دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۰
نگاهی به ولادت منجی عالم بشریت

محمدرضا انصاری، مولف کتاب‌های دینی گفت: حضرت مهدی(عج) آخرین وصی خداوند بر زمین، فرزند یازدهمین امام شیعیان و ملیکه(نرگس) دختر یَشوعا، فرزند قیصر روم است. نرگس خاتون در خانواده‌ای رومی و مسیحی متولد شد و با خواست خداوند این دختر مسیحی و غیر عرب از سرزمین روم به منزل امام حسن عسکری(ع) در سامرا منتقل شد که این موضوع از نکته‌های قابل توجه در ولادت حضرت ولی‌عصر(عج) به شمار می‌آید._

محمدرضا انصاری، مولف کتاب گزارش لحظه به لحظه از ولادت امام زمان(عج) در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بیان کرد: نسب حضرت نرگس از طرف مادری به حضرت شمعون می‌رسد. طبق رسم آن دوران در روم دختران در سن سیزده سالگی ازدواج می‌کردند، حضرت نرگس بنا به دستور قیصر روم قرار شد به عقد یکی از نوادگان قیصر، پسر عمویش در‌آید.
وی ادامه داد: روز عقد حضرت نرگس با پسر عمویش فرا رسید و مجلسی با حضور کشیشان، ‌راهبان و سران حکومت روم برگزار شد. هنگامی که کشیش شروع به خواندن خطبه عقد آنان کرد، ناگهان همه چیز به هم خورد. صلیب‌ها و تخت داماد به شدت تکان خوردند، به طوری که داماد از روی این تخت بر زمین افتاد، آشفتگی در این مجلس به پا و قیصر از دیدن این منظره بی‌هوش شد. این حکمران بزرگ رومی پس از به هوش آمدن دستور داد تا دوباره کشیش عقد آنان را بخواند که برای بار دوم این اتفاق رخ داد. اسقف‌ها این ازدواج را نحس خواندند و قیصر را از تصمیمش بازگرداندند.

این مولف آثار دینی با بیان این‌که همان شب حضرت عیسی(ع) و حضرت شمعون به خواب نرگس خاتون آمدند، اظهار کرد: ایشان در حالی که عیسی(ع) و شمعون را مشاهده می‌کردند، دیدند که حضرت محمد(ص)، امیرالمومنین(ع) و یک جوان در پی حضرت عیسی(ع) می‌آیند. رسول اسلام(ص) می‌فرمایند: سلام روح‌الله و شمعون. من آمده‌ام تا دختر شما را برای این جوان، پسرم خواستگاری کنم، آن‌گاه حضرت عیسی(ع) این خواسته را می‌پذیرد و پیغمبر اسلام(ص) عقد امام حسن عسکری(ع) و حضرت نرگس را در خواب ایشان می‌خوانند.

وی گفت: در این رویای صادقه بود که حضرت نرگس دلیل بهم ریختگی مراسم عقد خود با پسر عمویش را درک می‌کند اما این خواب را برای کسی تعریف نمی‌کند. چند روز بعد از این خواب به دلیل علاقه‌ای که به امام حسن عسکری(ع) در وجودشان شعله می‌کشید، غذایی نمی‌خورند. قیصر روم از دیدن این اتفاق به شدت ناراحت بود و از نرگس خاتون خواست تا اگر خواسته‌ای دارد، بگوید تا وی آن را برآورده کند و حال ایشان بهبود یابد.

انصاری گفت: حضرت نرگس به پدر بزرگش می‌گوید که اسیران مسلمانی را که در بند اسارت دولت روم‌اند آزاد کن. قیصر این کار را انجام می‌دهد و نرگس خاتون ابراز بهبودی می‌کند. 14 شب پس از این درخواست نرگس خاتون، حضرت زهرا(س) و حضرت مریم با هزار نورالعین بهشتی به خواب حضرت نرگس می‌روند. حضرت مریم رو به نرگس خاتون می‌کند و می‌گوید این خانم مادرشوهر شماست. حضرت نرگس با دیدن دختر نبی اسلام گریه می‌کند و می‌گوید چرا پسر شما به من بی‌مهری می‌کند و من از دیدن او بی‌بهره‌ام. حضرت زهرا(س) در پاسخ به نرگس خاتون می‌گوید؛ زیرا شما مسلمان نیستی، پسرم چگونه می‌تواند نزد شما بیاید؟ بنابراین، حضرت نرگس شهادتین را می‌گوید و مسلمان می‌شود و از آن پس امام حسن عسکری(ع) هر شب به خواب حضرت نرگس می‌رفتند و با هم دیدار می‌کردند. این روند تا زمانی که نرگس خاتون به سامرا برسند، ادامه داشت.

وی ادامه داد: پس از مدتی میان عراق و روم جنگی درگرفت که در این جنگ عده زیادی از کنیزان رومی دستگیر شدند و به عنوان کنیز و برده وارد سرزمین عراق شدند. حضرت نرگس هم طبق توصیه امام حسن عسکری(ع) لباس کنیزان را می‌پوشد و به عنوان کنیز به عراق منتقل می‌شود. امام هادی(ع) پدر امام حسن عسکری(ع) به فرد معتمدی به نام بشر بن سلیمان که برده‌فروشی در همسایگی امام دهم شیعیان بود، دستور می‌دهند تا به بغداد برود و حضرت نرگس را با نشانه‌های خاصی که امام هادی(ع) گفته بودند، خریداری کند و به منزل امام هادی(ع) آوردند.

مولف کتاب «گزارش لحظه به لحظه از ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)» گفت: سرانجام حضرت نرگس به خانه امام هادی(ع) منتقل می‌شوند. امام هادی(ع) به حضرت نرگس می‌گویند که دوست دارم به شما هدیه‌ای بدهم. آیا 10 هزار درهم یا بشارتی را که شرافت ابدی برایت دارد، می‌خواهی؟ حضرت نرگس بشارت را انتخاب می‌کنند و امام علی النقی(ع) می‌فرمایند؛ «بشارت می‌دهم فرزندی که شرق و غرب دنیا را فتح کرده و عدالت برآن برپا می‌کند، فرزند توست.» حضرت نرگس بلافاصله می‌پرسند که «پدر این فرزند کیست؟» امام می‌فرمایند؛ «همان جوانی که پیامبر(ص) شما را برای آن خواستگاری کرد.»

وی با بیان این‌که حکیمه خاتون(خواهر امام هادی علیه‌السلام) احکام اسلام را بنا به دستور امام حسن عسکری(ع) به حضرت نرگس آموزش می‌دهد، اظهار کرد: در آن دوران خاندان امام حسن عسکری(ع) تحت نظارت کامل عوامل حکومتی بودند تا فرزندی را که در این خانواده متولد شود، به سرعت به قتل برسانند. سرانجام شب چهاردهم نیمه شعبان سال 255 هجری قمری امام حسن عسکری(ع) عمه‌شان را به خانه‌شان دعوت می‌کند و می‌فرمایند که امشب آن حجتی که منتظرش بودیم، به دنیا می‌آید. حکیمه خاتون می‌گوید که در نرگس خاتون هیچ اثری دیده نمی‌شود و امام می‌فرمایند که عمه جان، عجله‌ نکن. 

این محقق حوزه دین با اشاره به این‌که به دلیل فشارهای حکومتی برای جلوگیری از تولد آخرین وصی و موعود خدا، علائم بارداری در حضرت نرگس مانند مادر حضرت موسی(ع) نمایان نبود، گفت: حکیمه خاتون گفته‌ که آن شب را استراحت کردیم و نیمه‌های شب برای نماز برخواستم، دیدم حضرت نرگس استراحت می‌کند و هیچ اثری از بارداری در ایشان دیده نمی‌شد. من مشغول خواندن سوره «یس» شدم که دیدم ایشان حرکتی کرد و بدنش به لرزه افتاد. خود را به او رساندم، ناگهان نرگس خاتون ناله‌ای زد و شهادتین را خواند.

وی افزود: در این هنگام حضرت نرگس از مقابل چشمان حکیمه خاتون غیب شد اما پس از لحظاتی در حالی که امام زمان(عج) سر به سجده گذاشته بودند، دیده شدند. این ولادت مبارک در روز جمعه، نیمه شعبان سال 255 هجری قمری برابر با هشتم مردادماه سال 248 هجری شمسی و 29 ژولای سال 869 میلادی اتفاق افتاد. حضرت نرگس در بستر استراحت می‌کردند، در حالی که مهدی(عج) انگشت سبابه خود را به سوی آسمان بلند کرده بودند و شهادتین را جاری می‌کردند. پس از آن امام زمان(عج) یکایک امامان را نام بردند و با عنوان حجت‌الهی آن‌ها را خطاب کردند و فرمودند؛ «خدایا عهد مرا وفا کن،‌ کارم را به انجام برسان، گام‌هایم را استوار نما و زمین را به وسیله من پر از عدل و داد کن.»

انصاری با بیان این که سپس حکیمه خاتون نوزاد را در آغوش گرفت و دید بر ساعد این طفل نوشته شده است که «جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا.» ادامه داد: سپس امام حسن عسکری(ع) فرمودند، پسرم را نزد من بیاورید. حضرت ولی‌عصر(عج) به پدرشان سلام کردند و ایشان هم سلام را پاسخ گفتند و در گوش راست آخرین امام شیعیان اذان و در گوش چپ اقامه خواندند. امام زمان(عج) در حضور پدر، صحف ابراهیم را با زبان سریانی و کتاب‌های حضرت نوح(ع)، حضرت ادریس(ع)،‌ تورات، انجیل و قرآن را خواند. سپس امام زمان(عج) به حضرت نرگس بازگردانده شدند تا به ایشان شیر بنوشانند. امام دوازدهم با دیدن مادرشان سلام کردند و نرگس خاتون نیز سلام را پاسخ گفت.

پژوهشگر حوزه دین بیان کرد: امام حسن عسکری(ع) به عنوان عقیقه فرزندشان دستور دادند تا 25 هزار کیلو گوشت و 25 هزار کیلو نان خریداری شود و میان اهالی بنی هاشم تقسیم کنند. البته در شهرهای دیگر هم دستور دادند تا گوسفند زیادی را قربانی کنند. در روز سوم ولادت این کودک، امام حسن(ع) خبر تولد فرزندش را به چند تن از صحابه قابل اعتماد دادند.

وی افزود: در شهر قم منجمی ماهر زندگی می‌کرد. «احمد بن اسحاق» یکی از اصحاب امام حسن عسکری(ع) با شنیدن خبر ولادت امام زمان(عج) منجم را صدا کرد و گفت که مولودی در سحرگاه نیمه شعبان امسال متولد شده است. درباره او چه اطلاعاتی می‌توانی بدهی؟ منجم گفت که مولود از تو نیست، مطمئنا از وصی و نبی خداست و مالک شرق و غرب، دریا، خشکی و بیابان می‌شود و هیچ کس در زمین نمی‌ماند، مگر این‌که ولایت و دین ایشان را بپذیرد.

بیست و سومین چاپ کتاب گزارش لحظه به لحظه از ولادت امام زمان(عج) در 40 صفحه و به بهای 850 ريال از سوی نشر دلیل ما روانه بازار کتاب شده است.

ولادت حضرت مهدی(عج) 15 ماه شعبان مصادف با سوم تیرماه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط