در ابتدای این نشست رسانهای، جواد محقق با اعلام انتشار فراخوان چهارمین جشنواره داستان کوتاه کوتاه پایداری به بیان تفاوتهای این جشنواره با سایر جشنوارههای ادبی پرداخت و گفت: این جشنواره به دو دلیل متفاوت است؛ نخست این که از طرف بخش خصوصی برگزار میشود و دیگر اینکه فقط به داستان کوتاهِ کوتاه میپردازد.
وی با بیان اینکه این نوع داستان کوتاه رفته رفته جای خود را در دنیا جای خود را باز کرده است و در پیشینه ادبی ما سابقهدار است گفت: نمونههایی از حکایتهای گلستان سعدی و آثار عارفان ما را میتوان گونههایی از این نوع داستان برشمرد. این نوع داستان به دلیل امکان مطالعه سریع، دسترسی آسان به آن و حجم کمبودن، توانسته جای خود را در اوقات اندک فراغت انسان معاصر بیابد.
محقق سپس به دلایل راهاندازی جشنواره داستان کوتاه کوتاه پایداری پرداخت و گفت: توجه ادبیات مقاومت و پایداری و به ویژه ادبیات دفاع مقدس به این گونهی ادبی اندک بود. بنابراین، این قالب نوظهور در جشنوارهای مورد توجه قرار گرفت. در سه دوره گذشته این جشنواره مورد توجه نویسندگان جوان قرار گرفت. بسیاری از برگزیدگان این جشنواره پیش از این در ادبیات داستانی ناشناخته بودند و به عنوان چهره تازه به حوزه ادبیات داستانی معرفی شدند.
دبیر علمی این جایزه، انتشار کتاب از داستانهای منتخب جشنواره داستان کوتاه کوتاه پایداری را راهکاری برای ترویج این نوع داستانها از سوی برگزارکنندگان جشنواره دانست و ادامه داد: داستانهای برگزیده و داستانهایی که با اختلافهای کم پذیرفته نشدهاند نیز در قالب این کتاب منتشر میشوند. همچنین این داستانها برای نویسندگان پیامک خواهند شد.
سپس رضا حاجیآبادی رییس ستاد چهارمین جشنواره داستان کوتاه کوتاه پایداری، گفت: هدف این جشنواره بیش از هر چیز تولید محتوای ادبیات پایداری در قالب داستان کوتاه است. امسال نخستینبار شرکتکنندگان آثارشان را پیامک میکنند و نیز اولینبار نکات آموزشی داستانکنویسی هم برای اعضای این جشنواره پیامک میشود.
حاجیآبادی با بیان اینکه دریافت آثار از اول شهریورماه جاری آغاز و تا پایان مهرماه ادامه خواهد یافت گفت: پس از این، تمامی آثار دریافتی به سرویس داستان کوتاه پایداری تبدیل میشوند و علاقهمندان میتوانند با ارسال کد 365 به شماره 20123 آنها را دریافت کنند. هر سال خروجی جشنواره را در قالب «کتاب پایداری» منتشر میکنیم. کتاب دوره سوم هم به زودی منتشر خواهد شد.
حاجیآبادی درباره سرمایهگذاران این جایزه ادبی توضیح داد: در دورههای مختلف، بانی اصلی و سرمایهگذار این جشنواره، انتشارات سفیر اردهال و انتشارات هزاره ققنوس بودند. در این دوره باغموزه دفاع مقدس هم از حامیان جشنواره است. تنها محدودیت شرکت در این جشنواره این است که افراد نباید در جشنوارههای دیگر برگزیده شده باشند. همچنین از هر فرد تنها یک اثر انتخاب میشود.
معصومه صادقی، مسوول روابطعمومی این جشنواره هم در ادامه گفت: امسال به دو روش داستانهای کوتاه کوتاه پایداری را پوشش میدهیم؛ نخست از طریق شماره 0210000365 که آثار را دریافت میکند و دیگر با ارسال کد 365 به شماره 20123 که شرکتکنندگان اخبار جشنواره و آموزشهای داستانکنویسی را از طریق پیامک دریافت کنند.
اختتامیه چهارمین جشنواره داستان کوتاه پایداری دیماه 92 برگزار میشود. جوایز برگزیدگان این جشنواره برای نفر اول 700هزار تومان، نفر دوم 500هزار تومان و نفر سوم 300هزار تومان خواهد بود. علاقهمندان علاوه بر ارسال آثار خود از طریق پیامک، میتوانند آثارشان را به نشانی nashr_1000@yahoo.com ارسال یا در سایت www.nashrehezare.ir ثبت کنند. همچنین نشانی پستی: تهران، صندوق پستی 15715 هم داستانهای کوتاه کوتاه پایداری را دریافت خواهد کرد.
نظر شما