سردار کارگر در ابتدای این نشست با اشاره به سالروز ورود آزادگان به میهن(26 مردادماه)، بر لزوم انجام كارهای اساسی با هدف تکریم جایگاه آزادگان تاکید کرد و گفت: يكی از بهترين كارها در راستای ارج نهادن به جايگاه شامخ آزادگان، ثبت خاطرات و توليد آثار فاخر در تمامی حوزههای مربوط به آنان است كه بايد با همکاری تمام دستگاهها انجام شود.
وی با ابراز امیدواری در بهتر انجام شدن امور مربوط به آزادگان گفت: انسان وقتی که کتاب «پایی که جاماند» را مطالعه میکند به عظمت آزادگان پی میبرد. بنابراین، در حوزه رمان و ثبت خاطرات، موظفیم اقدامات خوبی انجام دهیم.
سردار كارگر درباره اهمیت ثبت سند ملی راهيان نور به عنوان ميراث ناملموس معنوی كشور تصریح کرد: با پيگيریهای ستاد مركزی راهيان نور و شورای فرهنگ عمومی كشور در راستای ترويج فرهنگ والای ايثار و شهادت و با همكاری سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری، روز 20 اسفندماه به نام روز راهيان نور در تقويم رسمی كشور به ثبت رسيد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه با یادآوری رونمایی از دو سازمان فرهنگی و هنری بنیاد حفظ آثار در مردادماه جاری(1392) گفت: سازمان سينمايی و نمايش دفاع مقدس و سازمان ادبیات و هنر دفاع مقدس، با توجه به خلاءهای بسياری که در زمينه فرهنگ دفاع مقدس وجود داشت، آغاز به کار کردند. بر این اساس، اين دو سازمان در زمينههای سينما، تئاتر، فيلم، ادبيات و هنر فعال خواهند بود و امیدواریم با تلاش مسوولان، ابعاد گسترده دفاعمقدس نمایان و زمينههای ترويج الگوهای ايثار و شهادت فراهم شود.
مومنی: نیازمند پژوهش درباره ابعاد ناپیدای فرهنگ راهیان نوریم
آتوسا مومنی، معاون سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری، دیگر سخنران این برنامه بود که سخنانی درباره اهمیت ثبت سند ملی راهیان نور بیان کرد و گفت: با ثبت ملی اين سند، راهيان نور به جرگه میراثهای معنوی كشور پيوست و به وسيله آن، تمام محتوای زیرین فرهنگ معنوی كشور در زمينه راهيان نور در قالب پروندههای زنجيرهای به ثبت رسيد.
مومنی از ارتباط تنگاتنگ میان ميراث فرهنگی ناملموس كشور با ميراثهای اسلامی سخن گفت و ادامه داد: ساختار فرهنگی كشور و به طور ویژه در زمينه دستورالعملهای جهادی، سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری كشور تلاش كرده است تا با بومیسازی كنوانسيونهای بينالمللی زمينه جهانیسازی اين فرهنگ کشورمان را فراهم كند.
وی ادامه داد: در اجرای ماده 12 كنوانسيون بينالمللی حفظ ميراث فرهنگی ناملموس، راهيان نور به عنوان ميراث ملی ناملموس به ثبت رسيد تا با نهادينهكردن اين فرهنگ، زمينههای ترويج الگوی ايثار و شهادت در جامعه فراهم شود.
معاون سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری آموزههای دينی به ويژه مقاومت و شهادت، رويدادها و مكانهای انقلاب، رويدادها و مكانهای دفاع مقدس، مفاخر، رسوم، سنن و صنايع دستی را از جمله ابعاد نهفته در اين اردوها برشمرد و افزود: معاونتهای ميراث فرهنگی به تازگی علاقهمندی بسیاری به راهیان نور راهيان نور ابراز کردهاند و موضوعهایی برای تبيين آن نيز مطرح شده است.
وی با تاکید بر لزوم نهادینهسازی و حفظ فرهنگ راهیان نور، يكی از مكانهايی را كه میتواند بر اين امر تاثيرگذار باشد معاونت فرهنگی سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری كشور دانست و ادامه داد: وجود ويژگیهايی مانند «قدمت» كه ريشه در تاريخ اين ملت دارد، خودجوش و مردمی بودن اين فرهنگ، تفسير مفاهيم و آمورزههای دينی در ساختار جديد، انتقال خودجوش بودن اين حركت ميان نسلها و توانايی بیبديل در ترغيب وحدت اقوام و سنن، باعث شد كه اين حركت عظيم مردمی، به عنوان ميراث فرهنگی معنوی ناملموس به ثبت برسد.
وی ادامه داد: اين معاونت با تدوین سند ملی راهیان نور که با همكاری ستاد مركزی راهيان نور انجام شد، گام مهمی برای توسعه و تعالی فرهنگ راهیان نور برداشت و در ادامه نيازمند تحقيق، پژوهش و شناسايی ابعاد ناپيدای این فرهنگیم.
نظر شما