دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵
پرتال ستاد ارتحال حضرت امام خميني(ره) رونمايي شد

پرتال ستاد ارتحال امام خميني(ره) به زبان‌هاي انگليسي و عربي كه پيش از اين به زبان فارسي موجود بود، شب گذشته در همايش نيم قرن بيداري در پرتو مكتب نبوي رونمايي شد.-

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، همايش «نيم قرن بيداري در پرتو مكتب نبوي» که دیروز یکشنبه 12 خرداد با حضور سيد حسن خميني، نوه بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، حجت‌الاسلام و المسلمين دكتر محمد مقدم،سيد محمد حسين حجازي، مدير فرهنگي و هنري منطقه هفت شهرداري و جمعي از ميهمانان خارجي در فرهنگسراي انديشه برگزار شد.

مصيب نعيمي، مسوول كميته خبري بخش خارجي ستاد ارتحال امام خميني(ره) درباره اين پرتال گفت: اين پرتال مجموعه‌ كاملی از فعاليت‌ها، سخنان، اظهارات، نامه‌‌ها و كتاب‌هاي حضرت امام خميني(ره) به زبان عربي و انگليسي است.

وي اظهار كرد: پرتال ستاد ارتحال امام خميني(ره) پيش از اين به زبان فارسي بوده و نخستين بار است كه زبان عربي به طور كامل و انگليسي افتتاح مي‌شود و يك زبان مرجع براي كساني كه است كه مسلط به زبان عربي و انگليسي هستند.
 
نعيمي افزود:‌ نگاه‌ها و مطالب و تحقيقاتي كه شخصيت‌هاي گوناگون درباره امام خميني(ره) كردند يا گفتند، در اين پرتال درج شده است. 

وي افزود: ما پيش از اين و هنگام درج مطالب روي پرتال ستاد ارتحال امام خميني(ره) درخواست‌هاي متعدد براي ترجمه داشتيم. هم‌اکنون محققان، فلاسفه و استادان می‌توانند از طریق این پرتال، شناخت كاملی از مراحل زندگی سياسي، اجتماعي و فردي امام کسب کنند.

نعيمي گفت: پرتال ستاد ارتحال امام خميني(ره) بعد از راه‌‌اندازي به زبان عربي و انگليسي به زبان‌هاي اسپانيايي و آلماني و چيني نيز در اختيار مخاطبان و علاقه‌مندان خارجي قرار خواهد گرفت.

حجازي، مدير فرهنگسراي انديشه در اين مراسم عنوان كرد: امروز شاهد هستيم كه با پديده بيداري تمدن اسلامي، معادلات جهاني در حوزه فرهنگي و اجتماعي تغییر کرده و این بیداری، در مركز توجه‌هاي جهاني قرار گرفته است.

وي افزود: اكنون به كمك رهنمود‌هاي امام خمميني(ره) و رهبري آيت الله خامنه‌اي ايران جايگاه واقعي خود در تعاملات جهاني را كسب مي‌كند و به تمدن اسلامي بر اساس آيات قرآن و كلام وحي، دست پيدا مي كند. 

حجت‌الاسلام مقدم ، رييس ستاد خارجي مراسم ارتحال امام خميني(ره) عنوان كرد: امام خميني(ره) احياگر اسلام در قرن بيستم است و از آن‌رو كه نگاه انسان معاصر در دنياي مدرن از معنويت بريده شده، اين فريادی بازسازي شده‌ بود كه از حلقوم فقيهي وارسته و عارفي خود ساخته، بلند شد.

وي افزود: امام خميني (ره) با تكيه بر باور‌‌هاي خود تلاش كرد بار ديگر دين را به عرصه زندگي بشر برگرداند. قرائت امام خميني (ره) از دين و باور‌هاي اسلامي، بر پايه سه رويكرد تعريف مي‌شود. 

رييس ستاد خارجي مراسم ارتحال امام خميني(ره) اظهار كرد: نخستين رويكرد امام از دين انساني بودن آن بود و سعي داشتند اثبات كنند كه خواسته‌هاي انساني و فطري بشر بر پايه دين معنا و پاسخ مي‌يابند.

وي افزود: رويكرد ديگر امام خميني(ره) اين بود كه دين در مقابل خواسته‌هاي انسان قرار نمي‌گيرد و رويكرد سوم امام خميني(ره) اين بود كه بن مايه دين، اخلاق است.

مقدم اظهار كرد: امام تمام اين رويكرد‌ها را در رفتار، اخلاق و مناسبت‌هاي سياسي، اجتماعي، فردي و فرهنگي رعايت مي‌كرد و دين منهاي اخلاق را زشت، تنفر انگيز و وحشتناك می‌دانست. 

وي با اشاره به گذشت 50 سال از نهضت 15 خرداد گفت: اگر بر سر سفره امام با سه رويكرد اساسي انساني، اخلاقي و كارآمدي بنشينيم، مي بينيم كه دين زنده است و در همه عصر‌‌ها و براي نسل‌هاي گوناگون هدايت بخش است.

در اين مراسم سيد جعفر فضل‌الله از لبنان،پرفسور اختر مهدي از هندوستان و شيخ مهدي الحظيم از كشور كويت در توصيف و شناخت خود از شخصيت اين عالم برجسته جهان اسلام، سخناني ایراد كردند. 

شعر خواني خانم شيرازي از استادان دانشگاه پاكستان و همچنين نقالي و پرده‌خواني استاد ورمزيار از ديگر برنامه‌هاي همايش نيم قرن بيداري در پرتو مكتب نبوي بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط