کتاب «در حریم ملکوت» با هدف آشنایی با حرم مطهر امام علیبن موسیالرضا (ع) به کوشش حسین مهدوی پارسا منتشر شد.-
از ویژگیهای این کتاب، صفحهآرایی هنرمندانه با استفاده از هنر تذهیب است که همچون قابی زیبا مطالب و تصاویر حریم ملکوت را دربر گرفته است.
فصل نخست کتاب با عنوان روضه منوره، شش بخش «سنگ قبر، ضریح، زیورآلات و جواهرات موجود در روضه منوره، کاشیهای روضه منوره، آینهکاریهای روضه منوره و بنای گنبد مطهر و طلاکاری آن» را شامل میشود.
فصل دوم کتاب به معرفی رواقهای حرم مطهر اختصاص یافته است. رواقها در اماکن مذهبی نیکوترین جایگاه و نزدیکترین محلها به یار است. حرم مطهر رضوی 26 رواق دارد که از آنجمله میتوان به دارالسلام، توحیدخانه، شیخ بهایی، دارالزهد، دارالولایه و رواق امام خمینی (ره) اشاره کرد.
در فصل سوم کتاب مساجد حرم رضوی معرفی شدهاند. مشهورترین و مهمترین مسجد واقع در محدوده حرم مطهر مسجد جامع گوهرشاد است. این بنای تاریخی نمونه کامل و برجسته هنر ایرانی بهشمار میرود که خصوصیات و ویژگیهای معماری سنتی ایرانی و اسلامی در آن بهکار رفته است.
فصلهای سوم و چهارم کتاب «در حریم ملکوت» صحنها و بستهای چهارگانه شیخ طوسی، شیخ طبرسی، شیخ حر عاملی و شیخ بهایی روضه رضوان را معرفی میکند. صحن انقلاب، صحن آزادی، صحن جمهوری اسلامی و صحن جامع رضوی هم از صحنهای حرم مطهر رضویاند.
فصل ششم کتاب اختصاص به معرفی و شناساندن مدارس علمیه حریم ملکوتی رضوی به عاشقان امام هشتم(ع) دارد. مدرسه میرزا جعفر و دانشگاه علوم اسلامی رضوی از این جملهاند.
گنجینه قرآن و نفایس، گنجینه هدایای رهبری، گنجینه فرش، موزه مرکزی، موزه مردمشناسی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و کتابخانه گوهرشاد مجموعه کتابخانهها و موزههای حرم مطهراند که در فصل هفتم به اجمال به تاریخچه، غنا و نحوه فعالیت آنها اشاره شده است.
فصل پایانی کتاب به معرفی اماکن پیرامون حرم مطهر میپردازد. مقبره شیخ بهایی، گورستان قتلگاه و فلکه قدیم حضرت، از اماکنیاند که در این بخش به زائران و شیفتگان حرم رضوی معرفی میشوند.
کتاب «در حریم ملکوت» با شمارگان دو هزار نسخه از سوی مدیریت پژوهش و برنامهریزی معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی تهیه، تدوین و به چاپ رسیده است.
نظر شما