وی از دو چهره بنام حوزه طنز مانند عمران صلاحی و منوچهر احترامی یاد کرد و آثار عمران صلاحی را دارای وجهه انسانی دانست.
اقبال زاده که بیشتر به نقد مضمونی این کتاب پرداخت، درباره کتاب و نویسنده اش گفت: ترکمن گاه از متن هایی که در زندگی خوانده و گاه از متن زندگی برای نوشتن کتابش استفاده کرده است. نثر او روان و خوش خوان است.
وی افزود: یکی از ویژگی های نثر ترکمن این است که به زندگی بسیار نزدیک است. او با خونسردی و بدون کینه، زندگی را به نقد می کشد.
در ادامه نشست علیزاده به نقد تکنیکی و فنی اثر پرداخت و از عناصر و ابزارهای طنز مورد استفاده نویسنده در این کتاب نام برد و گفت: ترکمن از نقیضه سازی و نظیره سازی بهره فراوان برده و چهار داستان از 12 داستان کتاب را با استفاده از این دو فن به نگارش درآورده است.
وی اضافه کرد: استفاده از عناصر «برعکس گویی»، «غلوگویی» و« استدلال های بی ربط» از شگردهای نوشتن متن طنز است که در این کتاب نیز به چشم می خورد، ولی نویسنده در به کارگیری عنصر «برعکس گویی» نباید خود به متن پا می گذاشت، بلکه باید درک آن را به خواننده واگذار می کرد و از توضیح واضحات پرهیز می کرد.
علیزاده در پایان سخنانش به تصویرگری این کتاب اشاره کرد و گفت: نقاشی های کتاب در عین ساده و ملموس بودن، بار معنایی زیادی را به دوش می کشند. تصویرگر با کمترین خطوط و بدون استفاده از رنگ، مفاهیم را بیان کرده و تصویر را با داستان به خوبی ادغام نموده است.
«سفر به قبرستان» نوشته فاضل ترکمن، عنوان کتابی در حوزه طنز است که سال گذشته (1391) از سوی انتشارات قطره منتشر شده و شامل 12 داستان است.
نظر شما