شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۹
نمایشگاه  کتاب هرجیسا به ایستگاه آخر  رسید

ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هرجیسا، (دومین شهر بزرگ سومالی و پایتخت غیررسمی این کشور) که از 16 اوت آغاز شده بود دیروز به کار خود پایان داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از سومالی لندسان، در 6 سال گذشته این نمایشگاه، چه از نظر اندازه و چه از نظر اهمیت، روند رو به رشدی داشته است و در حال حاضر یکی از بزرگترین فستیوالهای ادبی در شرق آفریقا محسوب می‌شود. 

میهمان افتخاری ششمین دوره نمایشگاه کتاب هرجیسا، کشور کنیا بود که تلاش کرد با برپایی غرفه‌ای ویژه و ارایه برنامه هایی خاص، به تبادل فرهنگ، ادبیات و اندیشه بپردازد و دیگر کشورهای آفریقایی بویژه سومالی با فرهنگ، سیاست و ادبیات دیگرکشورهای آفریقایی آشنا شوند. 

در این نمایشگاه، همچنین همکاری سومالی با یک شبکه ادبی اینترنتی کنیایی با عنوان بنیاد کوانی آغاز شد. این بنیاد که برای توسعه نوشتار خلاق تلاشهای فراوانی دارد متعهد شده است  به رشد صنعت خلاق نشر و نویسندگی در سومالی کمک کند. 

شعار امسال این نمایشگاه نیز سفر بود که در قالب سفرهای ظاهری، معنوی، تبعید و... به آن پرداخته شد. همچنین سه عکاس برتر سومالیایی نمایشگاه عکسی از تاریخ اخیر این کشور برگزار کردند که در آن مسافرتهای اختیاری و اجباری یعنی تبعید برخی مردم در قاب تصویر نشست. 

سال گذشته هم در این نمایشگاه بر افزایش ظرفیت و کسب بیشتر مهارت توسط جوانان تأکید شد و مسئولان با مشاهده نتیجه مناسب سال گذشته این بار نیز دومین دوره این برنامه ها را به اجرا درآوردند و همچنین برای افراد زیر 40 سال که در نوشتن داستان کوتاه دستی دارند، مسابقه ای ادبی ترتیب داده شد. 

هدف اصلی این نمایشگاه، ارتقای فرهنگ، ادبیات و هنر کشورهای آفریقایی و آشنا شدن مردم این کشور با ادبیات دیگر کشورهای جهان از راه مبادله آثار فرهنگی و ادبی و همچنین دعوت از نویسندگان و هنرمندان ملی و بین‌المللی است. برگزارکنندگان این نمایشگاه تلاش دارند  با اجرای برنامه های مختلف از جمله قصه گویی، شعرخوانی، نقاشی، نویسندگی و... جوانان را به میراث کهن کشورهای آفریقایی و گنجینه ادبیات این خطه علاقمند کنند. 

برگزارکنندگان این نمایشگاه معتقدند با جمع کردن نویسندگان و هنرمندان سومالیایی چون سید صالح احمد نمایشنامه نویس پرکار، پروفسور جورجیوبانتی و نویسندگانی همچون عبداللطیف اگا، احمدشیخ جمعه، دکتر محمد دیرفرح، رشید شیخ عبداللعل که در گوشه و کنار دنیا پراکنده هستند، می‌توان مردم این خطه را با داشته های فرهنگی کشورهای آفریقایی بیشتر آشنا کرد. 

امسال همچنین نویسندگان و سرمایه گذارانی از بریتانیا، میشل رانگ نویسنده و روزنامه نگار و چوما نوکولو وکیل و ناشر مجله نویسندگی آفریقایی در این رویداد حضور داشتند. هنرمندان کشورهای همسایه از سومالی، جیبوتی و اتیوپی نیز آثار هنری خود را در این جشنواره به نمایش گذاشتند.ز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها