سه‌شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
محیط‌طباطبایی: مدیریتی تخصصی به بهبود وضعیت کتاب کمک می‌کند

احمد محیط‌طباطبایی، جانشین رییس کمیته موزه‌ها (ایکوم)، درباره مطالبات حوزه چاپ و نشر در دولت آینده گفت: مدیریتی که حوزه فرهنگ را به‌خوبی بشناسد، کاستی‌های آن را می‌شناسد و تلاش می‌کند خلأهای موجود در آن را حل کند. همچنین مدیریت تخصصی باعث بهبود حوزه‌های زیرمجموعه به‌ویژه حوزه کتاب می‌شود.-

احمد محیط‌طباطبایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره نشر کتاب‌های حوزه تاریخ و میراث فرهنگی عنوان کرد: تسهیل نشر کتاب در این حوزه‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است و مدیریت اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی متخصصان امر باعث می‌شود در همه حوزه‌ها به‌ویژه حوزه چاپ و نشر کتاب سرعت و دقت افزایش بیشتری شود. 

جانشین رییس کمیته موزه‌ها (ایکوم) با اشاره به سخنان حسن روحانی، رییس‌جمهوری منتخب مردم، در مناظره‌های پیش از انتخابات افزود: رییس‌جمهوری منتخب مردم به مساله اداره حوزه فرهنگ از سوی فرهنگیان و متخصصان تاکید کرده بود که امیدوارم اجرایی شود. روحانی در این مناظره‌ها گفت دولت باید در همه زمینه‌ها فرهنگی باشد و با دیدگاه فرهنگ به مسایل نگاه کرد. همچنین گفته شد که حوزه فرهنگ باید غیردولتی باشد و دولت تنها به‌صورت ناظر، دخالتی در آن نکند. مدیریت و اداره این حوزه از سوی فرهنگیان، عاملان و متخصصان همین حوزه از مهم‌ترین مسایلی است که امیدوارم در دولت آینده به آن توجه ویژه شود.

این کارشناس فرهنگی بیان کرد: از سوی دیگر در حوزه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز باید فرابخشی عمل کرد و انتخاب مدیریت‌ها تخصصی و در حوزه مرتبط باشد. فردی که در این سمت قرار می‌گیرد علاوه‌بر آشنایی با حوزه میراث فرهنگی باید رفتار فرهنگی داشته باشد و در مدیریت نیز پایداری از خود نشان دهد. 

این پژوهشگر حوزه تاریخ در پایان با اشاره به تاثیر مدیریت در دیگر بخش‌ها به‌ویژه حوزه کتاب و نشر گفت: تغییر مدیریت باید کاملا غیردولتی و به‌دور از بحث‌های سیاسی صورت گیرد و دولت تنها نقش نظارت‌کننده را ایفا کند تا بتوانیم در حوزه فرهنگ به وضعیت بهتری دست پیدا کنیم.

احمد محیط طباطبایی، متولد 1338، کارشناس امور فرهنگی، جانشین رییس کمیته موزه‌ها (ایکوم) و پژوهشگر حوزه‌های تاریخ، باستانشناسی و فرهنگ، همچنین مدرس دانشگاه است. وی تاکنون مقاله‌های بسیاری در این حوزه‌ها به رشته تحریر درآورده که «باغ؛ میراثی با ارزش در تاریخ فرهنگ ایران»، «گنبد سلطان یا گور درویش»، «میراث فرهنگی: میراث چالدران»، «دو یا سه غار در کوه ثور؟» و «اثر هنری جنس انباری نیست» برخی از این آثار به‌شمار می‌روند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها