به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره كل امور استانها گفت: از سال 1342 تا كنون كه 50 سال از عمر انقلاب اسلامی میگذرد، هیچ منبع مستقلی كه نگاه جامعی فراوری اطلاعات برای محققان، پژوهشگران و هنرمندان قرار دهد، نداشتیم. سایتهایی مانند 15 خرداد فقط به واقعه 15 خرداد میپردازد یا سایت 22 بهمن اطلاعات مربوط به روزهای 21 و 22 بهمن را جمع آوری میكند اما سایتی كه به طور كامل به انقلاب و دفاع مقدس بپردازد وجود نداشت.
حسین نصراله زنجانی، با اشاره به ایجاد فضایی برای بروز و ظهور مطالبی كه در سینه افراد از واقعه انقلاب یا دفاع مقدس مانده یا اسناد و مداركی كه در اختیار تمامی مردم كشور درباره این موضوعها وجود دارد، افزود: اطلاعات دستهبندی شده مربوط به موضوع انقلاب و دفاع مقدس از تمام نقاط كشور جمعآوری و در این سایت به صورت خبر، سند و یا حتی تیتر منتشر خواهند شد تا احساسات مخاطبان این وقایع به آن رویداد برانگیخته شود.
مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها جمعآوری هدفمند و تحریك احساسات افراد و تشویق آنان برای ارایه اسناد و اطلاعات خود درباره انقلاب و دفاع مقدس را از جمله اهداف راهاندازی این سایت معرفی كرد و گفت: در سایت «سوژه» افراد با دیدن عكس، رویداد و یا خاطرهای میتوانند احساسات خود را در قالب شعر و یا داستان بیان كنند. همچنین می توانند با دیدن بعضی از مطالب این سایت، برای یك پروژه تحقیقاتی اعلام آمادگی كنند كه بعد از انجام كار با اسم خود فرد در سایت منتشر شود.
زنجانی جمعآوری اطلاعات پراكنده و دستهبندی اطلاعات موجود درباره انقلاب و جنگ را از دیگر اهداف راهاندازی سایت سوژه دانست و افزود: جمعآوری مطالب و موضوعات پراكنده از كتابهای جنگ، انقلاب اسلامی و مطبوعات درباره حوادث استانی، توسط این سایت انجام میشود. همچنین منابع مرتبط با این دو موضوع گردآوری میشوند و در سایت سوژه در اختیار مخاطبان و پژوهشگران قرار میگیرد.
مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها به كشف و شناسایی استعدادها در استانهای كشور توسط سایت سوژه اشاره كرد و ادامه داد: استانها فضایی را در اختیار هنرمندان خود قرار میدهند و هر هنرمند استانی با دیدن مطلبی در سایت میتواند طرح خود را درباره دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در قالبهای مختلف شعر، داستان، قطعه ادبی، عكس و فیلم و حتی یك بیت شعر به ما ارایه دهد. در نتیجه منابع لازم در اختیار او قرار داده میشود و آن هنرمند با سرعت بیشتر خود را در سطح كلان معرفی خواهد كرد.
نصراله زنجانی به قراردادی كه از سوی دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها با كتابخانه جنگ حوزه هنری بسته شده است اشاره كرد و گفت: از این مركز خواسته شد تا در میان كتابهای خاطره و پژوهشی درباره جنگ تحمیلی، مشخص كند در چه كتابهایی درباره كدام استانها مطلب آورده شده است. به این ترتیب محققان و پژوهشگرانی كه برای یك استان مشخص به دنبال مطلب میگردند، میتوانند به این فهرست ارایه شده در سایت سوژه مراجعه و از آن استفاده کنند. همچنین با كتابخانه انقلاب حوزه هنری نیز در حال انجام مذاكره برای دستهبندی اطلاعات درباره استانها هستیم.
وی با ذكر این نكته كه سایت سوژه هنوز به طور رسمی افتتاح نشده است، افزود: این سایت به نشانی soojeh.ir به صورت آزمایشی برای مخاطبان قابل دسترسی است و در حال بررسی تواناییهای آن هستیم. هم اكنون برای تمام استانها رمز ورود و نام كاربری تعریف شده است و مدیران دفاتر فرهنگ و پایداری امور استانها میتوانند مطالبی را كه در ارتباط با موضوع انقلاب و جنگ تحمیلی در استان خود دارند جمعآوری کنند و روی سایت قرار دهند تا پس از تایید دبیر علمی بر روی سایت به نمایش گذاشته شود.
مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها بیان داشت: برای این سایت اساسنامه، نقشه راه و بخشهای مختلف مشخص شده است و لازم است حداقل اعتبارات هم در بخشهای فنی و هم در بخشهای محتوایی برای دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری در نظر گرفته شود و بعد از آن مسوولان تصمیم بگیرند این سایت زیر نظر كدام واحد به كار خود ادامه دهد و یا خود به صورت مستقل فعالیت كند.
نصراله زنجانی به عنوان «سوژه» برای این سایت اشاره كرد و گفت: اهداف ما جمعآوری بدون هدف اطلاعات نیست بلكه ما به مخاطبان خود سوژه میدهیم تا با جمعآوری اطلاعات منابع و یا كدهای مورد نظر هنرمندان، محققان و پژوهشگران كشور در اختیارشان قرار گیرد.
وی بر خبرینبودن سایت سوژه تاكید كرد و افزود: فقط بعضی از اخبار كه جریانساز باشند قابلیت كار كردن در سایت را دارا خواهند بود، اما اطلاعرسانی درباره برنامهها یا پوشش سخنرانی افراد در سایت مد نظر نیست و این نكته هم در اساسنامه لحاظ شده است.
این مدیر فرهنگی حوزه هنری درباره دو كارگروه پژوهشی حاضر در سایت سوژه گفت: دو كارگروه با عنوان كارگروه انقلاب اسلامی و كارگروه دفاع مقدس زیر نظر دبیر علمی این سایت فعالیت میكنند. وظایف این كارگروهها تایید اطلاعات رسیده و نیازسنجی و منبعشناسی برای سایت خواهد بود. این كارگروهها زیر نظر شورای سیاستگذاری و شورای برنامهریزی درباره موضوعات رسیده و یا سیاستهایی كه قرار است در سایت اعمال شود، فعالیت خواهند كرد.
زنجانی با ذكر این نكته كه اساسنامه سایت را تیم تشكیلدهندهای در مدت زمان 45 روز تدوین كردهاند گفت: اهداف و سازمان سایت، روش جمعآوری مطالب و بخشهای مختلف سایت توسط این تیم مشخص شده است. اگر ما بتوانیم این سایت را فعال و نیروهای خود را در استانها توجیه کنیم كه این كار دغدغه آنها شود، در طی سه تا چهار سال آینده منبعی غنی برای تحقیق پژوهشگران، هنرمندان و دانشجویان در تمام استانهای كشوردر ارتباط با دو موضوع انقلاب و دفاع مقدس خواهیم داشت.
وی خاطرنشان كرد: سایت سوژه از دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها كه زیر نظر اداره كل امور استانهای حوزه هنری اداره میشود، بزرگتر است و امیدواریم این سایت بتواند جای خود را باز كند. ما به سایت سوژه نگاه كوچكی نداریم تا مانند بعضی دیگر سایتها در فضای مجازی ناپدید شود.
یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۴
نظر شما