دبیر ستاد ساماندهی حقوق تالیف و نشر با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: این ستاد با هدف ساماندهی حقوق تالیف و نشر و پیگیری قضایی تخلفات این حوزه فعالیتهایش را آغاز کرده است.
سیدعباس حسینینیک افزود: در این ستاد، لایحه جدید مالکیت ادبی و هنری بررسی خواهد شد، همچنین برپایی سمینار، کنفرانس، نشست و سخنرانی درباره حقوق تالیف و نشر نیز پیشبینی شده است.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای پیشبینی شده برای این ستاد، عنوان کرد: بررسی راهکارهای اجرایی و صنفی برای پیشگیری و مقابله با تکثیرهای غیرقانونی، آموزش به ناشران و تبلیغات درباره مضرات و اشکالهای قانونی از دیگر برنامههایی است که ستاد دنبال میکند.
حسینینیک همچنین درباره اولویتهای کاری این ستاد، توضیح داد: به زودی موضوع پیگیری قضایی و راهاندازی دفتر ستاد در استانها و شهرستانهای مختلف بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه پنج ناشر دولتی و پنج ناشر خصوصی در این ستاد عضویت دارند، عنوان کرد: موسسههای انتشاراتی سمت، دانشگاه تهران، مرکز نشر دانشگاهی، دانشگاه پیام نور و معارف به عنوان ناشران دولتی و موسسههای نشر مجد، میزان، نص، بشری و دارالکتب اسلامیه به عنوان ناشران بخش خصوصی در ستاد حضور دارند.
به گفته حسینینیک، ریاست ستاد ساماندهی حقوق تالیف و نشر اکنون به عهده دکتر احمد احمدی، رییس سازمان انتشارات سمت است.
وی یادآور شد: موضوع کپیبرداریهای غیرقانونی از کتابهای ناشران دانشگاهی دغدغه اصلی فعالان این حوزه به شمار میآید و این ستاد در تلاش است با شناسایی مجرمان این حوزه، راهکارهای پیشگیریکننده تعیین کند.
حسینینیک عنوان کرد: ما بارها از طریق مراجع قانونی خواستار برخورد با افراد سودجویی بودهایم که بدون در نظر گرفتن زحمات و سختیهای ناشران، کتابهای آنان را کپی میکنند ولی تاکنون موفق نشدهایم.
وی اظهار امیدواری کرد که این ستاد با همکاری ناشران و مراجع قضایی بتواند تا حدود زیادی از مشکلات و دغدغههای فعالان حوزه نشر در آیندهای نزدیک بکاهد.
یکشنبه ۲ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۶
نظر شما