این کارشناس کتابداری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره تفاهمنامه یکپارچهسازی خدمات کتابخانههای عمومی تهران که به تازگی از سوی شهرداری و نهاد کتابخانهها به امضا رسیده است، گفت: چنین اقداماتی در راستای توسعه خدماترسانی به عموم مخاطبان بسیار اثرگذار و ارزشمند است.
وی افزود: چنانچه هریک از اعضای کتابخانهها به همه منابع کتابخانهای دسترسی داشته باشد با سهولت بیشتری میتواند به مطالعه یا پژوهش بپردازد. این امر از نظر توسعه خدمات کتابخانهای نیز برای کتابداران سودمند است و موجب ارتقای اطلاعات و ارایه خدمات آنها میشود.
داداشی درباره محدودیتهایی که در برخی کتابخانهها اعمال میشود، بیان کرد: اطلاعات کتابخانههای عمومی دادههای رازگونهای نیستند که شهروندان از آنها بیخبر بمانند یا اجازه آگاهی و تحقیق در این زمینه را نداشته باشند. در قوانین و مقررات کتابخانهها نیز چنین چیزی وجود ندارد، متاسفانه برخی افراد دچار خودسانسوری میشوند و محدودیتهایی را برای دیگران ایجاد میکنند. من معتقدم نیازی نیست محققان و پژوهشگران برای استفاده از منابع کتابخانهها معرفینامه داشته باشند، این شیوه اشتباهی است که در برخی کتابخانههای عمومی وجود دارد. البته چنین مسایلی به مرور زمان از بین خواهند رفت.
کتابدار کتابخانه آیتالله طالقانی با اشاره به اینکه میزان مراجعه به این کتابخانه حدود 20 درصد کاهش داشته است، گفت: به دلایل متعددی از قبیل توسعه اینترنت و دسترسی عمومی مردم به کتابهای الکترونیکی، میزان مراجعات حضوری به کتابخانه کاهش چشمگیری داشته است.
وی که از کتابداران حاضر در هشتمین همايش «جایگاه خلاقیت در ارایه خدمات کتابخانههای عمومی» بود درباره این برنامه و دلیل خروج اغلب حاضران جلسه گفت: کتابداران انتظار دارند در چنین جلساتی مطالب جدید و کاربردی عنوان شوند. در حالی که سخنران نشست موضوعاتی قدیمی و بعضا اطلاعاتی را که از اینترنت کپیبرداری بودند، بیان میکرد؛ مطالبی که بسیاری از کتابداران سالها قبل از آنها آگاهی داشتند.
این کتابدار در پاسخ به این که «نیاز کنونی کتابداران ما چیست؟» گفت: اکنون کتابداران به واسطه دسترسی به اینترنت و آگاهی از فناوریهای جدید کتابداری و اطلاع رسانی علاقهمندند از آخرین تحولات و یافتههای در حال بحث و بررسی کتابخانههای بزرگ و مطرح دنیا با خبر شوند و بدانند با توجه به توسعه تکنولوژی و ارایه فناوریهای جدید، کتابداران و اعضای کتابخانهها در مواجهه با این یافتهها چه واکنشهایی دارند و این عناصر چه تغییراتی را در دسترسی به منابع، کتابها و مطالعه ایجاد کردهاند.
هشتمین همايش «جایگاه خلاقیت در ارایه خدمات کتابخانههای عمومی» 16 تیر ماه در فرهنگسرای شفق برگزار شد.
یکشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
نظر شما