کتاب عکس «دومین جشنواره عکس ایرانشناسی» با موضوع «معماری ایران» در آیین پایانی نمایشگاه سومین جشنواره عکس ایرانشناسی چهارشنبه (25 اردیبهشتماه) در بنیاد ایرانشناسی رونمایی میشود.-
این جشنواره بخشی از مطالعات خلیج فارس و بهعنوان یكی از موضوعهای اصلی پژوهش در بنیاد ایرانشناسی بهشمار میرود که تاكنون در این زمینه 6 كتاب، یک بانک اطلاعاتی با 20 هزار ركورد، نمایشگاهی از نقشههای تاریخی و همایشی بینالمللی درباره خلیج فارس از سوی این بنیاد ارایه شده است.
نگاه ویژه و رویکردی تازه در حوزه خلیج فارس از علاقهمندیهای زندهیاد دكتر حسن حبیبی، پدر علم ایرانشناسی، بهشمار میرفت که كتاب «وصف خلیج فارس در نقشههای تاریخی»، برگزیده دومین جشنواره بینالمللی فارابی، مهمترین دستاورد این امر است.
جشنواره عكس «گیا (گیاهان) و زیا (جانوران) خلیج فارس» که بههمت زندهیاد حبیبی برپا شده بود، به ارایه جنبه زیست محیطی این آبراهه پراهمیت در حوزه تولیدات علمی پرداخته است.
در این دوره از جشنواره عكسهایی با موضوعهای طبیعت گیاهی و جانوری خلیج فارس (انواع گیاهان و جانوران، مانند آبزیان، پرندگان دریایی، گیاهان و جانوران ساحلی، هرگونه موجودیت طبیعی و غیرانسانی در خلیج فارس) به نمایش گذاشته شد. همچنین گسترش اطلاعات تصویری محیط زیست، دانش جغرافیای طبیعی و طبیعتشناسی كشور، انعكاس تصویری طبیعت و محیط زیست خلیج فارس و ایجاد زمینه مشاركت عامه مردم در ثبت تصویری سرزمین ایران، از اهداف برپایی این جشنواره بهشمار میرود.
دبیرخانه سومین جشنواره عكس ایرانشناسی تعداد یکهزار و 777 قطعه عكس از 109 عكاس را دریافت كرد و این آثار از سوی كاظم بایرام، افشین بختیار و فرهاد ورهرام از عكاسان صاحبنام ایران، ارزیابی و داوری شدند. در نهایت 82 عكس از 44 عكاس به بخش نمایشگاهی جشنواره راه یافتند. نمایشگاه عکس نیز به مدت 9 روز از 17 تا 25 اردیبهشتماه (بهجز جمعه) در بنیاد ایرانشناسی برپاست.
آیین پایانی نمایشگاه سومین جشنواره عکس ایرانشناسی «گیاهان(گیا) و جانوران (زیا) خلیج فارس» و رونمایی از کتاب عکس «دومین جشنواره عکس ایرانشناسی» چهارشنبه (25 اردیبهشتماه) از ساعت 15 در بنیاد ایرانشناسی به نشانی خیابان شیخ بهایی، خیابان ایرانشناسی برگزار میشود.
نظر شما