کتاب «خاطرات سید حسن روحانی» در شماره‌های متعدد به روایتی از زاویه‌های پنهان سکاندار دولت تدبیر و امید بپردازد و با نگاهی مقایسه‌ای تفکرات رییس جمهوری از گذشته تاکنون را رصد کند. 

بخشی از این کتاب به روایت سوء قصد نافرجام حسن روحانی می‌پردازد. دوم شهریور ماه سال 1358 سالروز تروری نافرجام وي است. دکتر حسن روحانی، رییس جمهوری منتخب مردم ایران و متولد شهرستان سرخه استان سمنان در روز جمعه دوم شهریور ماه سال 1358 در منزلش واقع  خیابان فرزانه کوچه بهشت آیین واقع در در منطقه نیروی هوایی تهران هدف عملیات تروریستی قرار می گیرد.

صبح روز عید فطر سال 1358 که حسن روحاني ایران که آن روزها به عنوان یک روحانی و مبلغ دین فعالیت می کرد بعد از خواندن نماز عید فطر در یکی از مساجد منطقه نیروی هوایی به منزلش باز می گردد كه این بار تروریست ها تلاش مي كنند با وارد شدن به منزل، وي را ترور کنند.

روایت ترور نافرجام رییس جمهوری به نقل از کتاب خاطراتش

« ساعت 12 ظهر بود که می خواستم برای رفتن به منزل  دایی آماده شوم که ناگهان زنگ در به صدا درآمد و من برای بازکردن در به سمت در منزل رفتم. هنوز در را بازنکرده بودم که شبح جوانی را از پشت شیشه در ورودی منزل دیدم که به نظرم مشکوک آمد و در یک لحظه از ذهنم گذشت که بهتر است احتیاط کنم و در را باز نکنم .»

در ادامه این بخش می خوانیم:« برای من عجیب بود که کسی در این ساعت به در منزل ما مراجعه کند بنابراین بازگشتم و کلت خودم را مسلح کردم و به پشت بام رفتم و از آن جا دیدم، جوانی کنار در ایستاده و دستش زیر کاپشن است. همچنین جوان دیگیر آن طرف کوچه  روی یک موتور سیکلت نشسته  وگویی همراه این جوان است.»

سید حسن روحانی  که این بار به استقبال مرگ رفته است خود از فرشته های مرگ استقبال می‌کند. روحانی خطاب به جوانی که پشت در ایستاده است،می گوید:« با چه کسی کار داری؟» و بعد از شنیدن نام آقای روحانی، می پرسد؟ با او چه کار دارید و شما که هستید؟» و این‌گونه صحنه برخورد با دو جوان مسلح را روایت می‌کند: «لحظه ای که من مطمئن شدم آن دو قصد ترور مرا داشتند، می‌خواستم به آن ها تیراندازی کنم که آن دو جوان نگاهی به هم کردند و جوانی که پشت در ایستاده بود،روی موتور پرید و با سرعت از آن جا دور شدند و در هنگام فرار کلت جوانی که پشت در بود، نمایان شد.»

 اين كتاب روایت هاي ديگري از سوءقصد‌های متفاوت به شخصیت‌های سیاسی آغاز انقلاب در سال 1358 را بازگو می‌کند که در این مجال به چند نمونه از آن اشاره می‌کنیم. 

خبر ترور سرلشگر قرنی
در بخشي از اين كتاب آمده است:«مساله مهم این بود که بعد از گذشت سه ماه از ‍‍‍‍پیروزی انقلاب اسلامی حرکت تروریستی مخفی در کشور شکل گرفته بود و دیگر مثل گذشته احساس امنیت نمی شد. روز سوم اردیبهشت ماه سال 1358 با کمال تعجب خبر ترور سرلشگر قرنی اعلام شد.»

«گروه فرقان مسوولیت ترور رییس ستاد مشترک آغاز انقلاب و افسر ارشد اخراجی رژیم گذشته را بر عهده گرفت. سوم اردیبهشت ماه دو جوان مسلح وارد خانه قرنی می شوند و در حالی که وی مشغول قدم زدن در حیاط منزلش بود او را به رگبار گلوله بستند. ساعت 11 و 30 دقیقه صبح دو نفر مسلح رییس ستاد مشترک آغاز انقلاب را ترور می‌کنند و با موتور سیکلت متواری می‌شوند.»

نگرانی و لزوم حفظ جان مسوولان رده بالای کشور 
همچنين در اين كتاب درباره آغاز فعاليت‌هاي شدید اطلاعاتی و لزوم حفظ جان مسوولان رده بالای کشور مي نويسد: «وابستگی گروهک‌هایی مانند فرقان به آمریکا و شوروی تا پوششی بودن این نام و عدم وجود گروهی واقعی به این نام،  بحث محافل و جلسات گوناگون بود. بنابراین یک مشکل جدید بر مشکلات قبلی اضافه شد و آن ناامن شدن جامعه، شکل گرفتن گروهک‌های تروریستی، لزوم فعالیت‌های شدید اطلاعاتی و لزوم حفظ جان مسوولان رده بالای کشور بود.»

بدترين خبر زندگي حسن روحاني در سال 58 رقم خورد
حسن روحانی، در اين كتاب مي نويسد: «ساعت 12 شب روز 12 اردیبشهت ماه سال 1358 تلفنی بدترین خبر زندگی ام را دریافت کردم و آن ترور استاد مطهری بود. سراسیمه به بیمارستان طرفه تهران رفتم  و فهمیدم گلوله به سر استاد برخورد کرده و پیش از رسیدن به بیمارستان وی شهید شده است.»

وي درباره مراسم تشييع پيكر اين استاد مي نويسد: «روز پنجشنبه 13 اردیبشهت ماه سال 1358 سید حسن روحانی در مراسم تشییع پیکر استاد مطهری استاد دانشگاه تهران در مسجد این دانشگاه 15 دقیقه با محوریت حفظ انقلاب و دریغ نکردن از دادن خون صحبت می کند. این تشییع جنازه از دانشگاه تهران تا میدان راه آهن ادامه پیدا می کند و بعد از انتقال به قم، این شخصیت در مسجد بالا سر حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده می‌شود.»

«شخصیت علمی کم نظیر که حتی چند مامور مسلح کمیته انقلاب برای حفاظت از وی در اطراف منزلی که جلسه شورای انقلاب برگزار می‌شد، وجود نداشت باعث شد که  جای خالی چنین فقیهی در تدوین قانون اساسی در مجلس خبرگان رهبری به خوبی مشهود باشد.»

سوء قصد به جان هاشمی رفسنجانی گام بعدی تروریست‌ها
«چهارم خرداد ماه سال 1358 ساعت 21 آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی  در منزلش مورد سوء قصد قرار می‌گیرد و بدون فوت وقت به بیمارستان شهدای تجریش منتقل می شود. حسن روحانی در کتاب خاطراتش می‌گوید:« بعد از حضور در بیمارستان متوجه می شوم که گلوله به شکم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برخورد کرده و حال عمومی وی خوب است.»

«امام خمینی (ره) بعد از شنیدن خبر ترور آیت الله هاشمی رفسنجانی برای سلامتی وی نذر کردند و در سال‌های بعد هرگاه هاشمی به سفر خارج و یا جبهه می رفت، امام برای سلامتی وی گوسفند قربانی می‌کرد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط