دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۸
نمایشگاه کتاب تهران میعادگاه دوستداران کتاب و کتابخوانی است

نشست خبری سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه درباره بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سرای اصلی اهل قلم برگزار شد. وزیر ارشاد در این نشست از شور و نشاطی که در فضای مصلای امام خمینی(ره) به دلیل گردهمایی دوستداران علم و ادب به‌وجود آمده است، ابراز خرسندی کرد و گفت: نمایشگاه کتاب تهران میعادگاه دوستداران کتاب و کتابخوانی است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه با حضور علی اسماعیلی، رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حسن اسفندمز، معاون اجرایی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و محمدمهدی انصاری، مدیر کمیته روابط ‌عمومی و اطلاع‌ رسانی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: از تمامی نهادها، موسسات و تشکل‌های نشر که در راستای هرچه بهتر برپا شدن بیست‌ و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گام برداشته‌اند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی نمایشگاه کتاب تهران را رویداد بزرگ فرهنگی تلقی کرد و گفت: نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاهی بی‌بدیل است که شوق مطالعه را در جامعه افزون می‌کند. امسال تلاش شده است در راستای اقدامات سال‌های پیشین، بحث نمایشگاهی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گسترده‌تر از بخش فروشگاهی برگزار شود.

وی با اشاره به برنامه‌های متنوع بیست‌ و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران حدود 150 نشست تخصصی، مراسم نقد و بررسی کتاب، آیین رونمایی کتاب، کارگاه‌های آموزشی و برنامه‌های مناسبتی برگزار خواهد شد. مجموعه این فعالیت‌ها به رونق‌بخشی برنامه‌های جنبی نمایشگاه کتاب تهران کمک خواهد کرد.

این مقام مسوول افزود: امسال غرفه ویژه‌ای برای حضرت زهرا (س) با عنوان «بانوی نور» راه‌اندازی می‌شود. همچنین غرفه ویژه‌ای به موضوع خلیج‌فارس اختصاص خواهد داشت. موضوع پنجاهمین سالگرد رویداد پانزده خرداد سال 1342 نیز در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران غرفه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است.

حسینی ادامه داد: امسال ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب حضور فعال و جدی خواهند داشت. این بخش از نمایشگاه کتاب تهران به بخش جنوبی خیابان شهید بهشتی با هدف استفاده بهینه و در اختیار داشتن فضای بیشتر منتقل شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در نمایشگاه کتاب تهران شاهد حضور بیش از پیش مهمانان خارجی خواهیم بود. به یقین بازدید مهمانان خارجی از این دوره از نمایشگاه کتاب تهران جزو خاطرات به یاد ماندنی آن‌ها خواهد شد.

وی با اشاره به بخش کارنامه نشر بیست‌و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در این بخش کتاب‌های جدیدی که در سال 1391 منتشر شده‌اند، ارایه خواهد شد. مسوولان، محققان و نویسندگان با هدف ارزیابی وضعیت نشر کشور در سال گذشته، از این بخش دیدار می‌کنند.

این مقام مسوول با اشاره به معضلات موجود در حوزه کاغذ عنوان کرد: با وجود مشکلات متعدد در حوزه کاغذ، نه تنها کوشیدیم نشر کشور رکود نداشته باشد بلکه مقدمات رونق حوزه نشر و چاپ کشور را نیز فراهم کردیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ارایه یارانه‌ با هدف ایجاد تسهیل در تهیه کتاب‌های مورد نیاز بازدیدکنندگان گفت: امسال مانند گذشته برای حدود 250 هزار دانشجو یارانه کتاب در نظر گرفته شده است. همچنین یارانه بخش ارزی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز با ارز مبادله‌ای ارایه خواهد شد.

حسینی افزود: امسال نمایشگاه کتاب تهران با شعار «کتاب؛ چشمه جوشان دانایی» فعالیت خود را آغاز می‌کند. همچنین امسال به دلیل تقارن بازگشایی نمایشگاه کتاب تهران با ایام بزرگداشت معلم، برنامه‌های ویژه‌ای با محوریت شهید مرتضی مطهری برگزار می‌شوند.

وی از افزایش فضای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد و گفت: امسال حدود دو هزار و 545 ناشر داخلی و هزار و 600 ناشر خارجی از 77 کشور مختلف حتی کشورهایی که با ایران نامهربان بودند و به شرکت ایران در نمایشگاه‌های کتاب خود تمایل نداشتند، به ارایه تازه‌های نشر خود خواهند پرداخت. همچنین بخش نشر الکترونیک به صورت رسمی ‌تر و جدی‌تر با حضور 102 ناشر الکترونیک راه‌اندازی خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه پیش‌بینی شده است. همچنین در بخش سبک زندگی، شاهد اجرای برنامه‌های فرهنگی ویژه خواهیم بود. پاسداشت چهره‌های علمی و دینی و برپایی 42 کارگاه آموزشی در حوزه کتاب و اطلاع‌رسانی از دیگر برنامه‌های این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به شمار می‌آیند.

حسینی با اشاره به این‌که امسال سالن یاس بیست ‌و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شکوه‌تر از سال گذشته برگزار خواهد شد، گفت: در این سالن بخشی از عملکردها و دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عرضه می‌شود.

وی با بیان این‌که در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران هیچ درخواستی بدون پاسخ نمانده است، گفت: می‌کوشیم منویات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران محقق شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به نشستی که مسوولان فرهنگی کشور هفته گذشته با رییس جمهوری داشتند، اشاره کرد و گفت: رییس جمهور در این نشست به ارایه دیدگاه‌ها و نظرات خود در حوزه فرهنگ به ویژه کتاب پرداختند. در این نشست مشخص شد تا با تعامل سازمان مالیاتی و صندوق توسعه مشکلات بخش فرهنگی کشور نیز برطرف یا به حداقل برسند.

علی اسماعیلی، رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این نشست در پاسخ به خبرنگاری که از شاخص‌ها و ملاک‌های انتخاب ناشر برتر سوال کرد، گفت: هیات داوران را با هدف انتخاب ناشر برتر مشخص کردیم و 20 شاخص برای این موضوع در نظر گرفته‌ایم که از آن میان می‌توان به پرتیراژترین کتاب ناشر، تعداد عناوینی که ناشر در موضوع‌های مختلف منتشر کرده است، سابقه ناشر، برگزیده بودن ناشر در انواع جوایز و جشنواره‌های فرهنگی اشاره کرد.

رییس بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که درباره برنامه‌های سالن یاس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران پرسید، اظهار کرد: در این سالن تصویر مناسبی از نشر کشور و فعالیت‌های مرتبط با کتاب و کتابخوانی ارایه خواهد شد. همچنین نمایش موضوعی کتاب‌های چاپ نخست سال 1391، عرضه آمار نشر پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ارایه آمار مربوط به وضعیت کتابخوانی و کتابخوانان، ارایه وضعیت تولید علم در سال‌های گذشته، نمایش کتاب‌های برگزیده در مجموعه جشنواره‌های فرهنگی کشور، اجرای مشاوره‌های موضوعی و نمایش منابع مرجع ارزشمند در سالن یاس صورت می‌گیرند.

اسماعیلی به این سوال که حضور کشور هند به عنوان میهمان ویژه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به چه نتیجه‌ای ختم شد، این‌گونه پاسخ داد: ما اقدامات لازم برای حضور کشور هند به عنوان میهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران را انجام داده‌ایم و از آن‌ها دعوت رسمی شده است اما در این راستا هیچ‌گونه پاسخی از سوی این کشور دریافت نکردیم. با وجود این به یقین ناشران کشور هند در این نمایشگاه غرفه ویژه‌ای را به خود اختصاص خواهند داد.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این نشست از برگزاری مراسم افتتاحیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری خبر داد و گفت: آیین افتتاحیه این دوره از نمایشگاه کتاب تهران فردا (سه‌شنبه، دهم اردیبهشت) در بخش جنوبی خیابان شهید بهشتی (بخش بین‌الملل) ساعت 17 و 30 دقیقه برگزار می‌شود. همچنین آیین اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران شنبه (21 اردیبهشت) برگزار خواهد شد.

بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 11 تا 21 اردیبهشت‌ در مصلای امام خمینی(ره) میزبان علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط