شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۷
نمایشگاه کتاب به ارتقای سطح دانش کشور کمک می‌کند

آیین اختتامیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امروز (21 اردیبهشت) در سالن اجتماعات بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران با حضور فرهیختگان، نویسندگان و ناشران برگزار شد. سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: به یقین نمایشگاه کتاب به ارتقای سطح دانش کشور کمک شایانی می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این که کتاب محصول فکر اندیشمندان است اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران با ارایه آخرین کتاب‌های روز از سراسر کشور و نقاط مختلف دنیا به ارتقای علم و دانش دانشگاهیان و عموم مردم خدمت می‌کند.

حسینی با استناد به روایتی از امام محمد باقر (ع) گفت: کسانی که در مسیر علم و دانش گام برمی‌دارند مورد لطف و عنایت خداوند هستند. ارزش عالمی که دیگران از علم او بهره می‌برند از هفتاد هزار عابد بیشتر است.

وی عنوان کرد: با وجود این که خیلی‌ها از استقبال پرشور مردم در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به دلیل اوضاع اقتصادی و همزمانی با انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری مأیوس بودند اما حضور میلیونی مردم یکبار دیگر نشان داد که مردم دوستدار علم و دانش هستند.

حسینی ادامه داد: با ارزیابی‌های به عمل آمده مشخص شد حدود 52 و 6 دهم درصد  رضایت مردم بسیار زیاد، 37 و هفت دهم درصد  رضایت مردم متوسط و تنها 6 دهم درصد رضایت مردم از بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کم اعلام شده است.

این مقام مسوول اعلام کرد: با وجود این که خیلی‌ها تصور می‌کردند این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به دلیل افزایش قیمت‌ها رونق خاصی نخواهد داشت اما در این مورد آنچنان تفاوت محسوسی از استقبال مردم نسبت به سال گذشته احساس نشد و در مجموع رضایت همگان را در پی داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران علاوه بر عرضه کتاب شاهد اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی به اقتضای مسایل روز بودیم. بیداری اسلامی، قیام 15 خرداد، بانوی نور و شهید مطهری عناوین بخشی از برنامه‌ها به شمار می‌آیند.

حسینی ادامه داد: اکنون در دوره‌ای هستیم که هجمه‌های فکری و عملی نسبت به جامعه اسلامی زیاد است بنابراین ضرورت دارد مکتب اهل بیت(ع) را بیشتر بشناسیم و آن ها را به دنیا معرفی کنیم.

حسینی با بیان این که امسال رویکرد معنوی در نمایشگاه کتاب تهران حاکم بود اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در پنج نقطه به برپایی نماز جماعت اقدام شد. همچنین تصاویری از شهیدان هشت سال دفاع مقدس و شهیدان معاصر ارایه شد.

وی با اشاره به بخش‌های مختلف بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: امسال برای نخستین بار در سالن صنعت چاپ مراحل تولید 10 عنوان کتاب را به نمایش گذاشتیم. همچنین برنامه‌هایی که در سراهای اهل قلم این دوره از نمایشگاه کتاب تهران اجرا شد بسیار مفید و موثر بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حضور مسوولان و در رأس آن ها مقام معظم رهبری در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نوعی دلگرمی برای دست‌اندرکاران برپایی بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران محسوب شد. مقام معظم رهبری در این دیدار مطالب ارزنده‌ای را درباره کتاب و کتابخوانی مطرح کردند و تأکید کردند که کاغذ باید در داخل کشور تولید شود.

حسینی ادامه داد: حضور سران سه قوه و اعضای دولت در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیانگر اهمیت ویژه‌ نظام جمهوری اسلامی ایران به کتاب و کتابخوانی است.

وی اظهار کرد: امسال در نمایشگاه کتاب تهران میزبان تعداد بیشتری از مهمانان خارجی بودیم. این موضوع به گسترش روابط فرهنگی ما با آن ها کمک شایانی خواهد کرد.

این مقام مسوول با بیان این که در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران برنامه‌های جنبی برای اوقات فراغت و استراحت بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است، گفت: هنرمندان باید بیش از گذشته در محافلی همچون نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته باشند و با مطالعه بیشتر، سطح کیفی فعالیت‌ها و آثار خود را ارتقا دهند.

وی اظهار کرد: امسال در نمایشگاه کتاب تهران کارنامه نشر سال 1391 را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادیم. در این بخش 6 هزار عنوان کتاب و آمار مربوط به وضعیت نشر سال 1391 را ارایه کردیم. همچنین در این بخش برخی فعالیت‌های حوزه کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به نمایش گذاشتیم.

حسینی از حضور 102 ناشر الکترونیک در بخش نشر الکترونیک این دوره از نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: با توجه به گرانی کاغذ باید نشر الکترونیک را جدی بگیریم.

حسینی عنوان کرد: امسال کمترین تخلفات را در نمایشگاه کتاب تهران شاهد بودیم. بنابراین از همراهی ناشران به دلیل رعایت قوانین و مقررات نمایشگاه کتاب تهران قدردانی می‌کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مستندسازی نخستین مراحل برپایی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا مرحله پایانی آن به صورت مکتوب و فیلم خبر داد و گفت: این مستند در آینده می‌تواند نقشه راه دست‌اندرکاران برپایی نمایشگاه کتاب تهران قرار گیرد تا هر سال شاهد برپایی هرچه باشکوه‌تر این رویداد بزرگ فرهنگی در کشور باشیم.

وی عنوان کرد: بخش بازار جهانی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران با استقبال خوبی مواجه شد. امیدوارم در آینده این بخش رونق بیشتری داشته باشد.

حسینی اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران تنها نمایشگاه نیست بلکه تمام مباحث مربوط به کتاب را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌دهد. بنابراین طبیعی است که در کنار نقاط قوت، نقاط ضعف نیز داشته باشد. بدون تردید اگر این رویداد بزرگ فرهنگی بیشتر حمایت شود از رونق بالاتری برخوردار خواهد بود اما این حمایت تنها وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه تعامل همه دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی را می‌طلبد. تنها در این صورت است که می‌توان توسعه کتاب و کتابخوانی در جامعه را شاهد بود.

سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اسماعیلی، رییس بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و جمعی از مسوولان در این مراسم از هفت جلد کتاب رونمایی کردند. «به ساحت گل سرخ»، «فرمانروای مه»، «یوسف گزیده اشعار»، «چشمی که بستم چشمی که بگشودم»، «مجموعه ضوابط و مقررات نمایشگاه کتاب تهران»، «تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت» و «چکیده سند راهبردی صنعت چاپ کشور» عناوین هفت‌گانه این کتاب‌ها را شامل می‌شوند.

در این مراسم ناشران برگزیده و شایسته تقدیر سال 1391 معرفی و قدردانی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها