سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۹
عشق به مطالعه آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای برای نسل جوان حایز اهمیت است

همایش گرامیداشت مقام علمی و معنوی حضرت آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای (6 خرداد) در تالار وحدت برگزار شد. سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: عشق به مطالعه آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای برای عموم به‌ویژه نسل جوان بسیار حایز اهمیت است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در راستای پاسداشت مفاخر علمی و فرهنگی و تکریم آن‌ها، مراسم بزرگداشت حضرت آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، عضو شورای تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و رییس بنیاد حکمت اسلامی صدرا را به پاس سال‌ها فعالیت علمی، فرهنگی و سیاسی وی با حضور اندیشمندان، فرهیختگان، علما و محققان داخلی و خارجی برگزار کرد.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: در تقویم سالانه نظام جمهوری اسلامی ایران روزهایی با نام بزرگان و شخصیت‌های برجسته ایرانی نامگذاری شده‌اند که متناسب با آن روز، برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری برگزار می‌شوند.

وی به برگزاری آیین‌های بزرگداشت برای بزرگان کشورمان تاکید کرد و گفت: اگر ما در این حوزه به پا برنخیزیم و شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی، دینی، سیاسی گذشته کشورمان را به جهانیان معرفی نکنیم بدون تردید دیگران (بیگانگان) از این شخصیت‌ها یاد می‌کنند و آن‌ها و همچنین فعالیت‌هایشان را جزو دستاورد ملت خویش برمی‌شمارند.

حسینی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون با همکاری و مشارکت سایر دستگاه‌های کشوری توانسته است تعداد زیادی مراسم بزرگداشت برای شخصیت‌های برجسته کشور برگزار کند که از آن میان می‌توان به برگزاری آیین‌های بزرگداشت برای آیت‌الله قاضی، آیت‌الله جزایری، آیت‌الله موعظی دزفولی، آیت‌الله شفیع مازندرانی، آیت‌الله مرعشی نجفی و آیت‌الله گلپایگانی اشاره کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش گفت: تصمیم داریم برای مرحوم آیت‌الله عزالدین حسینی زنجانی تا قبل از برگزاری مراسم چهلم این شخصیت برجسته به برپایی آیین نکوداشت اقدام کنیم. همچنین قدردانی و برگزاری مراسم‌های بزرگداشت از شخصیت‌های والایی که در قید حیات هستند از دیگر برنامه‌های مشارکتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر دستگاه‌ها به شمار می‌آید.

وی به علاقه مندی آیت‌الله سدمحمد خامنه‌ای به مطالعه و فلسفه از دوران نوجوانی اشاره کرد و گفت: آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای در کتاب خاطرات خود نقل کرده است که به کتاب «شرح هدایه» اثر میبدی به دلیل دربرداشتن نقشه‌هایی درباره علوم افلاک علاقه‌مندی زیادی دارد. وی پس از ورود به علوم عقلی و فلسفی، نخستین کتابی که تدریس کرد «حادی عشر» اثر علامه حلی بود. آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای همچنین به مطالعه کتاب «دانش نامه علایی ابن سینا» علاقه‌مند بود.

حسینی عنوان کرد: آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای از همان دوران نوجوانی به مطالعه، رفتن به کتابخانه و اجاره کردن کتاب تمایل داشت؛ نکته‌ای که باید نسل جوان به این موضوع اهمیت و پیشه راه خود قرار دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به استعداد ادبی و نویسندگی آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای گفت: به تعبیر آیت‌الله خامنه‌ای داستان می‌تواند ابزار تربیت و دانش‌افزایی باشد. بنابراین ما نباید داستان را دست کم بگیریم چرا که اغلب تمدن یک ملت توسط داستان به جهانیان منتقل می‌شود.

وی به علاقه‌مندی آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای نسبت به شعر و ادب اشاره کرد و افزود: آیت‌الله خامنه‌ای دیوان‌های شعرای بزرگ ایرانی اسلامی را مطالعه و در انجمن‌های شعری شرکت می‌کرد.

حسینی اظهار کرد: به تعبیر آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای شعر یکی از ضرورت‌های حیات طیبه بشری محسوب می‌شود زیرا تسلط بر ادبیات نه تنها انسان را از خطا در کتابت حفظ می‌کند بلکه عواطف انسانی و معنوی را حساس و بشر را برای درک معارف الهی آماده می‌‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای همواره آشنایی خود با شعر را یکی از الطاف الهی نسبت به خود می‌داند. وی همواره تاکید دارد که آشنایی با شعر می‌تواند انسان را با ظرایف ادبی آشنا و معطوف کند و به‌گونه‌ای زمینه درک کلام پر رمز و راز بزرگان فراهم می‌شود.

وی با بیان این‌که آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای به هنر و ادبیات و هر آن‌چه که آینه فرهنگ جامعه باشد و به رفع مشکلات جامعه کمک کند، علاقه‌مند است، گفت: به تعبیر آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای یک شعر می‌تواند فرد معمولی را که کار یدی انجام می‌دهد و اهل تفکر و اندیشه نیست، متحول کند و به عمارت برساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط