محمد اغماضی با بیش از چهار دهه فعالیت در صنعت چاپ به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: متاسفانه عدالت در بخش کارهای چاپی رعایت نمیشود، بعضی چاپخانهها چند شیفت کار میکنند و به صورت شبانهروزی فعالیت دارند و گروهی دیگر حتی یک شیفت هم کار مفید انجام نمیدهند.
وی ادامه داد: علاوه بر این مشکلات، تاسیس چاپخانههای دولتی نیز بلای جان چاپخانهداران خصوصی شده است، زیرا بیشتر سفارشهای چاپی متعلق به بخش دولتی و انتشارات است. اگر هر نهاد دولتی و هر انتشارات یک چاپخانه احداث کنند، پس چاپخانههای خصوصی به چه فعالیتی بپردازند!
به گفته این چاپخانهدار کرمانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا باید جلو اعطای مجوز به چاپخانههای دولتی را بگیرد یا اجازه تاسیس چاپخانه خصوصی را ندهد، زیرا وجود این دو در کنار هم موجب نابودی بخش خصوصی صنعت چاپ میشود.
این چاپخانهدار کرمانی با اشاره به مشکلات فراوان در حوزه چاپ گفت: نبود کار بزرگترین مشکل چاپخانهداران شهرستانی است، به مسوولان پیشنهاد میدهم که برای احیای چاپخانههای شهرستانها کارهای دولتی را بین چاپخانهداران تقسیم کنند. در 45 سالی که در کار چاپ هستم، سالم زندگی کردهام و با توکل به خدا از هیچ شخصی توقع نداشتهام. اما اگر دولت به فکر احیای صنعت چاپ است، باید تسهیلات را در اختیار چاپخانههای بی بضاعت قرار دهد تا آنها بتوانند دستگاههای خود را بهروز کنند.
این پیشکسوت صنعت چاپ در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: در شهرهایی مانند قم و تهران بهدلیل ارایه تسهیلات، دسترسی آسان به بازار مواد اولیه و وجود دستگاههای مدرن، قیمتها کمیارزانتر تمام میشود، چنین تفاوتهایی باعث اختلاف قیمت بین شهرهای کوچک و بزرگ میشود که این امر یکی از عوامل خروج کار از شهرهای کوچک است.
محمد اغماضی 73 ساله کار چاپ را به همراه برادرش در سال 1348 و با تاسیس چاپخانه توکل (آریا) در رفسنجان آغاز کرد، بعدها به کرمان آمد و چاپخانه اغماضی را تاسیس کرد که تا به امروز با همین نام پابرجاست.
دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
نظر شما