«مهندسی سیال حفاری» عنوان کتابی است که از سوی محمدجواد سربازحسینی و علی برزنونی تالیف و منتشر شده است. سربازحسینی، یکی از مولفان این کتاب معتقد است ایران، مرکز علم نیست و بسیاری از علوم مانند صنعت نفت جزو علوم وارداتی تلقی میشوند اما کتاب«مهندسی سیال حفاری» در زمینه مهندسی نفت اولین کتابی است که در کشور تالیف شده است.-
وی وجود جزوات استادان این رشته و منابع لاتین را از دیگر انگیزههای تالیف این کتاب دانست و افزود: از سه سال گذشته روند چاپ و نشر کتاب در زمینه صنعت نفت رضایتبخش است، اما به دلیل اینکه کشور ما در این زمینه تولید کننده علم نیست، هنوز راه طولانی برای رسیدن به مرحله مطلوب را در پیش داریم.
این مولف با بیان اینکه استادان این رشته در بسیاری از دانشگاههای دنیا تدریس میکنند، گفت: با توجه به اینکه استادان علاوه بر تدریس در بخش صنعت نیز فعالیت میکنند، فرصت کافی برای تالیف ندارند.
سربازحسینی ، «مهندسی سیال حفاری» را از مباحث مهم در صنعت حفاری معرفی کرد و گفت: هر ساله مقالات بسیاری در این زمینه نگاشته میشود و اهمیت و حساسیت آن بر کسی پوشیده نیست، اما متاسفانه در صنعت حفاری کشور، افرادی که به عنوان مسوول سیال حفاری مشغول بهکار هستند معمولا به صورت تجربی و بدون پیشینه علمی از آن با امور مربوط به سیال حفاری آشنا شدهاند، که این مساله تا حدی سطح این شاخه از مهندسی حفاری را تنزل داده است، در حالیکه شرکتهای بزرگ و بینالمللی به مباحث مربوط به سیال حفاری نگاهی علمی دارند.
مولفان، کتاب «مهندسی سیال حفاری» را در هشت فصل به رشته تحریر درآوردهاند. مفاهیم اساسی و وظایف سیال حفاری، افزونههای سیال حفاری و آلودگیهای سیال حفاری و نیز طبقهبندی انواع سیال حفاری از جمله مباحثی است که نویسندگان کتاب حاضر به آن پرداختهاند.
کتاب «مهندسی سیال حفاری» از سوی نشر کتاب آوا در 368 صفحه به قیمت 18هزار و 500 تومان منتشر شده است.
نظر شما