دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
استشمام عطر رضوی در «حریم ملکوت»

کتاب «در حریم ملکوت» با هدف آشنایی با حرم مطهر امام علی‌بن موسی‌الرضا (ع) به کوشش حسین مهدوی پارسا منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب در هشت فصل علاوه بر این‌که بخشی از معماری اسلامی در دوره‌های مختلف تاریخ هزار و 200 ساله حرم مطهر رضوی را به تصویر می‌کشد، توجه ایرانیان به معنویت و جایگاه و تاثیر آن بر معماری ارزشمندی را بازگو می‌کند که تبلور یافته دست هنرمندان و معماران بزرگ اسلامی است. 

از ویژگی‌های این کتاب، صفحه‌آرایی هنرمندانه با استفاده از هنر تذهیب است که همچون قابی زیبا مطالب و تصاویر حریم ملکوت را در‌‌بر گرفته‌ است. 

فصل نخست کتاب با عنوان روضه منوره، شش بخش «سنگ قبر، ضریح، زیور‌آلات و جواهرات موجود در روضه منوره، کاشی‌های روضه منوره، آینه‌کاری‌های روضه منوره و بنای گنبد مطهر و طلا‌کاری آن» را شامل ‌می‌شود.

فصل دوم کتاب به معرفی رواق‌های حرم مطهر اختصاص یافته است. رواق‌ها در اماکن مذهبی نیکوترین جایگاه و نزدیک‌ترین محل‌ها به یار است. حرم مطهر رضوی 26 رواق دارد که از آن‌جمله می‌توان به دار‌السلام، توحید‌خانه، شیخ بهایی، دار‌الزهد، دار‌الولایه و رواق امام خمینی (ره) اشاره کرد.

در فصل سوم کتاب مساجد حرم رضوی معرفی شده‌اند. مشهورترین و مهم‌ترین مسجد واقع در محدوده حرم مطهر مسجد جامع گوهرشاد است. این بنای تاریخی نمونه کامل و برجسته هنر ایرانی به‌شمار می‌رود که خصوصیات و ویژگی‌های معماری سنتی ایرانی و اسلامی در آن به‌کار رفته است. 

فصل‌های سوم و چهارم کتاب «در حریم ملکوت» صحن‌ها و بست‌های چهارگانه شیخ طوسی، شیخ طبرسی، شیخ حر عاملی و شیخ بهایی روضه رضوان را معرفی می‌کند. صحن انقلاب، صحن آزادی، صحن جمهوری اسلامی و صحن جامع رضوی هم از صحن‌های حرم مطهر رضوی‌اند.

فصل ششم کتاب اختصاص به معرفی و شناساندن مدارس علمیه حریم ملکوتی رضوی به عاشقان امام هشتم(ع) دارد. مدرسه میرزا جعفر و دانشگاه علوم اسلامی رضوی از این جمله‌اند.

گنجینه قرآن و نفایس، گنجینه هدایای رهبری، گنجینه فرش، موزه مرکزی، موزه مردم‌شناسی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و کتابخانه گوهرشاد مجموعه کتابخانه‌ها و موزه‌های حرم مطهر‌اند که در فصل هفتم به اجمال به تاریخچه، غنا و نحوه فعالیت آنها اشاره شده است.

فصل پایانی کتاب به معرفی اماکن پیرامون حرم مطهر می‌پردازد. مقبره شیخ بهایی، گورستان قتلگاه و فلکه قدیم حضرت، از  اماکنی‌اند که در این بخش به زائران و شیفتگان حرم رضوی معرفی می‌شوند.
 
کتاب «در حریم ملکوت» با شمارگان دو هزار نسخه از سوی مدیریت پژوهش و برنامه‌ریزی معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی تهیه، تدوین و به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط