صلاحی با بیان اینکه کتابهایی که در چاپهای نخست از سوی ناشران منتشر میشود باید برای صدور فیپا فهرستنویسی پیش از انتشار به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران واسپاری شوند، عنوان کرد: آثار مکتوبی که دارای تغییرات محتوایی و ویرایش نباشند الزامی برای گرفتن فیپای مجدد در بخش تجدید چاپ ندارند و یکبار این فیپا برای آنها صادر میشود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: پنجم تیر ماه سال 1390 که ریاست این سازمان را برعهده گرفتم هزار و 500 ناشر برای دریافت فیپای الکترونیکی عضو این سازمان بودند در حالی که اکنون این تعداد به هشت هزار و 200 نفر رسیده است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه ناشران فعال ما اکنون از دریافت فیپای جعلی و یا آثار مکتوبی که بدون فیپا از سوی برخی ناشران وارد بازار کتاب میشوند، رنج میبرند، افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی در صورت یافتن موردی از کتابهای منتشر شده در بازار کتاب که دارای فیپا نیستند آن اثر را به آن ناشر مورد نظر در کل کشور اطلاع خواهد داد.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی ناشران به دنبال فهرستنویسی پیش از انتشار(فیپای) مجانی هستند، عنوان کرد: دریافت فیپای جعلی از مشکلات بازار نشر کتاب است که این موضوع از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی پیگیری میشود.
صلاحی با اشاره به به این که ناشران در این مقطع زمانی نسبت به واسپاری آثار خود در چاپهای متعدد به ویژه در زمینه انتشار آثار علمی فعالیت خوبی با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دارند، اظهار کرد: فهرستنویسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یک فهرست ملی و جهانی است و امروز صدور فیپای جعلی و پولی به حداقل رسیده است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به این که تعامل ناشران با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش واسپاری و صدور فیپا در نوبتهای چاپهای دیگر آثار باید بیشتر شود،گفت: امیدواریم این تعامل به قدری گسترش یابد که کتابی وجود نداشته باشد که چاپ شود و فیپای کتابخانه ملی را دریافت نکرده باشد و یا بعد از صدور فیپا( فهرستنویسی پیش از انتشار) در چاپ نخست، آثار منتشر شده دیگر در نوبتهای بعدی که نیاز به اصلاح و ویرایش دارند، از سوی ناشران واسپاری نشده باشد.
دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۶
نظر شما