به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «صنعتی سازی سینمای ایران» 9 فصل دارد. در فصل نخست نویسنده به وضعیت فعلی سینمای ایران و شرایط تولید فیلم و همچنین جایگاه مخاطب در آن پرداخته است. در فصل دوم نیز مسایل مربوط به سانسور و عرصه ممیزی آثار سینمایی بحث شده است.
نویسنده در فصل سوم به بحث درباره لزوم، شرایط و چگونگی خصوصیسازی در سینما و تلویزیون میپردازد. نام یکی دیگر از بخشهای این فصل «نکاتی پیرامون قاچاق فیلم در سینمای ایران» و اثرات خصوصیسازی سینما بر روند مبارزه با قاچاق و تکثیر غیر مجاز فیلم، است.
فصل چهارم این کتاب نیز به مقوله اقتباس در سینمای ایران و علتهای ضعف این جریان، اختصاص دارد. نویسنده در این فصل همچنین به اهمیت اقتباس از ادبیات ایرانی برای سینما پرداخته و عوامل بازدارنده در خلق آثار اقتباسی را نیز تحلیل کرده است.
در فصل پنجم کتاب نیز به معماری سالنهای سینما پرداخته شده است. در این فصل ضمن معرفی چند الگوی مناسب سالن سازی در جهان، به نیاز جدی کشور در جهت ساخت سالنهای بیشتر نمایش فیلم، اشاره شده است. در فصل ششم این کتاب نیز جشنوارههای سینمایی مهم داخلی و جهانی چون جشنواره فیلم رشد و فجر از داخلیها و جشنوارههای اسکار، کن، جشنواره فیلم ونیز و جشنواره فیلم برلین از جشنوارههای مهم خارجی معرفی شدهاند.
نویسنده در فصل هفتم ضمن برشمردن نواقص نبودن مدیریت تخصصی در سینمای ایران به لزوم تشکیل نهادی با عنوان «بنیاد ملی سینمای ایران» اشاره میکند. در این فصل همچنین انواع پخش فیلم در ایران و آسیبشناسی این حوزه را بررسی کرده است.
در فصل هشتم کتاب نیز به اهمیت سینما به عنوان یک رسانه استراتژیک اشاره شده و جایگاه سیاست در سینما نیز مورد واکاوی قرار گرفته است.
در نهایت در فصل پایانی کتاب نیز به «تراست سینمایی» به عنوان یک الگوی پایدار در مساله اقتصاد سینما اشاره شده است. در این فصل همچنین ساختارهای اقتصادی دو نظام قدرتمند تولید فیلم در جهان یعنی هالیوود و بالیوود معرفی و شرح شده است.
«صنعتی سازی سینمای ایران» با عنوان فرعی «پژوهشی جامع پیرامون آسیبشناسی سینمای ایران» نوشته علیرضا اکبرپور با شمارگان هزار نسخه، 360 صفحه و بهای 18 هزار تومان از سوی انتشارات جمال هنر روانه کتابفروشیها شده است.
یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۱
نظر شما