شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵
وقتی آسیب‌دیدگان اجتماع مجبورند کتاب‌های کمک‌درسی بخوانند!

راحله عرب‌قدیمی، رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان سرخس استان خراسان رضوی با اشاره به ارسال منابعی مانند کتاب‌های کمک‌درسی برای کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌های این شهرستان گفت: مهم‌ترین مشکل کتابخانه‌های زندان‌ها،نا مناسب‌بودن منابع آن است.-

قدیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: زندانیان به عنوان یک قشر آسیب‌دیده در مکانی مانند زندان که محل اصلاح و تربیت است باید از طریق خواندن کتاب‌هایی که جنبه روانشناسی، آموزشی یا فنی و هنری دارد آموزش‌های مفید را کسب کنند. 

رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان سرخس با تاکید بر این که کتاب‌‌های کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها باید جنبه اصلاح‌پذیری داشته باشند، عنوان کرد: آثار مکتوبی که جنبه جرم و بزهکاری را در جامعه کم می‌کند و زندانیان را با عواقب انحرافات اجتماعی آشنا می‌کند، می‌تواند در فهرست ارسال کتاب برای این مکان‌ها قرار بگیرد.

قدیمی با اشاره به نقش اوقات فراغت زیاد زندانیان و مدیریت آن برای آشنایی این گروه با فرهنگ مکتوب گفت: زندانیان به عنوان یک قشر آسیب‌دیده در زندان فرصت زیادی برای مطالعه دارند و با یک مدیریت منابع، می‌توان این گروه‌ها را نیز اهل مطالعه کرد.

وی با بیان این‌که متاسفانه بازدید از کتابخانه‌های مشارکتی در زندان‌ها بسیار سخت، کم و محدود است، اظهار کرد: بازدید سخت از کتابخانه‌های مشارکتی در زندان‌ها به دلیل مقررات ویژه باعث می‌شود نظارت کمتری بر منابع ارسالی انجام شود و نیازسنجی درستی از کتاب‌‌‌های مورد نیاز این گروه نشود.

رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان سرخس عنوان کرد: در کتابخانه‌‌های مشارکتی زندان‌ها در بخش بند زنان و مردان نیاز‌های متفاوت مطالعاتی احساس می شود که باید با نیاز‌سنجی درست منابعی مفید از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی ارسال شود.

قدیمی با توجه به مشکل کمبود فضا در کتابخانه‌های مشارکتی زندان‌ها اظهار کرد: اداره کل امور زندان‌ها می‌توانند تمهیدات ویژه‌ای برای تاسیس کتابخانه‌های مشارکتی با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی داشته باشند تا کتاب‌‌ها را وجین (گزینش) نکنند و آثار به دلیل محدودیت، گزینشی  و با انتخاب محدود وارد این مراکز نشود.

قدیمی با اشاره به افزایش کتابخانه‌های مشارکتی و نقش آن‌‌ها در توسعه نهضت مطالعه مفید و افزایش سرانه مطالعه گفت: نظارت مستمر نهاد کتابخانه‌‌های عمومی بر مراکز مشارکتی، برپایی مسابقه‌های فرهنگی کتابخوانی به صورت گسترده و ارسال منابع به صورت مستمر از مزیت‌های کتابخانه‌های مشارکتی است.

وی با بیان این‌که کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی و مراکز دیگر با تبدیل کاربری از نهادی عمومی به مشارکتی می‌توانند سرانه مطالعه را افزایش دهند، گفت: کتابخانه‌های وابسته به‌آستان قدس و مراکز دیگر به دلیل مشارکتی و نهادی نبودن در آمار نهاد کتابخانه‌های عمومی محاسبه نمی شوند.

قدیمی با اشاره به این که برخی مراکز برای ایجاد کتابخانه‌های مشارکتی از نصب تابلوی کتابخانه مشارکتی امتناع می‌ورزند، اظهار کرد: کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی به دلیل تمکن مالی بالا رضایت خاطری برای تبدیل کتابخانه‌های خود به مشارکتی ندارند اما این تغییر کابری به ویژه برای کتابخانه‌هایی که در مناطق نامناسب قرار دارند، یک فرصت است.

رییس کتابخانه عمومی شهرستان سرخس عنوان کرد: به عنوان مثال کتابخانه عمومی امام رضا(ع) که وابسته به آستان قدس رضوی است و در فاصله ابتدایی شهر سرخس که فاقد منطقه مسکونی است، قرار گرفته و بهتر است با تغییر کاربری از عمومی به مشارکتی اعضای خود را افزایش دهد.

وی همچنین از پیشنهاد تبدیل کتابخانه عمومی شهرک  شهید مهاجر به کتابخانه مشارکتی خبر داد و اظهار کرد: کتابخانه عمومی شهرک شهید مهاجر که فقط اعضای شهرک گاز و نفت این منطقه می‌توانند از آن استفاده کنند با پیشنهاد تبدیل به کتابخانه مشارکتی دارای اعضاء و امکانات بیشتری می‌شود.

قدیمی درباره جمعیت و تعداد کتابخانه‌های عمومی و مشارکتی این شهرستان گفت: شهرستان سرخس استان خراسان رضوی 80 هزار نفر جمعیت دارد و دو کتابخانه عمومی نهادی شهری و روستایی و همچنین دو کتابخانه مشارکتی شهری، در این شهرستان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط