سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۳
«نامه‌های ماندگار محمد بهمن‌بیگی» در راه است

مجموعه مکاتبات محمد بهمن‌بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران و برگزیده جایزه سوادآموزی یونسکو، با معلمان، شاگردان و مخاطبانش به‌ کوشش امرالله شجاعی گردآوری می‌شود. این مکاتبات پس از جمع‌آوری در کتابی با عنوان «نامه‌های ماندگار محمد بهمن‌بیگی» منتشر خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شجاعی گفت: مانند کتاب «منشات قائم مقام فراهانی» تصمیم دارم تا همه نامه‌های محمد بهمن‌بیگی را جمع‌آوری و در کتابی با عنوان «نامه‌های ماندگار محمد بهمن‌بیگی» منتشر کنم. 

وی عنوان کرد: بسیاری از نامه‌های بهمن‌بیگی دارای عبارت‌های معنی‌دار ادبی و اخلاقی هستند و به‌همین دلیل اعتقاد دارم با جمع‌آوری این مطالب، کتاب مفیدی را تقدیم کتابخوانان کشورمان کنم.
 
شجاعی اظهار کرد: تاکنون بسیاری از این نامه‌ها را جمع‌آوری کردم اما امکان دارد بسیاری از آن‌ها نزد کسانی باشد که من از وجودشان بی‌خبرم به ‌همین دلیل تقاضا دارم تا هرکس و هرجا چنان‌چه نامه‌ یا خبری در این باره دارد با خانواده ایشان یا اینجانب تماس بگیرد و ما را مطلع کند.
 
از شجاعی تاکنون کتاب‌هایی با عنوان «از فسا تا اتاوا» از سوی ناشری در شهرستان فسا و « نام‌ها و یادها» را از سوی نشر نوید شیراز منتشر شده است. 
 
محمد بهمن‌بیگی (متولد ۱۲۹۸ - وفات اردیبهشت ۱۳۸۹) نویسنده ایرانی و بنیانگذار آموزش عشایری در ایران بود. وی در ایل قشقایی در فیروزآباد استان فارس به دنیا آمد. پس از پایان دوره کارشناسی حقوق در دانشگاه تهران، در راستای سیاست‌های دولت وقت و تحت حمایت اصل چهار ترومن، کوشش خود را برای برپایی مدرسه‌های سیار برای بچه‌های ایل آغاز کرد و با پی‌گیری‌های خود توانست برنامه سوادآموزی عشایر را به تصویب برساند.

او توانست دختران عشایری را هم به مدرسه‌های سیار جلب و نخستین مرکز تربیت معلم عشایری را بنیان کند. بهمن‌بیگی به سبب کوشش پی‌گیر خود در راه سوادآموزی به هزاران نفر کودک ترک، لر، کرد، بلوچ، عرب و ترکمن، برنده جایزه سوادآموزی سازمان یونسکو شد. او تجربه‌های آموزشیِ خود را در چند کتاب در قالب داستان نوشته ‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط