سعید مهدیزاده در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: بسیاری از طرحهای فرهنگی و هنری استانها همواره در حد گفتمان ارایه میشوند و در صورت عملیاتی شدن نیز اغلب به دلیل کمبود بودجه متوقف میشوند.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از بودجهای که وارد استانها میشود، اغلب به دلیل عقبافتادگی عمرانی صرف فضاهای فرهنگی (زیرساختهای فرهنگی) میشود و هزینهای برای اجرای فعالیتهای فرهنگی تعریف نمیشود، گفت: بودجههای فرهنگیای که سال 1390 به عنوان ارتقای شاخصهای فرهنگی ارایه شد طرح بسیار خوبی بود اما نگاه نظارتی نداشت، بنابراین ضرورت دارد اجرای این طرح با ویژگی خاص نظارتی ادامه داشته باشد.
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستانوبلوچستان افزود: در سال 1390 رویدادهای فرهنگی عظیم و خوبی با حداقل هزینهها رخ دادند. کتابهای ویژهای چاپ شدند همچنین فیلمها و تئاترهای خوبی تولید و رصد شدند. اگر این فعالیتها ادامه داشته باشند بهیقین میتوان به گسترش شاخصهای فرهنگی و هنری کشورمان امیدوار بود.
مهدیزاده اظهار کرد: استانهایی مانند استان سیستانوبلوچستان به سرمایهگذاری فرهنگی و هنری در سه دوره کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت نیازمندند. این استان به سِرُم فرهنگی نیاز ندارد بلکه به واکسن فرهنگی نیازمند است؛ به این معنا که امروز این استان به درمان آنی و یکباره برای برونرفت مقطعی از مشکلات فرهنگی نیاز دارد.
وی ادامه داد: چون اغلب بودجههای فرهنگی صرف فضاهای فرهنگی و فعالیتهای سختافزاری میشوند، متاسفانه حمایت از نویسندگان و ناشران استانی کمتر به چشم میخورد. این موضوع، انگیزه لازم در مولفان و ناشران برای تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری را از بین میبرد، بنابراین حمایت بیش از پیش از این قشر جامعه ضرورت دارد.
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستانوبلوچستان افزود: برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری بسیار خوب است اما متاسفانه این جشنوارهها به صورت مقطعی برگزار میشوند و خروجی و دستاوردهای آنها به جامعه ارایه نمیشوند. بنابراین لازم است بودجهای برای ارایه دستاوردهای جشنوارههای فرهنگی و هنری در قالب کتاب، مقاله یا فیلم در نظر گرفته شود تا جهانیان با عناوین و محتوای این جشنوارهها آشنا و از موازیکاری در این حوزه جلوگیری شود.
مهدیزاده در پاسخ به این سوال «کتابخانههای استان سیستانوبلوچستان از نظر خدمات رفاهی و محتوایی در چه شرایطی به سر میبرند؟» گفت: این کتابخانهها تعداد زیادی کتاب را در خود جای دادهاند اما متاسفانه اغلب آنها بهروز نیستند. لازم است شرایطی فراهم شود تا کتابهایی متناسب با نیازها و مطالبات استانها تهیه و در اختیار این کتابخانهها قرار بگیرند.
وی درباره این موضوع که «اولویت اداره ارشاد استان سیستانوبلوچستان در حوزه ارتقای فرهنگ عمومی استان چیست؟» گفت: اداره ارشاد استان سیستانوبلوچستان همواره بر انتقال فرهنگ غنی استان تاکید دارد. پیش از این، مولفان و پژوهشگرانی غیر بومی در این عرصه فعالیت و آثاری را منتشر کردهاند که اغلب آنها به دلیل نداشتن اطلاعات کامل و جامع از این استان ناقص یا اشتباه بودند. رویکرد جدید اداره ارشاد استان سیستانوبلوچستان بهرهمندی از مولفان و پژوهشگران بومی استان برای انتقال فرهنگ غنی این استان به جهانیان است.
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستانوبلوچستان در ادامه سخنانش گفت: این اداره در راستای ارتقای فرهنگ عمومی استان و با هدف حمایت از مولفان و ناشران استانی، سال گذشته بیش از دو هزار و 400 جلد کتاب خریداری کرد. همچنین این اداره تصمیم دارد اواخر اسفند ماه سال جاری نمایشگاه بزرگ قرآن کریم را برگزار کند.
مهدیزاده توضیح داد: برپایی نمایشگاه کتاب استانی در بهمن ماه سال جاری از دیگر اقدامهای اداره ارشاد استان سیستانوبلوچستان در راستای ترویج فرهنگ مطالعه به شمار میآید. چون سال گذشته نمایشگاه کتاب در این استان برگزار نشد تصمیم داریم برای جبران این موضوع، مهر ماه سال جاری نمایشگاه کتاب ویژه دانشجویان برگزار کنیم.
وی در پایان گفت: اداره ارشاد استان سیستانوبلوچستان با هدف تجهیز کتابخانههای استان، طرح اهدای کتاب را سال گذشته اجرا کرد. در این راستا حدود 100 جلد کتاب به کتابخانههای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، حدود 250 جلد کتاب به کتابخانههای عمومی و حدود 250 جلد کتاب به کتابخانههای مدارس اهدا کرد.
سهشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸
نظر شما