دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
تشکیل کارگروه ویژه هدفمند‌کردن کتاب‌های زندانیان

سید عارف علوی، مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تشکیل کارگروهی ویژه، سیاست خرید کتاب برای کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها را بررسی می‌کند.-

علوی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب عنوان کرد: در اولین فرصت با تشکیل کارگروهی مرکب از نمایندگان نهاد کتابخانه‌های عمومی و مسوولان قوه‌قضاییه کشور، سیاست خرید کتاب مناسب برای کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌‌ها بررسی می‌شود.

مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که کتابخانه‌های زندان سهمیه عمومی برای دریافت کتاب دارند، اظهار کرد: مکان‌هایی مانند ندامتگاه‌ها و کانون‌های اصلاح و تربیت باید دارای کتاب‌های ویژه‌ای باشند و از این سهمیه عمومی باید آثار مکتوب غیر کاربردی حذف شود.

وی با تاکید بر اوقات فراغت زندانیان در ندامتگاه‌ها و نقش مدیریت زمان برای افزایش سرانه مطالعه این گروه با خواندن کتاب‌‌‌های مفید گفت: کتابخانه‌‌های زندان باید دارای آثار مکتوب و ویژه‌ای باشند و بر اساس نیاز این مخاطبان ویژه، کتاب تهیه و ارسال شود.

مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به بازدید‌های خود از کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌های کشور اظهار کرد: بازدید‌های مکرر از کتابخانه‌های زندان کشور که به صورت مشارکتی اداره می شود نشان‌‌دهنده رضایت بالای زندانیان از این کتابخانه‌هاست.

وی با تاکید بر این‌که بارها زندانیان در این بازدید‌‌ها از کتابخانه زندان به عنوان تنها محل انس خود یاد کردند، عنوان کرد: کتابخانه‌های مشارکتی بسیار مناسبی اکنون در زندان‌های کشور ایجاد شده اما از نظر منابع،این کتابخانه‌ها باید بازنگری شوند.

علوی با اشاره به استقبال زندانیان از کتاب‌های رمان و حقوقی گفت: کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها به دلیل داشتن سهمیه عمومی دریافت کتاب، نباید هر نوع‌ آثار مکتوب غیر مرتبط را دریافت کنند و این کتاب‌‌ها از نظر موضوعی باید کارشناسی شود.

مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تاکید بر این که بازدید از کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها به دلیل وضعیت ویژه، با محدودیت مواجه است، عنوان کرد: متاسفانه اداره کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها بسیار دشوار است زیرا افراد آموزش دیده و حرفه‌ای نمی‌توانند از خارج مجموعه اداره آن را برعهده بگیرند.

وی افزود: تلاش می‌کنیم با برپایی جلسه‌های آموزشی برای زندانیان از میان آن‌‌ها بهترین گزینه را برای اداره کتابخانه‌های مشارکتی ندامتگاه‌ها انتخاب کنیم.

علوی با بیان این‌که آشنا بودن بیشتر مسوولان کتابخانه‌های مشارکتی زندان وضعیت اداره این مراکز فرهنگی را قوی‌تر می کند، عنوان کرد: بر پایی جلسه‌‌های کمک آموزشی و مشاوره به زندانیانی که خود مسوول کتابخانه‌های مشارکتی تنها راهکار تقویت اداره این مجموعه است.

مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تاکید بر این که هدف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از ایجاد کتابخانه‌های مشارکتی در ندامتگاه‌ها فقط ایجاد فرهنگ مطالعه است، اظهار کرد: هدف از ایجاد کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها امانت و دیده‌شدن کتاب‌ها از سوی این قشر است.

ارسال کتاب‌های نامناسب به کتابخانه های مشارکتی زندان ها یکی از آسیب های جدی منابع موجود در این مراکز است.چندی پیش نیز یکی از مسوولان کتابخانه های استان خراسان رضوی از ارسال کتاب‌های کمک آموزشی به کتابخانه‌های زندان این شهرستان انتقاد کرده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط