به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «جاذبههای گردشگری شهر نجف آباد» تالیف مرتضی یوسفی به معرفی آثار باستانی و تاریخی، جاذبههای طبیعی و گردشگری، صنایعدستی، مشاغل سنتی و همچنین مراسم و بازیهای سنتی مردم شهر نجفآباد میپردازد.
برجهای صفا و خارون، عصارخانه، حمام اخوت(باغ شاه)، پنگ خانه، قلاع غریب خان، جهانآباد، خانههای معینی، نوریان، آیت، گلشنی و لطفی از آثار تاریخی است که کتاب به آنها پرداخته است.
چاقوسازی، قالیبافی، گیوهدوزی، کلاهمالی، لودهبافی و سبدبافی از مشاغل سنتی و صنایعدستی مردم شهر نجف آباد است. در این بخش از کتاب میخوانیم: «این شهر از دیرباز مرکز مشاغل و خدمات مختلف صنعت بوده و احتیاجات مصرفی مردم منطقه در شهر نجفآباد برطرف میشده است. از صنایعدستی قدیم هنوز مشاغلی چون قالیبافی، چاقوسازی، گیوهدوزی، کلاهمالی، سبدبافی، رنگرزی و بعضی دیگر هنوز باقی ماندهاند ولی بخشی از آنها مانند خراطی، نختابی و چیتگری دیگر وجود ندارند.»
کوهها، چشمهها و معادن از جاذبههای گردشگری شهر نجفآباد بهشمار میآیند که بخشی از کتاب به معرفی آنها اختصاص یافته است. در این قسمت از کتاب درباره کوه لیزونک (لیزی سنگی) آمده است: «در نزدیکی غار کفتاری و در شرق کوه نوکی واقع است. طول آن حدود 10 متر است و در قدیم به عنوان لیزونک و محلی برای سر خوردن استفاده میکردند و احتمال میرود نوعی آیین مذهبی در این محل انجام میشده که وجود تعدادی فنجان نما در کنار آن، این موضوع را بیشتر تایید میکند. از فنجان نماها-نوعی یانه سنگی-برای کوبیدن گیاهان مقدس مانند هوم استفاده میشده است.»
«شهر نجف آباد در سمت غرب اصفهان و به فاصله حدودا 25 کیلومتری آن واقع شده است. نقل قولهای متعددی در خصوص احداث این شهر وجود دارد، اما این قول از همه قویتر است که قبل از صفویان، کسانی از زرتشتیان در کوهپایههای شمالی سکونت داشتند که به گلهداری و کشاورزی مشغول بوده و از قناتی به نام کهریز صندل استفاده میکردهاند.» این قسمتی از کتاب «جاذبههای گردشگری شهر نجف آباد» است که به معرفی شهر و تاریخچه آن میپردازد.
کتاب «جاذبههای گردشگری شهر نجف آباد» به قلم مرتضی یوسفی در 48 صفحه با شمارگان دوهزار نسخه و بهای سه هزار و 500 تومان از سوی انتشارات طرح جامع پارسیان روانه بازار کتاب شد.
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶
نظر شما