یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹
برنامه‌های گرامیداشت صد سالگی منوچهر ستوده اعلام شد

منوچهر ستوده، ایرانشناس، جغرافیدان و پژوهشگر 28 تیرماه امسال صد ساله می‌شود. برای قدردانی از این استاد برنامه‌هایی مانند انتشار کتاب «جشن‌نامه»، تهیه فیلم، پوستر، تندیس و فعالیت‌های گروهی دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و درختکاری برگزار شده است.-

هماهنگ‌کننده نکوداشت صدسالگی دکتر منوچهر ستوده به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: منوچهر ستوده، ایرانشناس، جغرافیدان، استاد سابق دانشگاه تهران و از چهره‌های ماندگار جمهوری اسلامی ایران ۲۸ تیرماه 1392 صد ساله می‌شود. وی که نمادی از ۱۰۰ سال سلامتی و تلاش است، بیش از 50 جلد کتاب و ۲۸۶ مقاله به رشته تحریر درآورده که 10 جلد کتاب «از آستارا تا اِستارباد» از ارزشمندترین آثار وی به‌شمار می‌آید. به‌مناسبت صد سالگی این استاد شماری از دوستداران فرهنگ و هنر گردهم آمدند تا با برگزاری جشنی از این تلاش‌ها قدردانی کنند.

آرش نورآقایی درباره ویژگی‌های این جشن توضیح داد: برگزاری گروهی جشن با همکاری و کمک‌های مردمی مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی آن است. به‌همین منظور گروه‌هایی مانند آهنگسازان، مجسمه‌سازان، فیلمسازان، دوچرخه‌سواران و طراحان گرافیک برای گرامیداشت ۱۰۰ سال زندگی منوچهر ستوده دست به فعالیت‌هایی زده‌اند.

وی با اشاره به برنامه‌هایی که به این منظور اجرا خواهد شد، بیان کرد: سایت اینترنتی «دکتر منوچهر ستوده» به نشانی‌های  http://drsotoudeh.ir و http://drsotoudeh.com ایجاد شده است که به‌زودی به زبان‌های دیگر (احتمالا انگلیسی و فرانسه) نیز در دسترس قرار می‌گیرد. برای تکمیل این سایت به فیلم، عکس، کتاب، دست‌نوشته‌ها، شعرها، مدرک‌های تحصیلی، سفرنامه‌ها و گفت‌وگوهای دکتر ستوده نیاز داریم.

نورآقایی افزود: ساخت قطعه‌ای موسیقی بر اساس فرازهایی از صد سال زندگی دکتر ستوده، ساخت تندیس، فاز نخست دوچرخه‌سواری گروهی از داوطلبان در مسیر «از آستارا تا استارباد» و گذر از شهرها و روستاهای آستارا، لیسار، تالش، اسالم، پره سر، پونل، ماسال، روستای آلیان، فومن، ماسوله، شفت، رشت، روستای چولاب، روستای ابراهیم‌سرا، آستانه، صفارود رامسر، رامسر، کلاچای، رودسر و لاهیجان، کاشت درخت‌هایی مانند سرو طلایی، گلابی محلی(خُج)، شمشاد محلی (کیش)، اقاقیا چتری، کاج، ژینگو، فینیکس، صنوبر، پِلد و افرا در مسیر دوچرخه‌سواری از دیگر فعالیت‌های انجام شده تاکنون به‌شمار می‌رود. همچنین برنامه‌های کوهنوردی و صعود به قله‌هایی مانند «دایم برف» و «قزل ارسلان» صورت گرفته است. فاز دوم این برنامه‌ها نیز به‌زودی برگزار خواهد شد.

هماهنگ‌کننده نکوداشت صدسالگی دکتر منوچهر ستوده افزود: مراسم یک روزه و تجلیل از این استاد برجسته در نزدیکی محل سکونت وی برگزار می‌شود و از علاقه‌مندان برای حضور در این مراسم ثبت‌نام خواهد شد تا در قالب سفر گروهی این مراسم را برپا کنند. از سوی دیگر چاپ کتاب «جشن‌نامه دکتر منوچهر ستوده» شامل مقالات علمی و همچنین خاطرات، چاپ ویژه‌نامه از سوی یکی از مجلات ادبی و فرهنگی کشور، تهیه فیلم مستند، تعمیر خانه منوچهر ستوده و پروژه «۱۰۰چهره، ۱۰۰تی‌شرت» از دیگر برنامه‌هایی به‌شمار می‌رود که در آن چهره‌های مشهور با امضای تی‌شرت‌هایی، آن‌ها را برای فروش و تهیه هزینه این مراسم آماده می‌کنند.

نورآقایی درباره نتیجه این فعالیت‌ها نیز گفت: در پی برگزاری نکوداشت منوچهر ستوده در نظر داریم بنیادی با همین نام تاسیس کنیم. در واقع تمام فعالیت‌های برگزاری این نکوداشت، مقدمه و تمرینی برای تشکیل «بنیاد منوچهر ستوده» است. این بنیاد با دو هدف قدردانی از افرادی مانند منوچهر ستوده که تحقیق را با سفرهای بسیار آمیخته‌اند و تنها به پژوهش‌های کتابخانه‌ای اکتفا نکردند، همچنین ایجاد صندوق کمک‌های مردمی برای حفظ و احیای میراث فرهنگی، میراث طبیعی و میراث معنوی ایران فعالیتش را آغاز می‌کند. به اهداف دیگری مانند آموزش و پژوهش در ارتباط با دو هدف اصلی نیز توجه خواهد شد.

منوچهر ستوده، متولد 28 تیرماه 1292 در محله عودلاجان تهران، ایرانشناس، جغرافیدان، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر است. وی تاکنون بیش از 50 عنوان کتاب و 286 مقاله نوشته است. «تاریخ بنادر و جزایر خلیج فارس»، «فرهنگ گیلکی»، «فرهنگ کرمانی»، «جغرافیای اصفهان»، «تاریخ گیلان و دیلمستان»، «فرهنگ نائینی»، «تاریخ بدخشان» و کتاب 10 جلدی «از آستارا تا استارباد» شامل آثار و بناهای تاریخی گیلان، مازندران و گلستان برخی از آثار وی به‌شمار می‌روند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها