خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)_ کتابخانه شهید باهنر در سال 1346 تاسیس شد. ساختمان اولیه این کتابخانه، استجاری و در خیابان امام(ره) جنب مسجد جزایری بود اما بعد از جنگ تحمیلی ایران و عراق این کتابخانه به خیابان 24 متری منتقل و سرانجام در سال 1372 به ساختمان فعلی منتقل شد.
بازسازی و مرمت ساختمان این کتابخانه پس از 15 سال فعالیت مستمر در پاییز سال87 شروع و در تابستان سال 1389 به پایان رسید. البته تا دی ماه 88 کتابخانه فعالیت خود را داشت و فقط نمای بیرونی کتابخانه در دست ساختوساز بود. از دی ماه سال 88 کتابخانه به طور کامل تعطیل شد و تا 14 تیر 89 پروژه تعمیر و بازسازی کتابخانه به پایان رسید و کتابخانه عمومی شهید باهنر در تاریخ 11مرداد سال 90 به طور رسمی افتتاح شد.
12 ساعت خدمت به اهالی کتاب
امیره موالیزاده، رییس کتابخانه شهید باهنر اهواز با بیان اینکه حدود هفت هزار نفر در این کتابخانه عضویت دارند، توضیح میدهد: «این کتابخانه حدود 38 هزار عنوان کتاب را در مخزن خود جای داده است و هر روز از ساعت 7 تا 19 با شش کتابدار به اعضای خود خدمات ارایه میدهد.»
بخشهای مرجع، نشریات، مخزن کتاب در موضوعات مختلف، کودک، دفاع مقدس، اینترنت، کتابهای کمکدرسی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد، تازههای کتاب و درخواست کتاب از سامانه طرح من، در این کتابخانه پیشبینی شدهاند. این کتابخانه دارای بیش از 28 هزار عنوان و 40 هزار نسخه کتاب شامل موضوعات مختلفی از قبیل کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم خالص، علوم عملی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا است.
موالیزاده همچنین درباره بخش کودک این کتابخانه یادآور میشود: «این بخش نیز به طور مجزا دارای بخشهای مختلفی برای ردههای سنی مختلف خردسال، کودک و نوجوان، مرجع، نشریات، تازههای کتاب و بازیهای فکری و سرگرمی کودکان و نوجوانان است.»
کتابخانه اینگونه نمونه شد
موالیزاده با بیان اینکه کتابخانه شهید باهنر به عنوان کتابخانه نمونه کشوری انتخاب شده است، میگوید: «برگزاری مسابقه نقاشی، قصهگویی و قصه خوانی ویژه کودکان و نوجوانان، فعال بودن بخش کودک کتابخانه، فعال بودن وبلاگ کتابخانه و بهروز بودن آن، برخی اقدامات این کتابخانه است.»
برگزاری مسابقات نقاشی با موضوع کتاب و کتابخوانی، برگزاری جلسات قصهخوانی و روخوانی با حضور خانوادهها برای کودکان، پذیرش کتاب از اهداکنندگان، نصب صندوق صدقات خرید کتاب، برگزاری نمایشگاه معرفی تازههای کتاب، جشن کتاب، مسابقات فرهنگی آنلاین و مکتوب برای گروههای سنی مختلف، عضویت رایگان در کتابخانه و برگزاری برنامههای فرهنگی از سوی کانون ادبی کتابخانه را نیز میتوان در زمره دیگر فعالیتهای این مجموعه قرار داد.
موالیزاده از اطلاع رسانی مناسب درباره شبکه کتابخوانان حرفهای به عنوان دیگر اقدامات کتابخانه نام میبرد و میگوید: «برگزاری دورههای مختلف آموزشی برای اعضا، معرفی کتاب برتر در کتابخانه و در وبلاگ، معرفی زندگی بزرگان در وبلاگ، شرکت کتابداران در مسابقات مختلف ماهانه نهاد کشور، ارایه خدمات مناسب نمایه نشریات به اعضا، از دیگر دلایل انتخاب کتابخانه باهنر به عنوان نمونه کشوری محسوب میشوند.»
ساعتهای فعالیت
بخشهای مختلف کتابخانه عمومی شهید باهنر اهواز در ساعتهای متفاوتی به مراجعهکنندگان خدمات ارایه میدهند. به عنوان مثال، سالنهای مطالعه و بخش کودک یکسره از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 19 فعالند.
بخش امانت، مرجع و پاسخگویی به مراجعان نیز از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 12 و 30 دقیقه و سپس 13 و 30 دقیقه تا 17 و 30 دقیقه به اعضا خدمت میدهد. البته در این میان به افراد غیر عضو نیز خدماتی ارایه میشود که موالیزاده درباره آن توضیح میدهد: «کسانی که متقاضی استفاده از خدمات در محل کتابخانه به صورت موردیاند، میتوانند از خدمات کتابخانه در محل استفاده کنند ولی تقاضای امانت و برونسپاری منابع به بیرون کتابخانه منوط به عضویت در کتابخانه است.»
وی همچنین درباره برنامههای فوق برنامه این کتابخانه توضیح میدهد: جلسات انجمن ادبی در قالب نشستهای نقد کتاب، شب شعر، قصهگویی در بخش کودک و آموزش نویسندگی به صورت مدون در کتابخانه برگزار میشوند.
جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰
نظر شما