به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب فرهنگ را واژهای دیرآشنا معرفی کرده است که در اشکال منفرد یا ترکیبی خود حوزهای از مفاهیم تربیت، معارف، سنن، فنون، شیوهها، اصول، هنر و تمدن را در بر میگیرد و از ويژگيهاي کرداری، پنداری و گفتاری قابل فهم بشری حکایت میکند.
به اعتقاد مولف، فرهنگ نوعی سازه است، زيرا متضمن مفهومی علمی است و در تبيين، تفسير و پيشبيني به کار میآيد. همچنین تصور فرهنگ مانند مفاهيم علمی ديگر، تابع ذهنياتی است كه به تدریج رشد كردهاند.
این کتاب در 6 بخش با عنوانهای «چیستی فرهنگ»، «ساخت فرهنگ اجتماعی»، «کارکرد فرهنگ اجتماعی»، «فرهنگ و جامعه»، «تغییر و فرهنگ» و «استنتاج» به مولفههای اثرگذار بر فرهنگ و تغییر آن میپردازد.
در بخشی از کتاب نوشته شده است: «دگردیسی فرهنگ که به انحاء گوناگون و با نرخهای متفاوت در میان نخبگان و تودهها رخ میدهد؛ با تحولات خویش راه را برای ابلاغ مضامین فرامادی فرهنگی میگشاید. به همین دلیل فرامادیگرایان فرهنگی بیش از مادیگرایان فرهنگی به نوسازی عصر پسانوین یاری میرسانند؛ چون بر ابزار عقیده در حیطههای فردی و جمعی زندگی اجتماعی بسیار تاکید میورزند. در اینجا شرط یاریرسانی به نوسازی عصر پسانوین نیز در اجتماعیشدن تجربه ابزاری عقیده خودنمایی میکند؛ تجریهای که بایستی در حوزههای عمومی و خصوصی و مدنی قابل تحقق باشد.»
نخستین چاپ کتاب «مبانی فرهنگشناسی» را انتشارات سفیر اردهال با شمارگان 550 نسخه در 168 صفحه رقعی به بهای پنج هزار و 500 تومان منتشر کرده است.
چهارشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۷
نظر شما