شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۱
اتکا به آثار حکمای ایرانی رمز تولید دانش رسانه‌ای است

هادی‌ زمانی، مدرس ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از وابستگی نویسندگان حوزه رسانه به آثار غربی گفت: نویسندگان این حوزه درحالی از آثار محتوایی غربی استفاده می‌کنند که با مراجعه به اندیشه‌های ارتباطی حکمای ایرانی می‌توانیم‌ در عرصه تولید دانش رسانه پیشرو باشیم.-

زمانی درگفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: مفهوم تحقیق در حوزه علوم‌انسانی به ویژه رسانه از بین رفته و نویسندگان، مخاطبان خود را به رفرنس‌های غربی ارجاع می‌دهند. این در حالی است که با مراجعه به آثار و اندیشه‌های ارتباطی حکمای ایرانی می‌توانیم در تولید دانش بومی در حوزه رسانه پیشرو باشیم. 

وی ریشه دانش‌ رسانه‌ای امروز ‌غرب را مرهون فلسفه شرق دانست و از وابستگی متخصصان رسانه به آثار ترجمه‌ای غربی انتقاد کرد و گفت: ‌‌‌‌‌‌رسانه امروز ابزار ‌‌اصلی سلطه است به ‌همین دلیل غرب هیچگاه آخرین اطلاعات و دستاورهای علمی خود در‌‌ زمینه دانش رسانه را در اختیار ما قرار نمی‌دهد و آن‌چه از این منابع به دست ما می‌رسد قدیمی است. 

نویسنده کتاب «روابط عمومی‌ اثر بخش و فراگیر» افزود: امروز‌ در ‌‌عصر «اقتصاد اطلاعاتی» به سر می‌بریم و غرب در فرآیند ترجمه آثار حوزه رسانه به دنبال بازخورد محصولات این حوزه از سوی مخاطبان آن است. 

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه چند مولفه ارتقاء جایگاه دانشگاه‌ها، رشد علمی اساتید حوزه رسانه، شناخت پایه‌های اصلی این دانش و ‌مراجعه به آثار فیلسوفان مسلمان ایرانی را در‌ خودکفایی‌ متخصصان حوزه رسانه‌ اساسی ارزیابی‌ کرد و‌‌‌ گفت: استادان برجسته ایرانی مانند استاد مهدی محسنیان‌راد اثبات کردند که بسیاری از نظریه‌های غربی ریشه در حکمت نظری اندیشمندان ایرانی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها