سه‌شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷
دایرةالمعارف سینمای خوزستان تدوین شد

کتاب «چهل سال سینمای خوزستان» شامل اغلب اطلاعات سینمایی مربوط به استان خوزستان، با تالیف و تحقیق علی‌نقی طاهری منتشر شد. این کتاب دایرةالمعارف کاملی درباره سینمای خوزستان است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، استان خوزستان مهد سینماگران، فیلمسازان و عوامل تولید فیلم، بزرگ و مشهوری در تاریخ سینمای ایران چون ناصر تقوایی، امیر نادری، مرحوم سیف‌الله داد، داریوش فرهنگ، حبیب احمدزاده، سیروس مقدم، مهران کاشانی، قاضی ربیحاوی، محمد هادی قمیشی و بسیاری دیگر بوده است.

همچنین این استان به علت درگیر بودن مستقیم در جنگ هشت ساله تحمیلی و خلق حماسه‌های بزرگ در این دوران، محملی برای شکل‌گیری سینمای جنگ در ایران بوده است. بنابراین باید تاریخ سینما در این استان بررسی و تحلیل می‌شد.

علی نقی طاهری، مستندساز و مدرس پیشکسوت سینما در شهر اهواز و استان خوزستان در کتاب «چهل سال سینمای خوزستان؛ 1390 – 1350»، در پنج فصل به روایت و همچنین بررسی کمی و کیفی جریان‌های سینمایی در استان خوزستان پرداخته است.

فصل نخست کتاب با عنوان «سنگ بنا» در دو قسمت قبل و پس از انقلاب اسلامی ایران به چگونگی تاسیس انجمن‌های غیرانتفاعی آموزش و تولید فیلم چون «سینمای آزاد»، «کانون سینماگران آماتور»، «انجمن سینمای جوانان ایران، دفاتر اهواز، آبادان و دزفول» و «کانون فیلم و عکس شهرستان‌های مسجد سلیمان و شوشتر» می‌پردازد.

در فصل دوم هم مباحثی با موضوعات «مجامع و محافل سینمایی» به روایت تاسیس مراکز آکادمیک و یا آموزش غیرانتفاعی سینما چون هنرستان هنرهای زیبای پسران اهواز، مرکز آموزش هنری خواهران، مرکز علمی کاربردی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان، آموزشگاه‌های آزاد سینمایی و موسسات تولید فیلم‌های ویدیویی، مطرح شده است.

فصل سوم کتاب نیز به معرفی کارگردان‌ها و عوامل تولید فیلم خوزستانی اختصاص دارد. یک بخش مجزا در این فصل به معرفی کارگردان‌هایی می‌پردازد که تنها یک فیلم ساخته‌اند.

نویسنده در فصل چهارم به معرفی سازندگان و فیلم‌های کوتاه و مجموعه‌های تلویزیونی خوزستانی و یا آثاری که در خوزستان ساخته شده‌اند، اقدام می‌کند.

در نهایت فصل پنجم یا پایانی کتاب نیز به معرفی کامل جشنواره‌های فیلم و عکس برگزار شده در خوزستان اختصاص دارد. جشنواره‌های برگزار شده در قبل از انقلاب اسلامی، نخستین جشنواره فیلم‌های هشت میلی‌متری، جشنواره سینمای آزاد، جشنواره‌های فیلم‌های کوتاه انجمن سینمای جوان اهواز، جشنواره فیلم کوتاه بلوغ در مسجد سلیمان، هفته فیلم مستندسازان خوزستان، جشنواره فیلم پلیس، جشنواره فیلم نفت، هفته فیلم و عکس آبادان و بسیاری از جشنواره‌های دیگر، اطلاعات کامل‌شان در این فصل درج شده است.

یک بخش از فصل پنجم کتاب نیز به بیان چگونگی برگزاری بزرگداشت روز ملی سینما و بزرگداشت زنده‌یاد خسرو شکیبایی، بازیگر سینما و تلویزیون اختصاص دارد.

فهرست فیلمسازان و عوامل تولید فیلم خوزستان و فهرست فیلم‌های کوتاه و مجموعه‌های تلویزیونی نیز دو پیوست این کتاب است.

این کتاب برای محققان و پژوهشگران عرصه‌های کیفی و حتی کمی سینما در مناطق مختلف کشور، به ویژه کسانی که قصد تحقیق درباره موضوعات مختلف مربوط به سینما در استان خوزستان را دارند، کتابی مفید و درخور است.

کتاب «چهل سال سینمای خوزستان 1390 – 1350» پژوهش و تالیف علی نقی طاهری، با شمارگان هزار نسخه، 600 صفحه و بهای 30 هزار تومان از سوی انتشارات ترآوا، در شهر اهواز، روانه کتابفروشی‌ها شده است.

تهیه کننده این کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و انجمن سینمای جوان اهواز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها