جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵
عبدالرحمان علي: حضور آیت الله خامنه ای دركنفرانس بيداري اسلامي باعث تقويت همبستگي ملت‌هاست

مولانا عبد‌‌الرحمن علي، انديشمند سوري در نشست ديپلماسي وحدت و بيداري اسلامي با اشاره به حضور مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحيه كنفرانس بيداري اسلامي و نمايشگاه بين‌‌المللي كتاب تهران گفت: حضور چنين شخصيتي در اين مراسم‌ باعث پيوند دادن ملت با يكديگر مي‌شود.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نشست ديپلماسي وحدت و بيداري اسلامي شب گذشته ( 19 ارديبهشت ماه) با حضور دكتر لاله افتخاري، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، مولانا عبدالرحمان علي، انديشمند سوري، دكتر كريم نجفي برزگر، معاون بين‌‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و دكتر عيسي امامي، نماينده مردم گرگان در مجلس شوراي اسلامي در سراي اصلي اهل قلم بيست وششمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران برگزار شد.

كريم نجفي برزگر، معاون بين‌‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين نشست عنوان كرد: ديپلماسي وحدت و بيداري اسلامي يكي از موضوعات مهم و اساسي اسلام است و قرآن آيات بيشماري درباره وحدت اسلامي دارد.
 
وي افزود:دعوت به وحدت و دوري جستن از تفرقه با استناد به آيه( واعتصموا بالحبل‌الله جميعا و لا تفرقوا) و يا ( اعتصموا اعطيوا الله و رسول‌الله) كه متذكر مي شود از خداوند و پيامبر اطلاعت كنيد و از نزاع پرهيز كنيد كه شما را فشل( ضعيف) مي‌كند، از جمله آن‌هاست.

معاون بين‌‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: در طول تاريخ ايجاد وحدت اسلامي از آرزوهاي بزرگ علما، انديشمندان و مصلحان بزرگ جهان مانند شيخ جمال‌‌الدين اسدآبادي، سيد قطب، شيخ محمد عبده و علامه اقبال لاهوري بوده است و  علامه لاهوري كه هموارهاز جمله شخصيت‌هايي بود كه همواره مردم را دعوت به وحدت و تشكيل امت واحده، دعوت مي‌كرد.

برزگر افزود: كلمه توحيد و توحيد كلمه با تبري جستن به جمله( لا اله الا الله) و وحدت داشتن پيرامون پيامبر از آرزو‌هاي بزرگ علماي اسلام بوده زيرا پيامبر و قرآن به عنوان حبل‌المتين شناخته مي‌شوند.

وي با بيان اين‌‌كه علامه لاهوري همواره مردم شبه قاره را به وحدت دعوت مي‌كرد و هميشه آرزو داشت ايران به عنوان مركز تحولات بين‌‌المللي باشد، عنوان كرد: در طول صد سال گذشته همواره اين عالمان آرزوي تحقق حكومت اسلامي را داشتند و كسي كه در عصر حاضر توانست اين موفقيت را كسب كند، امام خميني (ره) بود.

برزگر با بيان اين‌كه ايمان به خدا و وحدت رمز پيروزي انقلاب اسلامي بر اساس فرمايش بنيانگذار انقلاب اسلامي است، عنوان كرد: عامل ديگري كه مي‌توان از آن نام برد رهبري است كه بايد به اين موارد اضافه كرد. بحث بيداري اسلامي نخست در ايران با سقوط رژيم پهلوي آغاز شد و امام خميني(ره) با وحدت و همبستگي مردمي توانست اين انقلاب را به ثمر برساند.

معاون بين‌‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي عنوان كرد: اهانت به پيامبر، قرآن و اسلام از ترفند‌هاي بارز مبارزه با بيداري اسلامي است و دشمنان تلاش مي‌كنند با شكستن حرمت‌ها، قداست پيامبر را تخريب كنند اما هرگز نمي‌توانند زيرا مردم آگاه و بيدارند.

دكتر لاله افتخاري ، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در اين نشست با خواندن آيه‌اي از قرآن كريم به تفسير بيداري اسلامي بر اساس كلام وحي پرداخت و عنوان كرد: بر اساس آيه( واعتصموا بالحبل‌الله) كه همزباني و انس ميان انسان‌ها را يادآوري مي كند، بايد متذكر شد كه خداوند بود كه ميان دل‌هاي آنان بعد از رويت نشانه‌هاي لياقت و زمينه، الفت ايجاد كرد و دشمني‌ها راتبديل به دوستي كرد.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: وحدت زمينه بسيار خوبي براي ايجاد همگرايي وابزاري مناسب براي هم‌افزايي در برابر دشمنان است و بر اساس روايتي از پيامبر(ص) «مسلمانان بايد در برابر ديگران يك دست باشند» و از كيان خود دفاع كنند.

