سه‌شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۶

در حالی که 11 شهر خود را برای دریافت عنوان دومین شهر فرهنگی بریتانیا نامزد کرده اند، شهردار لایسستر معتقد است این شهر به دلیل داشتن تئاتر «کرو» که از طراحی و امکانات ویژه ای برخوردار است، بیشترین ظرفیت را برای کسب این عنوان دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از ایندیپندنت، انتخاب دومین شهر فرهنگی بریتانیا که از سال 2017 به مدت سه سال این عنوان را خواهد داشت، موجب شده تا رقابت سختی بین شهرهای مختلف این کشور رقم بخورد. 

در حالی که لاندندری که به عنوان «دری» هم شناخته می شود، عنوان اولین شهر فرهنگی بریتانیا را برای سال 2013 کسب کرده، شهرهای مختلف با ثبت‌ نام در این رقابت، در تلاش هستند تا عنوان دومین شهر را از آن خود کنند. 

این رقابت از وقتی شروع شد که لیورپول عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2008 را به دست آورد. از آن زمان مسوولان فرهنگی بریتانیا به فکر افتادند تا شهر فرهنگی جزیره را نیز انتخاب کنند و به دنبال آن شهر لاندندری موفق شد تا عنوان نخستین شهر فرهنگی بریتانیا را برای سال 2013 از آن خود کند. 

برمبنای طراحی وظایف شهر فرهنگی، شهری که موفق به کسب این عنوان می شود میزبانی برگزاری جوایز معتبر ادبی چون جایزه ترنر و جایزه من بوکر را برعهده می‌ گیرد. 

کسب عنوان «شهر فرهنگی بریتانیا» با جذب مخاطبان فرهنگی و برگزاری برنامه های ویژه ادبی می تواند موجب رشد اقتصادی شهر شود و با برنامه های ویژه ای که برای آن پیش بینی شده، موفق به کشف استعدادهای بالقوه فرهنگی شهر شود. 

شهرهایی که در تلاش هستند تا این عنوان را برای سال 2017 به دست آورند چستر، ایست کنت، هاستینگ، هال، لایسستر، پلیموت، پورتسموت، ساتمپتون و ساوتند هستند. 

سوانسی بی در ولز و آبردین در دوندی اسکاتلند از دیگر شهرهایی هستند که در تلاشند تا در این رقابت پیروز شوند. 

وزیر فرهنگ بریتانیا با اعلام اسامی شهرهایی که برای کسب این عنوان ثبت نام کرده اند، گفت: این رقابت هم موقعیت های جدید اقتصادی را برای یک شهر ایجاد می کند و هم منافع اجتماعی دارد. 

از میان فهرست ارایه شده یک گروه داوری مستقل به بررسی ظرفیت‌های هر شهر برای ایفای چنین نقشی خواهد پرداخت و فهرست نهایی را در ماه ژوئن اعلام می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها