رامین ابدالیان ایرانشاهی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از انتشار کتاب خاطرات سرهنگ آزاده خلبان حبیبالله کلانتری با نام «آسمان آنجا آبی نیست» خبر داد.
وی درباره ماجرای اسارت خلبان کلانتری توضیح داد: وی 10 سال در اسارت بود و به همراه 33 نفر دیگر از سال 1359 در زندانهای مخابرات، ابوغریب و الرشید عراق دوران اسارت را سپری میکرد. سرهنگ کلانتری دو سال پس از پذیرش قطعنامه 598 به میهن بازگشت.
ابدالیان ایرانشاهی با بیان اینکه «در نگارش و انتشار کتاب با مشکلات زیادی روبهرو بودم» درباره نحوه نگارش «آسمان آنجا آبی نیست» اظهار کرد: کتاب را به شیوه معناگرا نوشتهام . این کتاب بر واقعیتهای اسارت تمرکز دارد و تلخی و شیرینیهای این دوران را به صورت همزمان بیان میکند.
وی ادامه داد: بیشتر کتابهای آزادگان به محیط اسارت توجه دارند اما من به درونیات، روابط و آنچه در درون این اسیر در هنگام اسارت میگذشت نیز اشاره داشتهام. سرهنگ کلانتری در دوران اسارت دائما با درون خود درگیر است و با چالشهایی مواجه میشود که گاهی برای آنها هیچ پاسخی نمییابد. برخی ناکامیهای او پس از دوران اسارت هم ادامه مییابد.
این نویسنده حوزه دفاع مقدس توضیح داد: در کتاب به لحظات امیدبخش دوران اسارت هم اشاره داشتهام. این لحظات هرچند کوتاه بودند اما امید را در دل رزمندگان اسیر زنده نگه میداشتند. لحظات شاد دوران اسارت شاید فقط به یک سوزن گلدوزی ختم میشد که در اختیار آن اسیر قرار میگرفت.
وی درباره چرایی تاکید بر دشواریهای اسارت در کتابش گفت: هدف از نگارش خاطرات، عبرت گرفتن است و زمانی که واقعیت اعم از شیرینیها و تلخیها بیان شود، بهتر میتوان از گذشتگان عبرت گرفت.
ایرانشاهی کتاب «آنجا آسمان آبی نیست» را در بر گیرنده 16 فصل دانست و افزود: کتاب بر اساس موضوع فصلبندی شده است. برای تالیف کتاب تحقیقات بسیاری انجام دادهام و نیز به چرایی آزادسازی اسیران ایران در عراق در دو سال پس از پذیرش قطعنامه 598 پرداختهام. این موضوع پیش از این در کتابهای حوزه خاطره مطرح نشده بود.
کتاب «آنجا آسمان آبی نیست» را انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در قطع رقعی و 353 صفحه و به بهای 70 هزار ریال منتشر کرده است.
جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
نظر شما