در مراسم رونمایی از کتاب «سیره ابوترابی» عنوان شد
صلیب سرخ کتاب اردوگاههای عراق را در سطح بینالملل عرضه میکند
رییس دفتر صلیبسرخ در ایران در مراسم رونمایی از کتاب «سیره ابوترابی» گفت: صلیب سرخ کتابی در شرف آمادهسازی درباره اردوگاههای عراق دارد که آن را به زبان انگلیسی ترجمه و در سطح بینالملل عرضه خواهیم کرد.-
حجتالاسلام ابوترابی فرد در این مراسم دفاعمقدس را پدیدهای استثنایی در تاریخ ایران و جهان عنوان کرد و گفت: تمام برگهای تاریخ دفاعمقدس، زرین، زیبا، ماندگار و لبریز از حماسههای استثنایی و موفقیت و پیروزیهای ملت ایران است اما در میان این برگهای همیشه جاویدان برگ اسارت از ویژگیها و نکات فاخر و برجستهای برخوردار است.
وی ادامه داد: آنچه در تاریخ اسارت برای رزمندگان رخ داد از نگاه هیچ سیاستمدار و چهره علمی و پژوهشی قابل فهم، درک و دریافت نیست مگر آنکه انسانی هوشمند از خانواده آزادگان حضور داشته باشد و آن را از درون تحقیق و پژوهش کند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی، مرحوم حجتالاسلام سید علیاکبر ابوترابی فرد را بسیار علاقهمند به آزادگان عنوان کرد و گفت: او از صمیم قلب به آزادگان عشق میورزید و کمال ارادت خود را در مقابل آنها به نمایش میگذاشت و بوسه بر دست و پای آزادگان میزد. او استقامت آزادگان را کاری بزرگ و توصیف نشدنی میدانست.
وی افزود: در دوران اسارت، قبل از هر چیز ایمان به خدا، باور به معاد و ایمان به اولیاء خدا موج میزد و این اعتقاد و ایمان باعث شد تا مزدوران صدام در برابر آزادگان متواضع شوند و صلیب سرخ به ستایش اسرای ایرانی بپردازد. فقط دو اتفاق در دوران اسارت باعث اندوه اسیران شد، نخست ارتحال رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره) و دیگر پذیرش قطعنامه 598 بود.
در ادامه مراسم رونمایی از کتاب «سیره ابوترابی» پییر ریتر، رییس دفتر صلیبسرخ در ایران که تجربه همصحبتی با مرحوم ابوترابی فرد را در دوران اسارت رزمندگان ایرانی در ارودگاههای ارتش صدام داشته، گفت: او در دوران اسارت پشتوانه روحی و معنوی اسیران بود، در حالی که جنگ عراق و ایران طولانیترین جنگ قرن بیستم بود.
وی ادامه داد: در طول سالهای 1359 تا 1369، بازگشت اسرای ایرانی و عراقی مهمترین کار صلیب سرخ بود و امروز هم صلیب سرخ در کنار مقامات ایرانی و عراقی در حال رسیدگی به پیامدهای انسانی جنگ است. با اینکه تاکنون سرنوشت صدها اسیر جنگ روشن شده، ولی اکنون هزاران خانواده منتظر رسیدن خبر از مفقودان خود هستند.
رییس دفتر صلیب سرخ در ایران افزود: از آبان ماه سال 1390 تاکنون هفت عملیات حفاری در عراق انجام شد. در نتیجه این عملیات بقایای پیکر 586 نیروی عراقی و 337 ایرانی کشف شد. تیمهای کاوش عراق و ایران در فاو مشغول کارند.
وی به خاطره ملاقات خود با مرحوم علیاکبر ابوترای فرد اشاره کرد و گفت: در سال 1364 کار من ثبت نام اسیران جدید و تبادل و اطلاعرسانی به خانوادههای اسیران بود. در آن ایام تعریفهای زیادی از مرحوم ابوترابی فرد شنیده بودم. وقتی او را در اردوگاه موصل دو دیدم انتظار داشتم با فردی برخورد کنم که از دیگران جداست اما در کمال تعجب او را انسان سادهای دیدم که تمام داراییاش را با دیگران تقسیم کرده بود؛ مردی مهربان و دوست داشتنی که وقتی سخن گفت به چرایی قدرت او در میان اسیران پی بردم.
وی در پایان گفت: آزادگان عزیز، بسیار خوشحالم که بعد از 20 سال هنوز به حاج آقای ابوترابی فرد علاقه دارید. در اینجا مایلم از گردآوری خاطرات صلیب سرخ در قالب فیلمی با عنوان «دیدار 20 سال بعد» که توسط موسسه فرهنگی پیام آزادگان ساخته شد تشکر کنم. صلیب سرخ کتابی هم در شرف آمادهسازی درباره اردوگاههای عراق دارد که آن را به زبان انگلیسی ترجمه و در سطح بینالمللی عرضه خواهیم کرد.
در پایان این مراسم از مجموعه دو جلدی «سیره ابوترابی» رونمایی و از نویسنده اثر غلامعلی رجایی قدردانی شد. این اثر از سوی انتشارات پیام آزادگان به چاپ رسیده است.
سيدعلىاکبر ابوترابيفرد، سال 1318 هجرى شمسى در شهر قم متولد شد و پس از اخذ ديپلم به تحصيل دروس دينى در مشهد پرداخت.
وي در تظاهرات مردم قم در 15 خرداد سال 1342 حضورى فعال داشت و در پى تبعيد حضرت امام خمینی(ره)، به نجف رفت و مشغول تحصيل در محضر امام (ره) شد.
پس از حدود 6 سال تحصيل در نجف، در مرز خسروى بازداشت شد و ساواک وی را به زندان کميته مشترک و پس از آن به زندان اوين منتقل کرد.
پس از آزادى از زندان، به همراه سيدعلى اندرزگو به سازماندهى جهاد مسلحانه همت گماشتند و بارها مورد تعقيب ساواک قرار گرفتند.
ابوترابی پس از پيروزى انقلاب اسلامي، به عنوان رييس کميته انقلاب اسلامى قزوين مشغول به فعالیت و پس از آن با رأى مردم، به عضويت شوراى شهر قزوين انتخاب و رييس شورا شد.
همزمان با آغاز جنگ تحميلي، در کنار دکتر مصطفى چمران در ستاد جنگهاى نامنظم به سازماندهى نيروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز 26 آذر ماه سال 1359 در یکی از مأموريتها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد.
حجتالاسلام ابوترابى در اردوگاههاى عنبر، موصل 1، 3، 4 و رماديه و تکريت 5، 17، 18 و نيز سلولهاى زندانهاى بغداد، اسیر بود و پس از ده سال اسارت و رهبري فكري و معنوي اسيران ايراني، سرانجام در سال 1369 به ميهن بازگشت و هفتم مهر همان سال با حکم مقام معظم رهبری در جايگاه نماينده ولىفقيه در امور آزادگان قرار گرفت.
وی در دورههاى چهارم و پنجم مجلس شوراى اسلامي، به مجلس راه يافت و سرانجام در تاريخ دوازدهم خرداد سال 1379در حالى که همراه پدرش عازم مشهد بود، بر اثر تصادف درگذشت.
نظر شما