چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۶
ارایه بیش از یک میلیون رکورد در دانشگاه تهران

شعبه تهران مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری شیراز، امروز (11 اردیبهشت) در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران افتتاح شد. این مرکز با هدف رفع نیازهای علمی دانشگاهیان منطقه راه‌اندازی شده است.-

مدیر روابط عمومی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: تاسیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با هدف پاسخ به نیازهای علمی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشورهای منطقه که 40 کشور را دربرمی‌گیرند تاسیس شد. 

محمدمهدی خسرویان: شعبه اصلی این مرکز در شیراز واقع است و مرکزی که امروز افتتاح شد، شعبه تهران آن با نشانی اینترنتی Ricest.ac.ir به‌شمار می‌آید. این شعبه امروز چهارشنبه 11 اردیبهشت با حضور فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران،  جعفر مهراد، رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری شیراز و همچنین جمع دیگری از مسوولان دانشگاهی و دانشجویان برگزار شد. 

وی ادامه داد: تامین نیازهای اطلاعات علمی و فنی طبق تفاهمنامه‌ای که منعقده شده است از ماموریت‌های اصلی مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به‌شمار می‌آید. 

به گفته وی، شرح وظایف این مرکز در اساسنامه آن قید شده است. برقراری ارتباطات الکترونیکی به منظور دریافت و ارسال اطلاعات داخلی و منطقه‌ای در حوزه‌های علوم و فناوری، برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین محققان ایرانی و منطقه‌ای، تهیه و سازماندهی دانش مکتوب داخلی و منطقه‌ای در حوزه علوم و فناوری، تاسیس انواع پایگاه‌های اطلاعاتی در حوزه علوم و فناوری، انتشار گزارش‌های پژوهشی، نشریات علمی و کتاب‌های فارسی و غیر فارسی در حوزه علمی و فناوری، حمایت از پژوهش‌های داخلی و منطقه‌ای در حوزه‌های علوم رفتاری، برقراری سخنرانی‌های علمی با دعوت از متخصصان داخلی و خارجی و همچنین ایجاد زمینه‌های لازم برای جلب همکاری متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور درباره فعالیت‌های مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری بخشی از شرح وظایف در اساسنامه است.

خسرویان یادآوری کرد: در واقع این اساسنامه مبنای فعالیت مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری تهران است.

وی افزود: پایگاه‌های اطلاعاتی جامع ارایه شده در این مرکز جمعا تعداد یک میلیون و 557 هزار و 718 پایگاه اطلاعاتی را دربرمی‌گیرند که در فضای مجازی ارایه می‌شوند. 608 هزار و 603 مقاله فارسی، 61 هزار و 377 پایان‌نامه فارسی، 33 هزار و 78 پایان‌نامه لاتین، 36 هزار و 679 طرح پژوهشی، 28 هزار و 829 عنوان کتاب، سه هزار و 27 نقشه‌ها و اطلس‌ها، 21 هزار و 745 عنوان مقاله و روزنامه، 13 هزار و 799 عنوان مقالات روزنامه‌ها و 24 هزار و 20 عنوان مقاله عربی در این پایگاه ارایه شده که در هر دو مرکز قابل دسترسی است. 

مدیر روابط عمومی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران استفاده امکانات این مرکز را مشروط به عضو شدن در مرکز اطلاع‌رسانی علوم و فنون دانست و گفت: علاقه‌مندان به عضویت در این مرکز باید به کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها