پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
پرورش دهنده قارچ خوراکی صدفی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

 ضدعفونی بستر

برای ضدعفوی بستر از چند روش استفاده می‌شود: از جمله غرقاب کردن در آب (بی‌هوازی کردن میکروب‌های هوازی)،
ضدعفونی با مواد شیمیایی (گاز فرمالین) استفاده از حرارت بخار آب و جوشاندن در آب وجود دارد که روش جوشاندن در آب به دلیل آسانی عمل و هزینه کم و ایمنی و همچنین راندمان بهتر رایج‌ترین روش ضدعفونی بستر است. بعد از جوشاندن باید مدتی کاه و کلش جوشیده شده را در مکانی بهداشتی قرار داده تا هم سرد شود و هم رطوبت آن به حد مناسب برسد با توجه به اینکه بذر باید با محیطی مناسب از لحاظ دمایی و رطوبتی تلقیح شود بهترین دما 20 الی 30 درجه سلسیوس و بیش‌ترین رطوبت 70درصد می‌باشد با توجه به این که ضایعات کشاورزی در اثر عواملی مانند گرد و غبار و ردپای حیوانات و دوده ماشین‌آلات و کارخانجات و یا عوامل آب و هوایی احتمالا دچار آلودگی‌هایی میکروبی شده است لازم است که ضدعفونی شود. با جوشانیدن علاوه بر ضد عفونی شدن نرم شدن مواد سلولزی هم محقق می‌شود. پس از ضدعفونی مقداری از بستر مورد استفاده را میان انگشتان دست به صورت مشت کرده به شدت فشار می‌دهند اگر یک یا دو قطره از آن آب بچکد رطوبت آن مناسب بوده در غیر این صورت باید یا رطوبت دهی شود یا رطوبت گیری روی آن انجام گیرد. سپس مایه زنی انجام می‌شود.

صفحه 58/ پرورش‌دهنده قارچ خوراکی صدفی/ مهدیه فلکیان... [و دیگران]/ انتشارات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور/ چاپ اول/ سال 1391/ 160 صفحه/ 6000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها