کتاب «بازیگری زن در آیینه شریعت» به قلم عبدالله عباسی آراتی با توجه به آیات قرآن کریم، روایات معصومین(ع)، ادله عقلی و فتوای فقها درصدد پاسخ دادن به سوالاتی درباره نقش، جایگاه و نحوه حضور زن در صحنه اجتماع از دیدگاه اسلام است._
در بخش دوم، احکام فقهی پوشش لباس زن در بازیگری از جمله پوشیدن لباس جنس مخالف، لباس شهرت، لباس غیرمسلمان و لباس مهیج بررسی شده است. همچنین پوشش زن در نقش مادربزرگ و پوشش دختر نابالغ و پوشش زنان غیرمسلمان و بازیگری زن در نقش معصومان (ع) تحلیل شدهاند.
در بخش سوم، احکام فقهی شنیدن صدای زن و حکم گفتوگوی عادی و مفسدهانگیز زن با نامحرم، احکام تقلید صدای دیگران توسط زن و حلیت یا حرمت طنز و برخی از مصادیق حرام در طنز بررسی شده و حکم آوازخوانی زن در صحنه عروسی و مرثیهخوانی در فیلم و تئاتر آورده شده است.
بخش چهارم کتاب به مباحثی مانند احکام فقهی نگاه عادی و آلوده زن به نامحرم در بازیگری و نگاه زن در نقش فیلمبردار اختصاص یافته است. در بخش پنجم، احکام فقهی زن در نقش چهرهپرداز (گریمور) و حکم وصل کلاهگیس از موی انسان و حیوان و پوشش کلاهگیس در بازیگری بررسی میشوند.
بخش ششم و پایانی کتاب هم احکام فقهی حرکات بازیگرانه مانند رقص را بررسی کرده و رابطه زن با نامحرم در خلوت و شوخی زن با نامحرم را تحلیل کرده است.
مولف در بخشی از چکیده کتاب آورده است: «بازیگری زن در واقع رفتارهای او در یک محیط فرضی است که اعم از پوشش، چهرهپردازی، حرکات، گفتار و ابراز احساسات او میباشد. کشور ما با داشتن نظامی مبتنی بر اسلام و اعتقاد بر اینکه فقه اسلامی الگوی تمامنمای اداره یک جامعه مسلمان در تمام دورانها میباشد، با توجه به اینکه سینما در حال حاضر ابزاری برای آگاهی و تبلیغ است، به تصویر کشیدن و ارایه هر آنچه به رشد فکری مردم ارتقای آگاهی آنان و ترویج فرهنگ اسلامی کمک میکند، لازم به نظر میرسد.»
چاپ نخست کتاب بازیگری زن در آیینه شریعت با شمارگان یکهزار نسخه، در 305 صفحه قطع وزیری و به بهای 90 هزار ریال از سوی انتشارات مرسل کاشان منتشر شده است.
نظر شما