به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این اثر بر اساس بیانات مقام معظم رهبری که سال 90 را سال «جهاد اقتصادی» و سال 91 را سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نامگذاری کردند تدوین شده تا بر لزوم به کارگیری تمامی نیروها و افکار جامعه بر این اهداف تاکید کند.
همچنان که در مقدمه کتاب هم اشاره شده است، در نگاه رهبری افزایش بهرهوری، ارتقای سطح سواد، افزایش سطح معلومات عمومی، ارتقای خدمات شهروندی، رشد امید به زندگی و خودکفایی کشور در مسایل حیاتی و اساسی نشانه پیشرفت به شمار میروند همچنان که مبارزه با فقر، تبعیض، بیماری، نا امنی، بیقانونی، افزایش ضریب امنیت، افزایش رشد درآمد و ثروت ملی، رشد علم، رشد اقتدار ملی، رشد اخلاق و عزت ملی و اجرای عدالت در این مسیر تحول و پیشرفت موثر و از پایههای اساسیاند.
مجموعه حاضر تنظیم و بازنگری مقالههایی است که در شورای طرح و برنامهریزی مجله «اندیشه حوزه» برای تالیف کتاب در دستور کار قرار گرفت و به همت جمعی از اعضای هیات علمی و مسوولان دانشگاه علوم اسلامی رضوی پدید آمد.
این اثر در سه بخش با عناوین «مبانی و اهداف»، «موانع و چالشهای جهاد اقتصادی» و «راهبردها: تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» شکل گرفته است.
از فصول متعدد این نوشتار میتوان به «واکاوی ریشههای پیام جهاد اقتصادی» اثر سید مصباح عاملی، «جامعنگری در جهاد اقتصادی» نوشته محمود اصغری، «چالشهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی» به قلم محمدحسین پژوهنده، «الگوشناسی مدیریت و اقتصاد اسلامی در تحلیل پیام رهبری» نوشته سیدمجید ظهیری و «انتخاب مسوولان حکومتی متعهد به مبانی و هدفهای نظام اسلامی» به قلم محمود اصغری اشاره کرد.
در بخشی از این کتاب با عنوان «کلاننگری بلند پروازانه و تک بعدی» نوشته شده است: «در نظام مردم سالاری دینی، مبنا و هدف خدمت به مردم و ساختن جامعهای در خور شان نظام اسلامی است، در چنین نظامی سیاستگذاریها و برنامهریزیها در صورتی سازنده است که مردم برکات عادلانه آنها را لمس کنند و طعم شیرین زندگی سالم و آسان را بچشند. این نوع سازندگی به همه ابعاد زندگی مردم توجه میکند؛ نگرش به آینده او را از وضعیت حال مردم غافل نمیکند، کلاننگری او را از جزئینگری به زندگی مردم باز نمیدارد و با گندهگویی در پاسخگویی به مردم، مغالطه نمیکند.»
نخستین چاپ کتاب «جهاد اقتصادی؛ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» را انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی با شمارگان هزار نسخه در 243 صفحه به بهای هفت هزار و 500 تومان روانه بازار نشر کرده است.
یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵
نظر شما