بابک، پژوهشگر فرهنگ هند در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از انتشار جلد دوم کتاب «داستانهای بهارات» تا ماه آینده خبر داد و اظهار کرد: این کتاب شامل داستانهای کوتاه اخلاقی و معنوی از کشور هند است و داستانهای آن از سبک خاصی به نام «کاتاها» پیروی میکنند. بهارات نام باستانی سرزمين هند است و فرهنگ و معنويت اين سرزمين در داستانها نشان داده میشوند.
وی با بیان اینکه در این کتاب میتوان تشابهات زیادی با معرفت ایرانی و افسانههای این سرزمین یافت، درباره ویژگی خاص داستانهایش توضیح داد: مهمترین «کاتاها» در ادبیات هندی با عنوان «جاتاکاتاها» معروفند و داستان زندگی بودا را روایت میکنند. داستانهای کوتاه این کتاب هم که اغلب پیشزمینه اخلاقی عرفانی دارند، متفاوت از سبک داستاننویسی تو در توی ادبیات هند هستند و هر داستان به شکل مستقل و کوتاه به یک داستان اخلاقی همراه با پند اختصاص دارد.
این نویسنده و مترجم درباره شباهتها و تفاوتهای این اثر با جلد نخست آن، که در سال 1386 منتشر شده بود، توضیح داد: در هر دو کتاب حدود 50 داستان کوتاه گنجانده شده ولی قطع و طرح جلد کتاب در جلد دوم تغییر کرده است. «داستانهای بهارات» در هر دو جلد، از سخنرانیهای یک فرزانه هندی و از میان بیش از 400 داستان استخراج شدهاند و شامل دغدغههای انسان مدرن، در دنیای امروزی هستند.
بابک همچنین از در دست چاپ بودن کتابهای دیگری درباره ادبیات و هنر هند خبر داد.
به گفته وی «مهندی هنر حنا»، «کاتاکالی نمایش هندی»، «تاریخ ادبیات سانسکریت»، «ساتیا و من» (روزنوشتههای ماهاتما گاندی) و «مجموعه شعر زنان هند» عناوین این آثار هستند.
وی حدود 15 سال در حوزههای مختلف فرهنگ هند (ایندولوژی) از جمله جامعهشناسی، هنر، ادبیات، اسطورهشناسی، مردمشناسی و تاریخ پژوهش کرده است. «عروسکهای هند»، «لوتوس از تالاب تا قصر»، «کتاب کوچک واستو» و «واستو ویدیا»، «سرزمین سازها» و «کالی» از جمله آثار منتشر شده این پژوهشگر هستند.
دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۹
نظر شما