فراز و فرود شعرسرایی در وصف حضرت علی(ع)/1
شرفشاهی: شعرسرایی برای امیرالمومنین(ع) در سه دهه اخیر چشمگیر بوده است
کامران شرفشاهی، شاعر معتقد است که در سه دهه اخیر جهش چشمگیری نسبت به خلق شعرهای فراوان در مدح حضرت علی(ع) وجود داشته است. وی در اینباره توضیح داد: اغلب شاعران کوشیدهاند با سرودهها و اشعارشان به شخصیت امیرالمومنین(ع) نزدیکتر شوند. البته به نظر میرسد شاعرانی که مطالعات بیشتری درباره آن حضرت داشتهاند، به خلق آثاری جذابتر درباره ایشان دست زدهاند و روند سرودن شعر درباره امیرالمومنین(ع) هیچگاه کند نشده است.-
وی افزود: با بررسی اشعار شاعران متعدد به این نتیجه میرسیم که آنها با کلی گوییهایی سعی در تکریم شخصیت حضرت امیر(ع) داشتند که البته شعرشان جای تأمل دارد. شاعران در هر دورهای سعی کردهاند که با احساس قلبی و علاقه خودشان احساساتشان را نسبت به مولا علی(ع) بازگو کنند.
این شاعر گفت: در طول سه دهه اخیر شاهد جهش چشمگیر خلق شعرهای فراوان در مدح امام العارفین(ع) بودهایم. شاعران کوشیدهاند با سرودهها و اشعارشان به شخصیت امیرالمومنین(ع) نزدیکتر شوند. به نظر میرسد شاعرانی که مطالعات بیشتری درباره آن حضرت داشتهاند، به خلق آثاری جذابتر و نزدیکتر به شخصیت و سلوک آن حضرت دست زدهاند. البته باید در نظر داشت شاعرانی که در مدح مولای متقیان علی(ع) شعر میسرایند بیشمارند و هیچ شاعری با یک یا چند سروده نمیتواند چهره واقعی و شخصت بزرگ و عظیم آن حضرت را ترسیم کند.
شرفشاهی افزود: شاعرانی داشتهایم که همه آثارشان به طور یک دست در منقبت حضرت امیر بوده است. معتقدم آنچه یک شعر را نسبت به شعری دیگر متمایز میکند علاوه بر احاطه ادبی میزان اخلاص شاعر است. هر چه شاعری بتواند به مرحله اخلاص بالاتری دست یابد، به طبع شعر او از سوز و تأثیرگذاری بیشتری برخوردار خواهد بود.
این شاعر ادامه داد: اندیشیدن و تأمل بیشتر در گفتار و سیره حضرت امیر(ع)، درک دردمندانه از اوضاع فعلی و زندگی بشر معاصر، پاسخ به نیازها و پرسشهای انسان روزگار ما درباره مولای متقیان علی(ع) را روشنتر خواهد کرد و مرتبه سرودن شاعر را بالا میبرد.
کامران شرفشاهی، شاعر و مدیر انتشارات تجلی مهر در کارنامه خود کتابی با عنوان «زلال بی کران» دارد که در برگیرنده غزلها، رباعیها، دوبیتیها و نوسرودههایش درباره حضرت علی(ع) است.
نظر شما