وي با بيان اين‌كه دشمن سال‌هاست براي از بين‌بردن وحدت تلاش مي ‌كند، عنوان كرد: دشمنان اسلام سال‌هاست اين موضوع را دريافتند و براي آن برنامه‌ريزي مي‌كنند وبا اجراي نقشه تفرقه در كشور‌هاي اسلامي به صورت محدود و گسترده، در صف مقدم مقابله با وحدت اسلامي قرار گرفته‌اند.

افتخاري اظهار كرد: اگر امروز كشور ايران متهم به ساخت بمب هسته‌اي، نقض حقوق بشر و تبيعض عليه زنان است به اين دليل است كه نمي‌خواهند ما برنامه منسجمي در برابر دشمنان ارايه دهيم و اگر امروز از كشور سوريه دفاع مي‌كنيم به اين دليل است كه مردم سوريه مي‌خواهند سردمدار مقابله با اسراييل باشند.

وي با بيان اين‌كه ديپلماسي پارلماني، زنان و ساير زمينه‌ها باعث هم‌‌گرايي ملت‌ها در عرصه فرهنگي و بين‌الملل مي‌شود، اظهار كرد: در صدد هستيم الگو و نقشه مينياتوري مجلس شوراي اسلامي كه متشكل از اقوام، مليت‌ها، اديان و فرهنگ‌هاي گوناگون است در دنيا عرضه كنيم.

مولانا عبد‌‌الرحمن علي، انديشمند سوري در اين نشست با اشاره به حضور آيت‌الله خامنه‌اي در مراسم افتتاحيه كنفرانس بيداري اسلامي و نمايشگاه بين‌‌المللي كتاب تهران گفت: حضور چنين شخصت فرهيخته و ارزشمندي در اين مراسم‌ها باعث پيوند دادن ملت با يكديگر مي‌شود.

وي با تاكيد بر اين‌ كه اختلاف در شكل، نژاد و قوميت‌هاي گوناگون باعث مي‌شود مسلمانان بيشتر باهم تبادل و تعامل داشته باشند، اظهار كرد: بر اساس روايتي، هر صد سال كسي خواهد آمد كه دين اسلام را تقويت كند و به نظر مي‌رسد اين شخصيت در صد سال اخير، مصداقي از آيت‌الله خامنه‌اي باشد.

عبد‌‌الرحمان علي اظهار كرد: حضور امام خامنه‌اي در كنفرانس بيداري اسلامي باعث تحرك بيشتر در اين كنفرانس شد و جان تازه‌اي در فلسطين و سوريه ايجاد كرد.

وي با بيان اين‌كه دشمنان در سوريه به اسم تكفيريان مي‌خواهند اين كشور را نابود كنند، عنوان كرد: دشمنان در سوريه با نابود كردن تمدن اين كشور ،مي‌خواهند اين كشورذ را به صد سال پيش برگردانند و ما اميدواريم به كمك مركز مطالعات اسلامي علماي بلاد شام و با همفكري سياسي ايران، توطئه‌هاي آل سعود را از لسان علماي اهل سنت افشاگري كنيم.

عيسي امامي، نماينده مردم گرگان در مجلس شوراي اسلامي از ديگر سخنرانان اين نشست بود و با تاكيد بر اين كه نخستين منادي وحدت را پيامبر سر داد، اظهار كرد: اولين ندا دهنده وحدت پيامبر اسلام بود و تجلي اين وحت در شعاري بود كه پيامبر در طول آن توانست بشريت را به دور آن جمع كند.

وي با بيان اين‌كه پيامبر با خواندن آيه( قولولا اله لاالله تفلحوا) دشمنان را عليه خود بسيج كرد، عنوان كرد: از همان جا بود كه پايه كينه، عداوت و دشمني با پيامبر گذاشته شد و دشمناني كه بندگان خدا را بردگي مي‌كشيدند و خود را رسول و فرستاده خدا مي‌دانستند، به مقابله با فرستاده خدا برخاستند.

امامي با اشاره به تلاش هزار و 400 ساله براي تشكيل حكومت و همچنين وحدت اسلامي گفت: علماي زيادي تلاش كردند تا پايه وحدت اسلامي تقويت شود و حكومت اسلامي شكل بگيرد تا اين زحمت‌ها به رهبري فرزند خلف مكتب پيامبر به نتيجه رسيد.

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط