شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۴
شاعران فرهنگ مقاومت را به راه درست سوق دهند

دبیر اجرایی چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی گفت: شاعران با سروده‌های خود می‌توانند فرهنگ مقاومت را به راه درست سوق دهند زیرا مردم از تفکر شاعران تاثیر می‌پذیرند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نصرت‌الله صالح‌نژاد، دبیر اجرایی چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی در گفت‌وگو با ستاد خبری این کنگره، درباره نحوه حضور شاعران عرب‌زبان در این گردهمایی ادبی اظهار کرد: به دو شیوه از شاعران برای حضور در این کنگره دعوت می‌شود. نخست از راه صدور فراخوان عمومی به زبان عربی و دیگری با دعوت کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی از شاعران شاخص عرب در این حوزه.

وی درباره نحوه گزینش اشعار توضیح داد: آثار ارایه شده توسط هیات علمی انتخاب و با تایید رزومه کاری شاعر مبنی بر این که در خدمت مقاومت باشد در چرخه داوری قرار می‌گیرد.

صالح‌نژاد افزود: آثار ارسال شده به دبیرخانه، تجزیه و تحلیل خواهند شد. این آثار پس از ترجمه، دسته‌بندی و از سوی هیات علمی داوری می‌شوند. اهمیت ترجمه آثار هم به دلیل احتمال چاپ این اشعار در کتاب‌های کنگره است. اگر آثار ارسالی مورد تایید هیات علمی قرار بگیرند، شاعر منتخب برای حضور در کنگره دعوت می‌شود.

وی درباره گروهی که ترجمه آثار را بر عهده دارند گفت: اعضای هیات علمی گروه ترجمه آثار عربی از هفت نفر تشکیل شده که از این میان سه مترجم از کشورهای مصر، یمن و لبنان‌اند، چهار نفر استادان سرشناس دیگر کشورهای عربی‌ و یک مترجم فارسی‌زبانِ مسلط به زبان و ادبیات عرب است.

صالح نژاد در پاسخ به این سوال که کنگره شعر مقاومت چه جایگاهی در میان شاعران عرب زبان پیدا کرده است افزود: شاعران عرب، کشور ایران را لایق رهبری ادبیات مقاومت در جهان و خود را نسبت به ادبیات و شعر مقاومت متعهد می‌دانند. آن‌ها از حضور در این کنگره و ارتباط با شاعران ایرانی ابراز خوشحالی می‌کنند. در واقع حضور شاعران عرب در این کنگره باعث نوعی رقابت در میان آن‌ها و علاقه بیشتر برای حضور در این کنگره شده است.

دبیر اجرایی چهارمین کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی در این باره که شاعران عرب تا چه اندازه ادبیات را عنصر مهم فرهنگی در بیداری اسلامی تلقی می‌کنند، گفت: کشورهایی که اکنون درگیر جریان بیداری اسلامی شده‌اند با شرایط حاکم بر کشور خود نمی‌توانند شعر مقاومتشان را به صورت جهانی بیان کنند. در این کشورها شاعران بسیاری وجود دارند که در حوزه ادبیات مقاومت شعر می سرایند اما صدایی برای بیان آن ندارند و تنها کشور ایران توانسته بستر بیان و شنیده شدن این صدا را فراهم آورد.

صالح نژاد با بیان این که شرایط حاکم بر کشورهای عربی زندگی شاعران مقاومت را تحت تاثیر خود قرار داده است، افزود: بسیاری از این شاعران علاقه‌مند به حضور در کنگره شعر مقاومت بین‌الملل اسلامی هستند ولی به دلیل مسایل امنیتی و سیاسی که هر روز بر شدت آن‌ها افزوده می‌شود به این کنگره نمی‌آیند. تبلیغات رسانه‌های غرب و فرقه‌های ضاله هم بر این اتفاق تاثیر گذاشته است.

وی افزود: تاثیر تبلیغات سوء کشورهای غربی را می‌توان به خوبی در تعامل و گفت‌وگو با شاعرانی که برای نخستین بار به ایران می‌آیند دید. این افراد خود به تبلیغات سوء اقرار می‌کنند. این اتفاق باعث می‌شود تا آن‌ها مُبلّغ واقعیت کشور ما شوند اما تبلیغات رسانه‌ای غرب گسترده است و هر روز این تنور را داغ تر می‌کند.

صالح نژاد تاثیر شاعران را در بیداری اسلامی از اصول محوری خواند و گفت: شاعران می‌توانند با سروده‌های خود مقاومت را به راه درست سوق بدهند. نقش شاعر و به ویژه سروده‌های شاعران مطرح و سرشناس کشورهای عربی در این زمینه بسیار اثرگذار است زیرا مردم از تفکر شاعران تاثیر می‌پذیرند. وقتی کسی از مقاومت شعر می‌سراید و ایران در قالب کنگره ادبی از آن حمایت می‌کند، به یقین این اتفاق در جامعه ادبی دیگر کشورها هم اثرگذار است و اگر شبکه‌های فرهنگی بین‌المللی هم به آن بپردازند، تاثیر بیشتری بر جای خواهد گذاشت.

چهارمین کنگره شعر مقاومت بین الملل اسلامی آبان‌ماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها